Petak, 28 Listopad 2016 02:00

Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga obilježio 70 godina postojanja i uspješnog rada

POŽEGA - Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga u srijedu, 26. listopada obilježio je 70 godina od osnutka kluba (1946. - 2016.) organiziranjem "Dana nogometa u Vidovcima". Na sportskom objektu u Vidovcima sve selekcije Nogometnog kuba Dinamo igrale su u isto vrijeme na sva tri nogometna terena osvijetljena LED rasvjetom. Međusobne utakmice odigrali su limačići, limači, početnici, pioniri, juniori, seniori i veterani Dinama. Nogometni klub Dinamo ima trenutno oko 100 registriranih igrača, i još 40- tak veterana i 30-tak limačića nenatjecatelja, odnosno oko 170 igrača svih uzrasta. 

Nakon odigranih nogometnih utakmica održana je zajednička večera i druženje članova kluba i njihovih gostiju u velikoj klupskoj dvoranu. Među gostima nazočni su bili i Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenici gradonačelnika Grada Požege Darko Puljašić i Mario Pilon, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega Goran Ribičić te vidovački župnik Branko Šipura. 

Svečana sjednica Nogometnog kluba Dinamo održati će se idućeg mjeseca. Tada će biti i promocija klupske monografije pod nazivom „70. godina nogometa u Vidovcima i Dervišagi“ koju je pripremila skupina autora (Jurica Bešlić, Goran Đurđević, Vesna Milković i Jelenko Topić). Uprava kluba tada će se zahvaliti svima koji su pomogli u dugogodišnjem radu kluba te će se uručiti pripadajuća priznanja.

Vrijedni članovi kluba, volonteri, brojni donatori i sponzori u uređenje igrališta u proteklih pet godina od kada je na čelu kluba predsjednik Tomislav Čabraja uložili su oko milijun kuna, a u skoroj budućnosti u uređenje će biti uloženo još oko šest milijuna kuna za što već postoji pripremljena projektna dokumentacija. 

U planu je proširenje svlačionica, izgradnja tribina te vanjsko uređenje u vidu parkinga, nove ograde i prilaza igralištu kako bi klub dobio sve uvjete za sudjelovanje u natjecanju 3. Hrvatske nogometne lige.

(Foto : pozega.eu - Foto Šunjo)

Pročitano 1939 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Listopad 2016 13:31