Petak, 29 Siječanj 2016 01:00

Održan plenum klubova 3. Hrvatske nogometne lige Istok

SLAVONSKI BROD -  Nogometni savez Brodsko – posavske županije bio je jučer domaćin Plenuma klubova Treće i Četvrte Hrvatske nogometne lige Istok.

Požešku Slavoniju na plenumu su predstavljali predsjednik Krunoslav Prpić i tajnik Tomislav Mršić. 

Na početku sastanka je predsjednik Osječkog nogometnog saveza koji i vodi natjecanje u obje lige Ante Vučemilović upoznao predstavnike klubova s najnovijim informacijama iz Hrvatskog nogometnog saveza

Nakon toga svoja izvješća iznijeli su povjerenici za natjecanje i suđenje te disciplinski sudac. Između ostalog povjerenik za natjecanje Željko Bel naznačio je klubovima da moraju uoči početka prvenstva napraviti preregistraciju svih igrača od mlađih uzrasta do seniora koja se po novom radi svake dvije, a ne svake četiri godine kako je bio slučaj do sada.

Osim toga povjerenik za natjecanje apelirao je svim klubovima da podmiruju troškove službenih osoba na utakmicama, odnosno delegata i sudaca budući je s tim u jesenskoj polusezoni bilo problema.

Na početku prvenstva povjerenik za suđenje našao se u velikim problemima budući je od 28 predloženih sudaca sa A liste imao samo njih 16 što je minimalni broj budući se četvorica nisu pojavila, dok ih je 8 palo ili nije došlo na testiranje.

Povjerenik za natjecanje upoznao je klubove da će Mladost iz Antina unatoč svim problemima i nedolasku na jednu utakmicu ipak nastaviti s natjecanjem i odigrati prvenstvo od kraja.

U raspravi su pohvale dobile dvije sutkinje dok u Orioliku iz Oriovca nisu zadovoljni samo s jednim sucem te su tražili njegovo izuzeće koje ipak nisu dobili.

Klubovi su upozoreni da u prijelaznom roku vode brigu o kartonima koje su im novi igrači donijeli iz drugih sredina te je na kraju prihvaćen kalendar natjecanja.

Proljetni dio prvenstva u Trećoj i Četvrtoj ligi kreće 27 i 28. veljače. Niti jedno kolo neće se igrati preko tjedna pa će prvenstvo završiti 5. lipnja.

Nogometaši Slavonije koji se trenutno nalaze na osmom mjestu sa 23 osvojena boda u prvom proljetnom kolu gostuju u Vukovaru kod HNK Vukovar 1991 koji je prezimio na 12. mjestu sa 17 bodova. 

U ostalim susretima 16. kola sastaju se Marsonia - Slavija, Belišće - Mladost (Ž), Đakovo Croatia - BSK Bijelo Brdo, Bjelovar - Mladost (A), Međimurje - Podravina, Varaždin - Koprivnica i Višnjevac - Oriolik.

Pročitano 1704 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Siječanj 2016 18:41