Petak, 30 Listopad 2015 01:00

Odigrano 9. kolo u Županijskim nogometnim ligama mladeži

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrano je 9. kolo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi juniora i pionira. Odigrane su i utakmice 9. kola 2. Županijske nogometne lige starijih pionira koje je bilo i posljednje kolo prvog dijela prvenstva. Naslov jesenskog prvaka osvojio je NK Omladinac (Čaglin). Odigano je i 7. kolo Županijske nogometne lige početnika koje je također bilo posljednje kolo prvog dijela prvenstva. Naslov jesenskog prvaka osvojio je NK Dinamo (Vidovci). 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA -JUNIORI

U derbiju 9. kola Papuk iz Velike ugostio je Kaptol i poražen s 2:0, u odličnoj utakmici, te doživio treći poraz, a Kaptolčani ostvarili sedmu pobjedu, te došli na bod vodećem Dinamu iz Vidovaca koji je na gostovanju kod Mladosti iz Pavlovaca odigrao neodlučeno 1:1.

Juniori Požege dočekali su drugoplasirano Kutjevo te im podarili pola tuceta pogodaka ostvarivši pobjedu sa 6:0, u izvrsnoj utakmici. Pogotke su postigli: odllični Stojčević 3, Toni Herceg 2 i Petar Petrović 1.

Domaćin Tim osvježenje iz Kuzmice dočekao je Slogu iz Trenkova i uvjerljivo slavio s 4:0, te se probili na četvrto mjesto.

U derbiju začelja u borbenoj i kvalitetnoj utakmici Croatija iz Mihaljevaca je protiv gostujućeg Slavena iz Gradca minimalno slavila s 5:4, te došli do prve pobjede, a Slaven do sedmog poraza.

Domaćin BSK Buk je u derbiju začelja protiv Jakšića minimalno slavio s 3:2, te također došli do prve pobjede, a Jakšičani su ostali na dvije pobjede.

Na ljestvici: vodi Dinamo iz Vidovaca s 22 boda, ispred drugog Kutjeva i trećeg Kaptola sa po 21 bodom, četvrti je Tim osvježenje iz Kuzmice s 20, te među njima treba tražiti jesenskog prvaka. Peti je Papuk iz Velike s 18, šesta je Mladost iz Pavlovaca s 14, sedma je Požega s 13, osma je Sloga iz Trenkova s 12, deveti je Jakšić sa 6, deseti je Slaven iz Gradca i jedanaesta Croatija iz Mihaljevaca sa po 4, i dvanaesti BSK Buk s 3 boda.

 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA –PIONIRI

U 9. kolu vodeća i neporažena ekipa Papuka iz Velike je u derbiju na gostovanju kod Kaptola uvjerljivo slavila s 3:1, te zadržali maksimalni učinak.

Također u derbiju aktualni prvak Požega je uvjerljivo pobijedila domaćina Kutjevo s 3:1, te se učvrstili na drugom mjestu. Za odlične Požežane pogotke su postigli: Brezić 2 i Filipović 1.

U derbiju začelja Croatia iz Mihaljevaca slavila je protiv domaćina Slavena iz Gradca sa 6:2, te došli do treće pobjede, a mladi Gračani do devetog poraza, ali najvažnije je istaknuti da su tek sada postigli prve golove u prvenstvu.

Uvjerljivu pobjedu ostvarila je gostujuća Mladost iz Pavlovaca protiv Dinama iz Vidovaca s 3:1, te došla do šeste pobjede, a Vidovčani doživjeli šesti poraz.

Gostujuće Tim osvježenje iz Kuzmice je protiv Sloge iz Trenkova minimalno slavilo s 4:3, te također ostvarilo šestu pobjedu, a Sloga sedmi poraz.

Domaćin Jakšić je sigurno slavio protiv BSK Buka s 3:1, i drže se u gornjem djelu ljestvice.

Poredak: vodi Papuk iz Velike s maksimalnih 27 bodova, druga je Požega s 22, treće Tim osvježenje iz Kuzmice, četvrto Kutjevo i peta Mladost iz Pavlovaca (-1) svi sa po 18, šesti Jakšić s 15, sedmi Kaptol (-1) s 10, osmi Dinamo iz Vidovaca i deveta Croatija iz Mihaljevaca sa po s 9, deseti BSK Buk i jedanaesta Sloga iz Trenkova sa po 6, i dvanaesti je Slaven iz Gradca bez bodova.

 

 

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA-STARIJI PIONIRI

U posljednjem jesenskom 9. kolu aktualni prvak Omladinac iz Čaglina gostovao je kod pretposljednje Lipe iz Stare Lipe i odigrali neodlučeno 1:1, te zadržali vrh ljestvice, osvojivši jesenski naslov.

Drugoplasirani Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca je protiv Kamena iz Vetova kod kuće neočekivano poražen s 2:0, te drugim uzastopnim porazom propustili prigodu za prvo mjesto.

Vetovčani su se drugom uzastopnom pobjedom, ukupno petom, probili na solidno četvrto mjesto. Vrlo dobro treće mjesto je osvojio Lipik 1925 koji je kod kuće uvjerljivo svladao Croatiju iz Donje Obriježi s 4:1, a Croatija je nakon odličnog starta završila na slabom osmom mjestu.

U borbi za peto mjesto Dinamo iz Rajsavca je protiv Sulkovaca uvjerljivo slavio s 3:0, u odličnoj i borbenoj utakmici.

Za iznenađenje kola pobrinuli su se nogometaši domaćina Dobrovca koji su protiv Graničara iz Zagrađa ostvarili drugu pobjedu s 4:0, te Lipi prepustili posljednje mjesto, a „graničari“ su se morali zadovoljiti sa sedmim.

Konačni poredak: jesenski prvak je Omladinac iz Čaglina s 20 bodova, drugi je Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca s 18, treći Lipik 1925 i četvrti Kamen iz Vetova sa po 16, peti je Dinamo iz Rajsavca s 15, šesti su Sulkovci s 11, sedmi Graničar iz Zagrađa i osma Croatia iz Donje Obriježi sa po 9, deveti je Dobrovac sa 7, i deseta je Lipa iz Stare Lipe sa 6 bodova.

 

ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA-POČETNICI

U posljednjem jesenskom 7. kolu u jedinoj neodigranoj utakmici početnici Dinama iz Vidovaca ugostili su vodeći i neporaženi Kaptol i uvjerljivo su pobijedili s 3:1, te zasluženo osvojili titulu jesenskog prvaka. U odličnoj utakmici domaćini su odmah na početku poveli s 2:0, te do kraja utakmice zadržali prednost i ostvarili važnu pobjedu. Tako su Kaptolčani koji su vodili od 1. kola ipak morali priznati Vidovčanima da su bolji i kvalitetniji.

Makar još predstoji proljetni dio i sve se još može popraviti i promjeniti u plasmanu ekipa.

Poredak nakon jesenskog djela: jesenski prvak zasluženo je Dinamo iz Vidovaca s 18 bodova. Drugi je Kaptol sa 16, treća Slavonija, Požega s 15, četvrta Mladost, Pavlovci s 10, peti Jakšić i šesti Papuk, Velika sa po 7, sedmo Kutjevo i osmi Tim osvježenje sa 3 po boda.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 1752 puta