Srijeda, 14 Rujan 2022 12:00

Održan plenum klubova 2. Hrvatske malonogometne lige - Istok

SLAVONSKI BROD - U utorak, 13. rujna, u prostoru slavonskobrodske Sportske dvorane Vijuš održan je plenum klubova 2. Hrvatske malonogometne lige - istok. Za novu sezonu koja kreće 01./02. listopada, prijavilo se ukupno 8 klubova koji će se boriti za mjesta koja vode u elitnu te jedinstvenu prvu ligu. S obzirom na broj klubova, natjecanje će se održati trokružnim sistemom, odograt će se 21 kolo nakon kojega će biti poznato tko odlazi u rang više.

Malonogometni klub Autodijelovi Tokić (Požega) je u pauzi između dvije sezone promijenio naziv u MNK Autodijelovi Barišić. Požeški klub će se ponovno natjecati sa sve tri kategorije (seniori, juniori, kadeti) u drugoligaškom natjecanju kao i u sezoni 2021./2022. 

Istočni futsal drugoligaši u sezoni 2022./2023. su : MNK Autodijelovi Barišić (Požega), MNK Brod 035 (Slavonski Brod), MNK Jakšić, HMNK Nova Gradiška, MNK Olimpijac (Županja), MNK Slatina, MNK Aurelia (Vinkovci) i MNK Vinkovci.

U odnosu na prošlu sezonu koja je počela s 11 klubova nema Osijeka koji je osvajanjem naslova prvaka otišao u SuperSport Prvu hrvatska malonogomenta liga (SuperSport 1.HMNL), Brod se nije prijavio za novu sezonu, a Mala Mljekara (Valpovo) je prestala s natjecanjem u prošloj sezoni već nakon 10 odigranih utakmica. 

S obzirom na osnivanje Elitne lige od sezone 2023./2024., prvak regije istok će igrati kvalifikacije za taj rang dok prva tri mjesta garantiraju plasman u jedinstvenu drugu ligu koja će nositi naziv Prve lige. Klubovi koji ne budu uspješni na jednom od ta dva područja, sljedeću sezonu će se natjecati u trećem rangu.

Nakon definiranog rasporeda i sustava seniorskog natjecanja, na dnevni red plenuma su došli kadeti i juniori. Novina u odnosu na ranije sezone jest osnivanje jedinstvene prve lige u koju će se plasirati po tri prvoplasirana kluba iz regionalnog natjecanja. Tako regionalno natjecanje počinje 01. listopada, a cijelo natjecanje će trajati do kraja svibnja sljedeće godine što je velika stvar za futsal.

Nakon natjecanja po regiji, od veljače najuspješniji put nastavljaju u nacionalnoj ligi dok će ostali u pohod na prvaka središta. Kod juniora je prijavljeno 11 klubova koji će igrati po jednokružnom sustavu gdje ih očekuje 10 utakmica. Kod kadeta je prijavljeno 10 klubova te će tako oni igrati po jednokružnom sustavu uz playoff prve četiri momčadi.

Novine su malonogometne klubove dočekale i u kup natjecanju. Tako će se od ove sezone 27 najboljih ekipa po tablici uspješnosti uz još 5 prvaka središta naći u bubnju bez nositelja. Kroz jednu utakmicu, klubovi će pokušati pronaći put do Final 8 natjecanja koje će biti održano u jednom gradu domaćinu. 

Pročitano 538 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Rujan 2022 14:07