Srijeda, 08 Veljača 2017 01:00

Promocija Monografije Nogometnog kluba Dinamo (Vidovci - Dervišaga) bit će u petak, 24. veljače u 18,00 sati u Gradskom kazalištu Požega

POŽEGA - Nogometni klub Dinamo (Vidovci - Dervišaga) prošle godine je s nizom događanja obilježio 70 godina postojanja kluba (1946. -2016.) i igranja nogometa u Vidovcima i Dervišagi.

Svečana sjednica Nogometnog kluba Dinamo povodom ovog velikog jubileja održat će se u petak, 24. veljače 2017. u 18,00 sati u Gradskom kazalištu Požega.

Tada će biti predstavljena javnosti i klupska monografija pod nazivom „70. godina nogometa u Vidovcima i Dervišagi“ koju je pripremila skupina autora (Jurica Bešlić, Goran Đurđević, Vesna Milković i Jelenko Topić).

U klubu su željeli izdati knjigu kako bi ostao zapisani trag zahvale svim članovima kluba od početaka do danas. Ova knjiga pokušava pronaći put razvoja i uspona nogometa u Vidovcima i Dervišagi, a na neki način daje i priznanje ljudima koji su sebe ugradili u Slavonac, Slogu i današnji Dinamo. Od pisanih dokumenata iz starijih razdoblja nema gotovo ništa sačuvano. Stoga se u istraživanju građe oslanjalo na razgovore i sjećanja igrača, čelnika i aktivista kluba. U Nogometnom klubu Dinamo izdavanjem ove bogate monografije zatvaraju vrata prošlosti ali i otvaraju novi pravac razvoja, koji nameće obvezu još većeg angažmana i rada u budućnosti. 

Poplava iz 2014. godine u kojoj je stradala klupska arhiva uvjetovala je da knjiga većinom bude napisana na temelju sjećanja dužnosnika, a ne i pisanih dokumenata. Zbog toga je dogovoreno da razgovore organizira sadašnja uprava NK „Dinamo“ što je i učinjeno. Razgovore su vodili Jelenko Topić i Vesna Milković, dvoje iskusnih požeških novinara. Jurica Bešlić, sportaš i istaknuti sportski djelatnik, prikupio je rezultate dosadašnjih uspjeha i aktivnosti, a Goran Đurđević, povjesničar i arheolog, dao je povijesne obrise ovih sedamdeset godina kluba.

Uprava NK Dinamo na svečanoj sjednici će se zahvaliti svima koji su pomogli u dugogodišnjem radu kluba te će se zaslužnim pojedincima uručiti i prigodna priznanja.

 

Pročitano 2122 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Veljača 2017 10:55