Utorak, 24 Siječanj 2017 01:00

NK Slavonija počela s pripremama za proljetni nastavak sezone 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA/PLETERNICA - Slavonija iz Požege i Slavija iz Pleternice pod vodstvom svojim trenera Špehara i Bognara započeli su sa zimskim pripremnim periodom. Snijegom okovana Slavonija ne ide u prilog odrađivanju zamišljenih trenažnih aktivnosti no unatoč tome uvodni dio bit će odrađen bez obzira na vremenske neprilike. Ove dvije momčadi sastat će se odmah idućeg vikenda u međusobnom ogledu što je nakon dugo vremena prva zimska utakmica ovih klubova.

Slavonija je redoviti dugogodišnji gost na pleterničkom ljetnom turniru Stjepan Zdenko Šivo i ovo je još jedan korak učvršćivanju prijateljskih veza dva požeško-slavonska trećeligaša. Slavonija nakon odlično odrađene jesenske dionice ima priliku umiješati se i u bitku s Varaždinom za prvu poziciju što će mladi i ambiciozni trener Robert Špehar sigurno pokušati jer uvjeta, kvalitete i znanja sigurno ne nedostaje.

Većina igrača ostala je na raspolaganju treneru Špeharu tek je Kurbalić trenutno na pripremama u drugom klubu iz većeg ranga, a od novih lica tu su bivši igrač Slavonije Ivan Franjić, te Josip Pavić i Mirko Soldo, a sigurno će pojačanja imati i iz vlastitih redova u liku svojih talentiranih juniora te oporavljenika Grbeša.

Slavija je nakon pomalo razočaravajuće polusezone spremna za povratak u gornji dom ljestvice, a dolazaka i odlazaka na prvom okupljanju nije bilo. Dvadesetak igrača marljivo je odrađivalo prve krugove po pleterničkom parku, a izostali su tek igrači koji su bili spriječeni školskim ili radnim obavezama. Mladost u pleterničkoj svlačionici definitivno nije još zabljesnula u pravom svjetlu, a osim seniorskog angažmana juniori imaju priliku u nacionalnom kup natjecanju ponoviti uspjeh prošlogodišnje generacije i pokušati u ožujku pobijediti juniore Grafičar Vodovoda te se plasirati među osam najboljih ekipa ovoga natjecanja.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 1767 puta