Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 02:00

Parasan u gradskom derbiju 8. kola 2. ŽNL na svom terenu svladao Lipu

POŽEGA - Županijski drugoligaši odigrali su osmo prvenstveno kolo nakon kojeg je Graševina konačno zasjela na vrh! Ovo je momčadi iz Vetova osma pobjeda, no zbog propusta iz prvog kola morali su do sada čekati da pogledaju društvo u ligi s vrha ljestvice. U osmom kolu Graševina je po prvi puta imala problema, Dinamo je u Badljevini odigrao odlično prvo poluvrijeme, imao dva gola prednosti, no u nastavku individualna kvaliteta Mirka Solde radi razliku, sjajni napadač zabija tri pogotka, dolazi do ukupno 19 u dosadašnjem dijelu sezone i kreira preokret kojeg je zaokružio Filip Jakobović. Soldo je svoja tri komada zabio u samo 5 minuta, a fascinantno je da je zabio više nego čak šest klubova lige!

U derbiju kola Parasan je u Golobrdcima minimalno slavio protiv Lipe i tako je svrgnuo s trona, Matej Poljaković je u 78. minuti zabio jedini gol na utakmici.

Ovčare su stigle do druge prvenstvene pobjede, na svom su terenu s 3:1 bili bolji od BSK-a. Iskoristio je domaćin brojčanu nadmoć pošto su gosti stigli s desetoricom a istaknuo se Robert Kovačević s dva pogotka.

Do domaće pobjede došla je i Jovača koja je s 2:1 svladala Slavoniju. U ravnopravnoj utakmici gosti su prvi došli do prenosti, no domaćin najprije poravnava, a onda u posljednjoj minuti golom Božidara Miokovića dolazi do sva tri boda i visokog četvrtog mjesta!

Najviše uzbuđenja bilo je u Gradcu gdje su Slaven i Eminovci u konačnici podijelili bodove. Gračani su imali 2:0 i 3:1, dva pogotka postigao je iskusni Tihomir Štetić, ali gosti iz Eminovaca u završnici dolaze po poravnanja, u 86. minuti bod im je osigurao Luka Novinc.

Posljednje, 9. jesensko kolo igra se u nedjelju, 27. 10. 2019. s početkom u 14,30 sati. Sastaju se Graševina - Ovčare, Lipa - Dinamo, Eminovci - Parasan, Slavonija - Slaven i BSK - Jovača. 

 

 

Rezultati 8. kola : 

OVČARE – BSK 3:1

JOVAČA – SLAVONIJA 2:1

SLAVEN – EMINOVCI 3:3

PARASAN – LIPA 1:0

DINAMO – GRAŠEVINA 2:4

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1193 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 10:01