Utorak, 10 Studeni 2015 01:00

11. kolo 1. ŽNL : Remi Dinama, uvjerljivi porazi Croatie i Požege, Sloga jesenski prvak

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrano je 11. kolo 1. Županijske nogometne lige koje je bilo i posljednje kolo prvog dijela prvenstva. 

Prvi su sa jesenskim dijelom završili nogometaši Jakšića i Požege koji su svoju utakmicu odigrali u subotu na igralištu Jajara u Jakšiću. 

Domaći nogometaši pobijedili su Požegu s uvjerljivih 7:1. Na poluvremenu je Jakšić vodio 2:0 pogocima Kovačevića i Dorića. Gosti svoje dobre prilike nisu iskoristili preko Krešimira Vidovića i Tonija Stojčevića. Na poluvremenu je trener gostiju Davor Fuček napravio svih pet mogućih zamjena. Izašli su Andrijević, Lončar, Petrović, Stojčević i Jušić dok su ušli Brkić, Brekalo, Hodak, Legac i Vučetić. Taj potez nije donio nikakav preokret u igri Požege već su igrači Jakšića u samo 14 minuta, od 55. do 69. minute postigli čak 5 pogodaka preko Marijanovića (2), Kovačevića, Dorića i Filipovića. Požega je u tom razdoblju preko Krešimira Vidovića uspjela postići i počasni pogodak, a gosti mogu biti sretni što nisu doživjeli i veću rezultatsku katastrofu jer su se nogometaši Jakšića zadovoljili postignutim i u posljednjih dvadesetak minuta malo smanjili gas. 

Ostalih pet utakmica odigrano je u nedjelju.

Najzanimljivije je trebalo biti u Trenkovu gdje su se pred dvjestotinjak gledatelja u susjedskom derbiju sastali domaća Sloga i Croatia (Mihaljevci). Domaći nogometaši su preko svog najboljeg igrača Davora Kaurića poveli već u 4. minuti a na 2:0 povisio je Josip Šipura u 24. minuti. Sloga je u drugom dijelu preko Brune Golića u 56. i Ivana Matanovića u 86. samo potvrdila svoju zasluženu pobjedu kojom je osigurala i jesenski naslov prvaka. Crotia je svoje najbolje prilike imala preko brzonogog napadača Stjepana Vasića koji je u četiri navrata bio neprecizan. 

Drugoplasirano Tim osvježenje (Kuzmica) je gostovalo u Kutjevu te se su Kuzmičani nadali da bi pobjedom i uz kiks Sloge mogli doći do jesenskog naslova. Kutjevo je povelo pogotkom svog najboljeg napadača Jurice Kljajića u 5. minuti. Izjednačenje gostima donio je veteran Ivo Papak pogotkom u 15. minuti a vodstvo od 1:2 mladi Mislav Brnčić koji je bio strijelac u 39. minuti. Bod Kutjevu u 86. minuti iz jedanaesterca svojim drugim pogotkom donosi Kljajić koji je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac 1. Županijske nogometne lige sa 14 pogodaka. 

Vidovački Dinamo nakon serije od pet uzastopnih pobjeda nije u posljednjem, jesenskom kolu uspio pobijediti posljednjeplasirani Papuk. Iako su Vidovčani stvorili više prilika utakmica je završila bez pogodaka, rezultatom 0:0 te su Veličani osvojili važan bod pred proljetnu borbu za ostanak u ligi. Dinamo se tako udaljio od obrane naslova prvaka jer za prvoplasiranom Slogom zaostaje velikih 8 bodova. 

Bez pogodaka je završila i utakmica u Kaptolu između istoimenog domaćina i Slavena iz Gradca. Obje momčadi se još uvijek nalaze u opasnoj zoni i u proljetnom dijelu će morati osvojiti dosta bodova kako bi izbjegle opasnost od ispadanja. 

Iznenađenje kola napravili su igrači Mladosti koji su pobijedili u Buku domaći BSK rezultatom 1:2. Oba pogotka za Pavlovčane postigao je mladi Andrija Lucović (26. i 73. minuta) koji je trenutno i vodeći strijelac lige sa 8 pogodaka. Pogodak za domaće postigao je veznjak Albert Hel u 36. minuti. 

Jesenski naslov osvojila je Sloga koja je skupila 26 bodova. 

Na drugom mjestu je Tim osvježenje sa 23.  Treća je Croatia sa 19, a četvrti je Dinamo sa 18 bodova.

Na petom i šestom mjestu su Kutjevo i Jakšić sa po 16 bodova.

Donji dio ljestvice predvodi Slaven na sedmom mjestu sa 13 bodova.

Osmi je Kaptol sa 12 bodova koliko ima i Mladost na devetom mjestu.

Deseti je BSK Buk sa 11 bodova.

Na pretposljednjem, dvanaestom mjestu je Papuk sa 8 bodova.

Požega je posljednja, dvanaesta sa 6 bodova.  

U 12. kolu koje će se igrati krajem ožujka sastaju se Croatia - Mladost, BSK Buk - Požega, Dinamo - Tim osvježenje, Jakšić - Papuk, Kutjevo - Slaven i Kaptol - Sloga. 

 

 

 

 

Pročitano 1847 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 11 Studeni 2015 13:42