Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 02:00

Juniori vidovačkog Dinama osvojili drugo mjesto u 1. Županijskoj nogometnoj ligi

POŽEGA - U 1. Županijskoj nogometnoj ligi za juniore prvo mjesto zasluženo su osvojili juniori Tim osvježenja iz Kuzmice ispred prošlogodišnjeg prvaka Dinama iz Vidovaca. Kuzmičani su postali prvaci najviše zahvaljujući proljetnom dijelu, kad su ostvarili sve pobjede, te tako jesenski zaostatak od 4 boda, nadoknadili već u prva dva kola, kad su deklasirali Vidovčane sa 7:0, te im se obilato revanširali za jesenski poraz u Vidovcima od 5:1. Zanimljivo da im je to bio i jedini poraz u prvenstvu, poslije toga su odigrali samo tri neodlučene (iznenađujuće Croatia, Mladost i Kaptol), te ostvarili čak 18 pobjeda, od 22 utakmice, te skupili 57 bodova. Svaka čast igračima i treneru i igraču seniora Josipu Banožiću.

Drugo mjesto je pripalo Dinamu, koji je sve prokockao neplaniranim porazom kod kuće od Slavena iz Gradca. Tako na kraju su zaostali dva boda za Kuzmičanima. Iz 22 utakmice: također 18 su pobijedili, 1 odigrali neodlučeno (Mladost), i doživjeli 3 poraza (kao domaćini neočekivano od Kutjeva, Slavena i Tim osvježenja). Međutim čestitka i za drugo mjesto, jer Kuzmičani su dokazali da su trenutno malo bolji i kod juniora, a i seniora, što posebno ohrabruje.

Uvjerljivo treće mjesto osvojio je Kaptol koji je jesenas otkinuo dva boda Kuzmičanima, te dokazali da imaju kvalitetu da se ravnopravno uključe u borbu za prvo mjesto. Iz 22 utakmice: 15 su pobijedili, 3 odigrali neodlučeno, i pretrpjeli 6 poraza, te skupili 48 bodova.

Četvroplasirani su juniori Papuka iz Velike s 36 bodova, makar su prijašnjih godina bili dominantni (četiri godine za redom prvaci), sada su se morali zadovoljiti ostvarenim. Iz 22 utakmice: 12 su pobijedili, i 10 puta poraženi.

Peto mjesto je osvojila Mladost iz Pavlovaca s 35 bodova, te zbog lošeg plasmana seniora na godinu će igrati u 2.ŽNL-i. Od 22 utakmice: 10 su pobijedili, 5 odigrali neodlučeno, te doživjeli 7 poraza.

Solidna šesta je Požega s 31 bodom, iz 22 utakmice: 10 su pobijedili, 1 odigrali neodlučeno i doživjeli 11 poraza.

Sedma je Sloga iz Trenkova sa 27 bodova, od 22 utakmice: 9 su pobijedili i doživjeli 13 poraza, te mogu biti zadovoljni ostvarenim pogotovo u jesenskom djelu.

Osmo je Kutjevo s 25 bodova, od čega su jesenas osvojili čak 24, a samo jedan bod u proljetnom djelu, zbog toga što ih je napustila većina igrača u potrazi za poslom.

Deveti Jakšić također je skupio 25 bodova. Od 22 utakmice: 8 su pobijedili, 1 odigrali neriješeno i doživjeli 13 poraza. Oni su bolje odigrali proljetni dio kad su skupili čak 19 bodova, te dokazali da mogu.

Deseto mjesto je osvojio BSK Buk s 23 boda, sa 7 pobjeda, 2 neodlučene, i 13 poraza. Za njih također vrijedi da su uspješnije odradili proljeće sa 16 bodova.

Na pretposljednjem mjestu je Slaven iz Gradca sa 17 bodova, s 5 pobjeda, 2 neriješene i 15 poraza.

Na posljednjem dvanaestom mjestu je već pomalo tradicionalno Croatija iz Mihaljevaca s 10 bodova, koja teško može okupiti kvalitetne juniore. Ostvarili su 3 pobjede, 1 neodlučenu (protiv prvaka Tim osvježenja) i doživjeli 18 poraza. Možda im sljedeća sezona ipak bude uspješnija.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

Pročitano 2035 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 11:27