Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 01:00

Počeo zimski prijelazni rok za nogometaše i malonogometaše

POŽEGA - U ponedjeljak, 18. siječnja počeo je zimski prijelazni rok za nogometaše i malonogometaše, a traje puna četiri tjedna odnosno do ponedjeljka, 15. veljače 2016. 

Igrač s istupnicom ili recipisom sukladno Pravilniku o statusu igrača i registracijama HNS-a ima pravo promijeniti klub u oba prijelazna roka. Igrači amateri s istupnicom imaju pravo promijeniti klub i izvan prijelaznog roka osim u razdoblju od 01. 03. do 14. 06. 2016.

Hrvatski nogometni savez je prošlog ljeta uskladio svoje propise s pravilnicima UEFA-e. Po novom pravilniku o statusu igrača i registracijama HNS-a svaki igrač amater može bez dozvole kluba promijeniti sredinu i u ljetnom i u zimskom prijelaznom roku dok je to prije bilo moguće samo u ljetnom prijlaznom roku. 

Klubovi su obvezni obaviti i redovnu preregistraciju igrača do 01. ožujka 2016. Klubovi najkasnije do 29. siječnja u Nogometni savez Požeško - slavonske županije moraju dostaviti fotografiju svakog igrača u digitalnom obliku veličine kao za osobnu iskaznicu pohranjene na stiku.

Ispod svake fotografije mora pisati ime i prezime igrača i broj iskaznice ili broj OIB-a za igrače koji se prvi put registriraju. Svaki klub je prilikom preregistracije obavezan dostaviti i ovjeren popis igrača za preregistraciju /dva primjerka / sa imenom i prezimenom igrača, brojem iskaznice i OIB- om. 

Preregistraciju igrača su obvezni obaviti i svi aktivni županijski malonogometni klubovi.

Pročitano 1821 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 13:17