Srijeda, 13 Travanj 2016 02:00

U subotu, 16. travnja županijski derbi 3. HNL - Istok : NK Slavonija - NK Slavija

POŽEGA - U subotu, 16. travnja s početkom u 16,30 na Stadionu kraj Orljave odigrat će se županijski derbi 23. kola 3. Hrvatske nogometne lige Istok u kojem se sastaju domaća NK Slavonija i NK Slavija (Pleternica).

Oba kluba poražena su u prošlom kolu pa su u ovoj utakmici bodovi važni i jednima i drugima. Slavonija je unatoč solidnoj igri poražena na teškom gostovanju u Čakovcu kod lidera prvenstva Međimurja. Požežani su trenutno osmi sa 33 boda i nadaju se proboju u sam vrh ljestvice u posljednjih 8 kola.

Slavija je do prošlog kola bila vodeća na ljestvici. Nakon neočekivanog domaćeg poraza od Koprivnice prošle subote Pleterničani su pali na drugo mjesto sa bodom zaostatka za vodećim Međimurjem koje ima 48 bodova. 

Trener Slavonije Marijan Bakula u oovom susretu ne može računati samo na iskusnog stopera Petra Tomića koji odrađuje drugu utakmicu suspenzije nakon crvenog kartona koji je dobio u 21. kolu na domaćoj utakmici protiv Đakovo Croatie.  

Trener Slavije Dalibor Bognar na raspolaganju ima sve svoje igrače za subotnji derbi u Požegi koji osim rezultatskog uvijek ima i dodatni značaj jer se radi i susjedskom derbiju u kojem pobjeda uvijek vrijedi više. 

 

Pročitano 1710 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Travanj 2016 11:08