Subota, 07 Siječanj 2023 02:58

U finalu 31. BMNT "Požega 2022" igrat će Caffe bar Samson i COR d.o.o.

POŽEGA - Ponovno više od tisuću gledatelja na tribinama, ponovno puno uzbuđenja, odličnog nogometa, ljutnje, veselja, borbe ali i sportskog ponašanja u pretposljednjoj večeri 31. izdanja najboljeg malonogometnog turnira istočno od zagrebačkog Doma sportova. 

Nakon uvoda veterana u prvom polufinalu susreli su se branitelj naslova Caffe bar Samson i najugodnije iznenađenje turnira ekipa Prvča. Čitava utakmica protekla je u inicijativi Samsona, Prvča je odigrala prokušanim receptom, čvrsta, brza obrana i još brža kontra koja na krilima Ivana Smojvira i Marina Majetića djeluje zaista odlično. Držali su Žuti egal do sedme minute kada Samson odigrava brzu akciju na lijevoj strani, lopta dolazi u sredinu do zaboravljenog Valentina Podobnika koji to mirno sprema iza nemoćnog Luke Vučine.

Lopta je uglavnom bila kod Samsona, ali put do mreže protivnika nikako nisu mogli pronaći, Prvča je bila strpljiva, znali su da moraju doći do svoje šanse i došli su nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu, Samson je napravio prekršaj na rubu šesterca po sredini gola, a kroz “zid” koji nije baš majstorski sazidan loptu u mrežu šalje Ivan Smojvir. Bio je to ogroman impuls samopouzdanja za Prvču, možda i malo prevelik jer su “poletjeli”, zaboravili na ono osnovno a to je koncentracija u obrani pa dvije minute kasnije nakon auta na svojoj polovini potpuno zaboravljaju Marija Ćubela koji slično kao i Podobnik ostaje sam i mirno vraća svoju ekipu u vodstvo.

U završnicu Prvča kreće bez golmana, preuzima rizik i kreće na sve ili ništa, a na kraju su dobili – ništa. Izgubljena lopta na sredini terena dolazi do Valentina Podobnika koji mirno gađa nebranjeni gol i činilo se potvrđuje pobjedu svoje ekipe. No, iako je ostalo 90-ak sekundi do kraja Prvča se ne predaje, u posljednje dvije minute igra se čisti nogomet, vrijeme se zaustavlja u svakom prekidu i uz brzi gol još je bilo nade za njih.

Najbolju moguću priliku dobili su jako brzo, igranje rukom u šestercu koštalo je Samson opasnosti da sa sedam metara primi drugi gol, a u tom su trenutku imali i pet akumuliranih prekršaja pa se lako moglo dogoditi da se sve zakomplicira, no da tako ne bude pobrinuo se Tomislav Blažević koji sjajno brani udarac Ivana Smojvira.

Do kraja je Samson mirno sačuvao prednost, nije puno riskirao te je izborio put u finale!

U drugom polufinalu na kraju uvjerljiva i zaslužena pobjeda Cor-a, iako nije bilo baš tako lako kako konačnih 4:0 sugerira. Bilo je ovo puno bolje izdanje Cora nego li u četvrtfinalu, sada su od početka nametnuli svoj ritam, dominirali su, dok Elite Academy Play Fitness može žaliti što ovaj put nije bio na pravoj razini, tokom turnira su odigrali dosta bolje utakmice. Naravno, puno toga ovisi i o onom što ti protivnik dozvoli, a Cor ovaj put nije dao puno toga mladoj ekipi iz Pakraca i Požege.

Unatoč problemima u igri, “nula” je svijetlila sve do 17. minute kada Matija Ceraj zabija za početnu prednost Cor-a koja je bila aktualna i na odmoru. Osim toga u prvom poluvremenu zaista vrijedi istaknuti 13. minutu, prekid za Cor, prebačena lopta na suprotnu stranu i briljantan volej Marka Šubare, “sjela” mu je savršeno, išla u sami gornji lijevi kut Stjepana Zebe koji to čudesno brani, odbijena lopta pada pred igrača Cora,

Zeba je ponovno na pravom mjestu, pa odmah i treći put kada je uspio i uloviti loptu i spasiti svoju momčad. Prolomio se Grabrikom veliki aplauz, zaslužili su ga i Šubara i Zeba! U nastavku slična priča uz ipak nešto otvoreniji i aktivniji Elite Academy, a onda odluka o drugom finalistu pada u 31. minuti. Najprije lošu reakciju obrane Elite Academya koristi Filip Vojnović, a onda uz onaj spomenuti volej i obrane iz prvog dijela i najljepši potez utakmice.

U istoj minuti kada su zabili drugi, Cor-ovci daju loptu Ivanu Jakeševiću na sredini terena, a ovaj poput Ivice Kostelića radi slalom kroz protivničke redove, pa topovskim udarcem gađa suprotnu malu mrežicu bivšem suigraču Stjepanu Zebi koji ovaj put nije imao nikakve šanse.

U samoj završnici, u 39. minuti točku na i sjajne partije Cor-a stavlja Filip Vojnović koji svojim drugim golom na utakmici postavlja konačnih 4:0 za Cor doo. Što reći nego da one sretnike koji na vrijeme dođu u Grabrik sutra čeka prava nogometna poslastica, i to ne samo kad je riječ o finalu.

Od 19,00 igra se finalna utakmica u kategoriji starijih pionira, prilika je to da se na dijelu vide talentirani klinci požeške Slavonije i Budućnosti iz Rešetara, na terenu će biti momci koji će u budućim godinama sigurno ostaviti traga na turniru ali i na velikom nogometnom travnjaku.

U 19,40 igra se dvoboj za treće mjesto, prilika je to Prvči i Elite Academy Play Fitnessu da po prvi puta osvoje medalju na požeškom turniru, motiva im sigurno neće nedostajati, a isto tako ni kvalitete da gledateljima priušte sjajnih 40 minuta!

U 20,30 sati igra se najbolja moguća predigra velikom finalu, borba za pobjedu u kategoriji kadeta bit će sjajna. Finale su izborile ekipe Žuja kadeti i Zadruga. Riječ je o sjajnim ekipama koje igraju vrlo atraktivan nogomet, Zadruga je pokazala što zna i može osvojivši Coca cola kup u Splitu, nacionalno natjecanje najboljih u njihovom godištu. Žuja kadeti pak igraju izvrstan nogomet, predvođeni sjajnim Filipom Bojićem koji je sa šest pogodaka trenutno prvi strijelac turnira sasvim su zasluženo došli do finala. Na drugoj strani golgeterski se ističu Tvrtko Janković i Lovro Krmpotić koji su u Zadrugin put do finala ugradili po četiri pogotka svaki.

Pune tribine će ih sigurno dodatno inspirirati i motivirati, bit će i to pravi praznik nogometa i nogometnog talenta. A nakon što se kadeti razračunaju o tome tko je najbolji slijedi ono što se čeka još od 26. prosinca, a mnogi bi rekli i od 08. siječnja prošle godine.

Tada su posljednji put ukrstili koplja Samson i Cor, dvije ekipe koje dominiraju turnirom od 2016. godine. Tu dominaciju nakratko je prekinuo novogradiški Rubikon, a Samson i Cor su osvojili po dva naslova prvaka, nekom je vrijeme i za treći!

Puno najava i ne treba za ovaj dvoboj, fantastične ekipe sa sjajnim igračima, počev od jednog od najboljih hrvatskih igrača futsala svih vremena Jakova Grcića koji čak i sa ozljedom igra “Požegu”, preko Gabrijela Bobana do redom kompletnih rostera obje ekipe.

Ono prošlo finale bilo je izvrsno, s dva gola ga je odlučio Tomislav Žuljević kojeg ovog puta nema u kadru Samsona, ali su napadačku zamjenu dobili u Josipu Soliću i Valentinu Podobniku koji trenutno dijele čelnu poziciju ljestvice strijelaca.

Svima željnima dobrog nogometa možemo samo poručiti da požure i što ranije dođu, već na polufinalnoj večeri se sjedilo po prolazima, u subotu će i oni biti puni! Uzbuđenja puno, pitanje samo jedno – Cor po treći ili Samson po peti put!

 

POBJEDNICI „BOŽIĆNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA POŽEGA“ 1992. – 2021.

1. – 1992. – «NK SLAVONIJA» (Požega)

2. – 1992. – «GLADNA DJECA» (Kaptol)

3. – 1993. – «GLADNA DJECA» (Kaptol)

4. – 1994. – «BRAVO MSB» (Slavonski Brod)

5. – 1995. – «SREDIŠTE ZA OBUKU I ODGOJ VOJNIKA POŽEGA» (Požega)

6. – 1996. – «TIM PETROL» (Slavonski Brod)

7. – 1997. – «ANADOLU» (Slavonski Brod)

8. – 1998. – « KAMEN INGRAD» (Požega)

9. – 1999. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)

10. – 2000. – «BONAVIA» (Požega)

11. – 2001. – «RUBIKON» (Nova Gradiška)

12. – 2002. – «ARGUS» (Slavonski Brod)

13. – 2003. – «ARGUS» (Slavonski Brod)

14. – 2004. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)

15. – 2005. – «METALIJACOMERC BISTRO PLAVO SRCE» (Požega)

16. – 2006. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)

17. – 2007. – «BIJELA KUĆA» (Požega)

18. – 2008. – «BIJELA KUĆA» (Požega)

19. – 2009. – „CAFFE BAR OASE (Pleternica)

20. – 2010. – „CAFFE BAR ARENA (Slavonski Brod)

21. – 2011. – „TRENTO“ (Ivandol)

22. – 2012. – „PIZZA BAR AUREUS (Požega)

23. – 2013. – „PIZZA BAR AUREUS CAFFE BAR SAMSON“ (Požega/Velika)

24. – 2014. – „CAFFE BAR RUBIKON“ (Nova Gradiška)

25. – 2015 – „VALLIS AUREA“ (Pleternica)

26. – 2016. – „PIZZA BAR AUREUS CAFFE BAR SAMSON” (Požega/Velika)

27. – 2017. – “CAFFE BAR RUBIKON” (Nova Gradiška)

28. – 2018. – “CAFFE BAR COLOSSEUM” (Požega)

29. – 2019. – “CAFFE BAR COLOSSEUM – COR D.O.O.” (Požega)

30. – 2021. – “CAFFE BAR SAMSON” (Velika)

 

(sportalo.hr)

 

31. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR "POŽEGA 2022"

RASPORED I REZULTATI UTAKMICA

Petak, 06. 01. 2023. – 10. dan

Utakmica za 3. mjesto Veterani : Autodijelovi Barišić - Rampa Cor 2-0

Polufinale Seniori : Caffe bar Samson – Prvča 3-1

Finale Veterani : Wiener osiguranje - Alabama 3-2

Polufinale Seniori  : Elite Academy Play Fitness – COR d.o.o. 0-4

 

Subota, 07. 01. 2023. – 11 dan - Finale - 12 utakmica

10,00 Utakmica za 3. mjesto Kadeti : MNK Autodijelovi Barišić - NK Slavonija 

10,40 Utakmica za 3. mjesto Stariji pioniri : NK Slavija 2008 - NK Kutjevo 

11,20 Utakmica za 3. mjesto Mlađi pioniri : NK Dinamo Vidovci Dervišaga - NK Slavija I 

12,00 Finale Mlađi pioniri : NK Slavonija I - NK Slavonija II 

12,40 Utakmica za 3. mjesto Početnici : NK Slavija I - NK Kaptol 

13,20 Finale Početnici : NK Slavonija I - Škola nogometa Batrina 

14,00 Utakmica za 3. mjesto Limači : NK Papuk Velika - NK Jakšić 

14,40 Finale Limači : NK Slavonija I - NK Požega 

 

19,00 Finale Stariji Pioniri : NK Slavonija Plavi - NK Budućnost Rešetari

19,40 Utakmica za 3. mjesto Seniori: Prvča - Elite Academy Play Fitness

20,30 Finale Kadeti : Žuja kadeti - Zadruga

21,10 Finale Seniori : Caffe bar Samson - COR d.o.o 

 

POREDAK STRIJELACA  31. BMNT "POŽEGA 2022" - SENIORI

8 pogodaka 

Valentino Podobnik (Caffe bar Samson) 

 

7 pogodaka

Josip Solić (Caffe bar Samson)

 

6 pogodaka

Matej Peharda (Caffe bar Samson), Ivan Smojvir (Prvča), Nikola Franikić (DT Logistika)

 

5 pogodaka

Gabrijel Boban (Caffe bar Samson), Ivan Jakešević (COR d.o.o.), Nikša Grubišić, Alen Grafina, Marko Milošević (Elite Academy Play Fitness), Zdravko Gospočić, Joško Kotarski (Caffe bar Avangard Nova Gradiška)

 

4 pogotka

Goran Jurić, Tomislav Valentić (Mandarine Požega OPG Markota),  Marko Karačić (Budi ponosan Fan Club), Niko Čuljak (MNK Autodijelovi Barišić II), Ronaldo Hodak (MNK Autodijelovi Barišić I)

 

3 pogotka

Mato Marčetić (Elite Academy Play Fitness), Ivan Lončarević (Caffe bar Vertigo), Tomislav Baltić (Caffe bar Samson), Josip Gospočić (Caffe bar Avangard Nova Gradiška), Andro Brkić (DT Logistika), Nikola Eller, Mario Vlaović (La Gazzetta Nova Gradiška), Luka Obućina (Caffe bar Vertigo), Nikola Miholić (Caffe bar Alibi), Pavo Nikolić (Mansarda gradnja d.o.o.), Nikola Vasić (Očna optika Abrić), Petar Marković (Svečana dvorana Avia), Matias Šulc, Lukas Begić, Marko Grbeš (COR d.o.o.), Marko Milobara (Platinum)

 

2 pogotka

Krešimir Plešić, Mario Ćubel (Caffe bar Samson), Luka Janković, Borna Tolić, Hrvoje Ančurovski (Darmopil Instalacije), Dorian Trčić, Jakov Medvedović (MNK Autodijelovi Barišić II), Mihael Hlebec, Mirko Soldo, Matej Martinović (Autoservis Gile), Domagoj Brnčić, Luka Rotim, Luka Šporčić, Josip Banožić (MNK Autodijelovi Barišić I) Leo Subotić (Platinum), Ivan Peharda, Vinko Ančurovski (Mandarine Požega OPG Markota), Antun Severović, Dario Batalo, Tomislav Marjanović (La Gazzetta Nova Gradiška), Filip Dietzman, Josip Dupor (Elite Academy Play Fitness), Nikola Đak (MNK Legacy Caffe bar Leona Brestovac), Roko Anić (RK Požega), Domagoj Đurković (Drvo MarCo), Stjepan Vasić, Tomislav Smojvir (NK Croatia 74), Mario Darmopil, Teo Darmopil, Marinko Soldo, Drago Marković (Budi ponosan Fan Club), Lovro Zeljko, Robert Gurdon, Bruno Velikanović (Romke j.d.o.o.), Matej Jaroš (NK Lipa), Josip Nikolaš, Zoran Stanić (DT Logistika), Matej Puntarić, Stjepan Štetić (Prvča), Lovro Blažević, Marko Tajs, Ante Novak (Caffe bar Vertigo), Filip Vojnović (COR d.o.o.)

 

1 pogodak

Ivan Škoda, David Šarić (DT Logistika), Ivan Sesar, Matej Mitrović, Tomislav Vukoja (Caffe bar Alibi), Marko Foro, Matej Klišanić (NK Lipa), Martin Šubara, Filip Eržen, Kristijan Budimir , Matej Iličić (Platinum), Mišo Hodak, Josip Ciglar, Marko Drežnjak, Jakov Budimir, Karlo Merše (MNK Vladorena Pizzeria Mama Mia), Domagoj Buturac, Andrej Noušak, Matko Rogalo (Wiener osiguranje), Eugen Šarić, Trpimir Vrljić, Dino Dragičević (Očna optika Abrić), Rafael Paun, Eugen Paun, Adam Srdarević (Darmopil Instalacije), Dinko Čuljak, Janko Janković, Teo Duvnjak, Matija Benković, Marino Marjanović (MNK Autodijelovi Barišić II), Jakov Bogadi, Matej Maglica (Nemamo ideju), Dominik Soldo, Robert Bojić, Marko Vučetić (Autoservis Gile), Antun Smojvir, Marin Majetić, David Lojber (Prvča), Stefan Mišić, Matej Senić (Moby dick Batrina), Luka Mršić, Kristijan Zapalac (Romke j.d.o.o.), Domagoj Kovačević, Bruno Golić, Toni Barišić, Matija Ceraj (COR d.o.o.), Matej Sivrić, Josip Jakovljević, Mario Bačić, Josip Mijić (Mandarine Požega OPG Markota), Silvio Mihić, Antun Severović, Stjepan Petrović, Kristijan Jakić (La Gazzetta Nova Gradiška), Nikola Cindrić, Jakov Janček (Elite Academy Play Fitness), Mihael Keč, Viktor Vuksan, Luka Jovanović, Stjepan Jagić, Kristijan Jukić (Drvo MarCo), Pavle Pranjić (Karlovačko pivo), Tvrtko Janković (Caffe bar Vertigo), Ivan Bilić, Marko Piščević (NK Croatia 74), Mario Šipura, Ivan Antunović (Mansarda gradnja d.o.o.), Marko Antunović, Vilim Gotal, Ivan Antunović (RK Požega), Drago Matijević (Svečana dvorana Avia), Josip Barišić, Mislav Brnčić, Tomislav Soldić (MNK Autodijelovi Barišić I), Jurica Bešlić, Petar Čuljak (Budi ponosan Fan Club), Josip Kalem, Filip Bojić (Pismoreklam), Vinko Medvedović (Caffe bar Avangard Nova Gradiška)

 

Pročitano 1850 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 08 Siječanj 2023 17:01