Srijeda, 31 Siječanj 2024 22:48

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u petak, 02. veljače igraju se polufinalne utakmice Županijske malonogometne lige, a u subotu, 03. veljače susret za 3. mjesto i finale

POŽEGA - Završetkom regularnog dijela natjecanja u Županijskoj malonogometnoj ligi Požeško - slavonskoj dobili smo putnike u playoff - polufinale, odnosno završnicu Županijske malonogometne lige. S obzirom na to da je razlika u prva četiri mjesta samo tri boda, očekuje nas iznimno zanimljiva završnica!

Što se tiče regularnog dijela natjecanja, u ukupno 45 utakmica postignuto je preko 380 pogodaka što čini ligu vrlo zanimljivom uz prosjek od gotovo 8.5 golova po utakmici. Svakako treba izdvojiti i činjenicu da je u 45 utakmica dodijeljeno ukupno 39 kartona, jedan crveni i 38 žutih što je u prosjeku ispod jednog kartona po utakmici, igrači svih ekipa pokazali su pravi sportski karakter u svim utakmicama gdje su svi sudionici bili korektni u svojim nastupima.

Prvo mjesto u izravnom dvoboju u zadnjem kolu osigurala je ekipa MNK Skenderovci pobjedom nad MNK Pleternicom. Karavanu strijelaca predvodi Mario Majstorović koji je u 9 utakmica postigao 24 pogotka, a slijedi ga Matej Martinović sa 16 i Luka Samaržija s 15 pogodaka. Sva tri igrača nastavljaju borbu za pogotke i u doigravanju za prvaka, a Mario sa svojim pogotcima ima najveću šansu postati najboljim strijelcem.

S druge strane, najbolju obranu imaju popularni "Barišići", a zasigurno najveću ulogu u tome ima David Dumančić koji je jedan od nositelja ekipe uz 17 primljenih pogodaka. Za usporedbu, sljedeća najbolja obrana je ona ekipe MNK Skenderovci koja je loptu iz mreže vadila 24 puta.

Prvi polufinalni par čine ekipe MNK Skenderovci i MNK AD Barišić, prvoplasirana i četvrtoplasirana ekipa na ljestvici. Ta utakmica igra se u petak, 02. veljače s početkom u 21,00 sat u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Malonogometni klub Skenderovci u regularnom dijelu sezone koristio je 14 igrača, a po statistici su drugi po postignutim (55), kao i po primljenim golovima (24). Pitanje prvog mjesta riješili su u zadnjem kolu protiv rivala iz Pleternice gdje su preokretom došli do pobjede. Okosnicu ekipe čine igrači NK Slavonije iz Požege, a ekipa je to koja je dala najviše igrača u finalu nedavno završenog Božićnog malonogometnog turnira.

Malonogometni klub Autodijelovi Barišić vratio se u ŽMNL iz Druge HMNL Istok gdje su dugo bili aktivni sudionici u zlatnoj sredini tablice. Neumorni Tomislav Banožić pomladio je ekipu, a u natjecanju se rotiralo čak 28 igrača ove sezone. "Barišići" su odigrali najbolju obranu ove sezone s primljenih samo 17 golova, a u polufinalu će zasigurno veliku ulogu imati vratar David Dumančić. Ekipa je sačinjena od uglavnom mladih, potentnih velikonogometaša, a pojačana sada već iskusnim Renatom Novićem koji je, kao i voditelj ekipe svoje futsal vještine tesao na zadarskom sveučilištu. Utakmica ove dvije ekipe odigrana je u 7. kolu, a konačnih 3:3 postavio je Krešimir Plešić sa zvukom sirene iz 6. prekršaja. Zasigurno nas očekuje jedan vrlo zanimljiv dvoboj!

Drugi polufinalni par je MNK Pleternica i MNK Papuk, a taj susret je na rasporedu u petak, 02. veljače u 21,50 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Susreću se iskusni starosjedioci lige, Pleterničani koji su prvenstvo već osvajali te Veličani koji su novaci u ligi, ali su kroz regularni dio sezone pokazali svoje kvalitete osiguravši doigravanje. Malonogometni klub Pleternica koristio je 16 igrača tijekom sezone, postigli su najviše pogodaka (63), ali su i primili najviše (32) od prve "četvorke". Gotovo sve utakmice odigrao je neuništivi Ivan Gazilj, okosnicu ekipe čine domaći igrači, uglavnom iz NK Slavije, a imaju i prvog strijelca lige - Marija Majstorovića s postignutih 24 pogotka.

Malonogometni klub Papuk je u svom rosteru koristio 15 igrača, uglavnom domaćih koje je vrlo uspješno posložio Josip Solić i odveo u doigravanje. Sve utakmice odigrao je Matej Abramović te je uz igrače NK Slavonije i NK Papuka nositelj ekipe. Ove dvije ekipe susrele su se u 3. kolu ligaškog natjecanja kada je Papuk odnio pobjedu 4:2. Poput prvog polufinalnog para, očekuje nas vrlo neizvjesna i zanimljiva utakmica koju vrijedi pogledati!

U subotu, 03. veljače u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc na programu je završnica Županijske malonogometne lige. U 19,00 sati igrat će se susret za 3. mjesto, a od 19,50 sati finalna utakmica s kojom završava natjecateljska županijska futsal sezona 2023./2024. 

Pročitano 555 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 31 Siječanj 2024 23:02