Utorak, 23 Veljača 2016 01:00

Slavonija pobijedila prvoligaša Inter (Zaprešić)

POŽEGA - Nogometaši Slavonije pobijedili su danas u prijateljskom susretu hrvatskog prvoligaša NK Inter Zaprešić rezultatom 3:1(1:0).

Unatoč atraktivnom protivniku, lijepom vremenu i slobodnom ulazu ovaj susret je na Stadion Slavonije privukao samo stotinjak gledatelja ali zato oni koji su došli sigurno nisu zažalili jer su vidjeli zasluženu pobjedu „Plavih s Orljave“ protiv jednog hrvatskog prvoligaša.

Slavonija je došla u vodstvo u 18. minuti nakon prodora kapetana Mileta Pavelića čiji je dobar šut vratar Intera obranio ali je natrčao mladi napadač Marko Grbeš i iz blizine pogodio za 1:0.

Na početku drugog dijela, u 55. minuti  Goran Jurić se dobro oslobodio svog čuvara i kad je ušao u šesnaesterac gostiju lijepo pogodio Grbeša koji je s pet metara zabio za 2:0.

Nakon toga je trener Marijan Bakula napravio dosta zamjena kako bi sačuvao svoje najbolje igrače za subotnje gostovanje u Vukovaru odnosno za prvu proljetnu prvenstvenu utakmicu

Kada se očekivalo da će zaprešićki prvoligaš to iskoristiti dva mlada igrača Slavonije koja su upravo ušla u igru izradila su akciju za 3:0 u 65. minuti. Marko Karačić je asistirao, a Antonio Matić lijepo pogodio sa petnaestak metara za uvjerljivo vodstvo Slavonije.

Gosti su ublažili poraz pred sam kraj utakmice u 82. minuti kada je Ivan Blažević iz blizine zabio za konačnih 3:1.

Vodeći strijelac 1. HNL Ilija Nestorovski bio je u igri prvo poluvrijeme utakmice ali je bio potpuno bezopasan. Vrataru Slavonije Mati Vasiću zaprijetio je samo jednom i to iz slobodnog udarca sa 16 metara ali je Vasić bio siguran i lako obranio njegov udarac. 

Slavonija se protiv Intera predstavila u puno boljem svjetlu nego na gostovanju u Pečuhu te igrači trenera Bakule u Vukovar mogu ići napunjeni velikom dozom samopouzdanja jer je u ovoj utakmici Slavonija izgledala kao prvoligaš, a Zaprešićani kao trećeligaš.

 

SLAVONIJA – INTER 3:1 (1:0)

POŽEGA – Stadion Slavonije, teren odličan, gledatelja 130, sudac Dario Brkić, pomoćnici Slaven Stojanović i Bruno Banožić

STRIJELCI: 1:0 - Grbeš (18), 2:0 - Grbeš (55), 3:0 – Matić (65), 3:1 – Blažević (82)

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Plešić, Tomić, Darmopil, Podobnik, Sokić, Jakešević, Grbeš, Jurić, Grgić, još su igrali Blažević, Jo. Neruda, Franjić, Včelik, Nović, S. Vasić, Smojvir, Matić, Kolembus, Karačić. Trener Marijan Bakula

INTER: Mrmić, Hanžek, Mazalović, Freli, Komorski, Mlinar, Šoljić, Nestorovski, Zulim, Bočkaj, Puljić, još su igrali Čović, Čeliković, Blažević, Jurjević, Maloku, Glavina, Ćosić, Casini, Ottochian. Trener Branko Lađević

 

( Foto : naslovnica - Kronika Požeško - slavonska, ostale fotografije - Sportalo.hr )

Pročitano 2080 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Veljača 2016 23:56