Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 11:56

Požega odigrala neriješeno s Kuzmicom, Dinamo uvjerljivo poražen od Svačića (Stari Slatinik) u 2. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 2. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu je Požega na svom terenu u posljednjim trenucima utakmice došla do boda protiv Kuzmice dok je Dinamo (Vidovci Dervišaga) u nedjelju uvjerljivo poražen kao domaćin na Stadionu Slavonije od Svačića (Stari Slatinik). 

U 3. kolu, u subotu, 05. rujna s početkom u 17,00 sati sastaju se Hajduk - Požega, Jakšić - Tomislav i Kuzmica - Mladost (19,00) dok će u nedjelju, 06. rujna s početkom u 17,00 sati igrati Sikirevci - Kaptol, Zadrugar - Slavonac, Svačić - Lipik 1925 i Omladinac - Dinamo. 

 

LIPIK – JAKŠIĆ 3:0

Lipik je ispravio težak poraz iz prvog kola i uvjerljivim domaćim slavljem nad Jakšićem vratio zadovoljstvo u svlačionicu. Josip Jozipović i Ivan Kaurin u samo su 6 minuta sredinom prvog dijela slomili otpor gostiju, dok je konačni rezultat u drugom poluvremenu postavio 22-godišnji Francuz Younes Foughali.

– Teško vrijeme, imperativ pobijede nakon lošeg starta i ne baš blistava naša igra. Ipka, najvažniji su bodovi a njih smo osvojili. Gostima zahvaljujem na korektnoj igri – izjava je Ognjena Kafke, trenera Lipika.

– Izgubili smo 3:0, utakmica dosta rastrgana i s jedne i sa druge strane. Dobivamo dva gola iz prekida u prvom poluvremenu i nažalost, pokušali smo se vratiti u drugom ali nismo uspjeli. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj utakmici. Mi se moramo pripremiti za sljedeću utakmicu kod kuće i naravno pokazati više želje i volje za pobjedom. Suđenje sa dosta pogrešaka i izbjegavanja pravila nogometne igre – komentar je Darija Pažina, trenera gostiju.

 

SLAVONAC – SIKIREVCI 4:1

Slavonac je opravdao ulogu favorita i u premijeri pred svojim gledateljima u MŽNL uvjerljivo slavio protiv Sikirevaca. U prvom poluvremenu jedini strijelac bio je Bojan Bokan, dok su se Slavonci u nastavku raspucali i golovima Hrvoja Mikulića, Danijela Bungića i Josipa Mijića odjurili do uvjerljive pobjede koju je s bijele točke za goste malo ublažio Josip Petrić.

– Utakmica fer i korektna, poveli smo 4:0, gost je smanjio na 4:1 iz penala pred sami kraj. Odigrali smo jako dobro pogotovo drugo poluvrijeme, a i igrali smo u 19:30 pod reflektorima tako da je bilo jako ugodno igrati uz stvarno odličan teren. Čestitam svojoj ekipi na dobroj utakmici, gostima sretno u prvenstvu a mi se pripremamo za naredno kolo – komentar je Ive Babića, trenera Slavonca.

 

POŽEGA – KUZMICA 1:1

Kuzmičani su i u drugoj svojoj utakmici osvojili bod, ovoga puta na gostovanju kod Požege, a minute su ih dijelile od prvog slavlja. Poveli su gosti s “Arene svijetlosti” u 5. minuti golom Andrije Lucovića, a kada se već činilo da će bodovi u Kuzmicu Krunoslav Kahanek je poentirao za Požegu i ostavio bod na Rekreaciji, no u startu na loptu snažno je udario u vratnicu i teško ozljedio koljeno, a s terena je odvežen vozilom hitne medicinske pomoći.

– Čestitam svojoj ekipi na zalaganju i borbenosti, a gostima na fer i korektnoj igri. Dobivamo rani gol te cijelo poluvrijeme napadamo ali nismo uspjeli iskoristiti svoje šanse te ne uspijevamo iskoristiti niti jedanaesterac. Drugo poluvrijeme opet napadamo dok se gosti brane i prijete iz kontri. Na kraju zabijamo gol u 90. minuti gdje se kod zabijanja pogotka teško ozljedio nas Kahanek. Njemu želimo što brzi oporavak i da se što prije vrati na teren – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

– Opet možemo žaliti za izgubljena dva boda jer su domaćini izjednačili u zadnjoj minuti utakmice. Svim igračima želim čestitati na dobroj tekmi jer je bilo teško igrati po ovolikoj sparini. Ozlijeđenom igraču Požege želim brz oporavak – riječi su Ive Papka, trenera Kuzmice.

 

MLADOST – OMLADINAC 1:3

Nakon 180 minuta postalo je kristalno jasno zašto su mnogi Omladinac gurali u ulogu velikog favorita za naslov prvaka drugog izdanja Međužupanijske lige. Karlo Baričević načeo je Mladost u 18. minuti, a onda prije i nakon poluvremena svaku nedoumicu oko pobjednika otklanjaju Josip Ravlić i Ivan Martić, dok je počasni pogodak Mladosti djelo Ilije Jankovića.

– Čestitam gostima na pobjedi, opravdali su ulogu favorita. Mi danas nismo pokazali što zapravo možemo, previše je bilo individualnih pogrešaka i pehova u prvom poluvremenu što je kasnije bilo teško nadoknadivo, ali nismo se predali i odradili smo solidno drugo poluvrijeme unatoč rezultatskom zaostatku. Okrećemo se sljedećem dvoboju u Kuzmici gdje već u subotu imamo priliku dati sve od sebe i popraviti sve što danas nismo odradili kako treba – izjavio je trener Mladosti Miroslav Stefanović

– Odigrali smo jednu odličnu utakmicu pogotovo prvih 60 minuta gdje smo i vodili 3 :0. Mislim da smo zasluženo pobjedili i sve čestitke mojim igračima na pruženom, a takoder odličnoj ekipi Mladosti čestitke na fer i korektnoj igri – kazao nam je trener Omladinca Ivan Pavković.

 

KAPTOL – HAJDUK 2:2

Ponovno sjajna utakmica u kojoj igraju nogometaši Kaptola, njihovi gledatelji nikada ne zažale zbog plaćene ulaznice! Iako golova nije bilo do posljednjih 20 minuta, i prije toga se imalo što vidjeti, prilika je bilo na obje strane, no više razloga za žaljenje imaju domaći. U toj 69. prednost im je donio iskusni Branko Sadilek, no ona je trajala samo jedan napad, odmah u 70. poravnanje gostima iz Pakraca osigurava Mladi Ivan Keć. Deset minuta nakon toga, novo slavlje domaćih, iz kaznenog udarca siguran je stasiti stoper Matej Romštein. Njegov pogodak poništio je potez utakmice, kada su domaći već odborojavali sekunde do pobjede Željko Popović je sjajno naciljao sa nešto više od 20 metara i savršeno pogodio za poravnanje i gostujući bod Hajduka.

– Od prve minute smo preuzeli incijativu na terenu i bili bolja ekipa. Koštalo nas je mnoštvo promašenih šansi i kako biva u nogometu kad to ne iskoristiš vrati ti se na najgori mogući način. Čestitam svojoj ekipi na dobro odigranoj tekmi, borbi i želji da uzmemo sva tri boda.Uz bolju realizaciju koja nam jos nedostaje biti ćemo pravi te se sada već okrećemo idućem kolu i novim bodovima. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri – izjavio je trener Hajduka Tomislav Kužilek.

 

TOMISLAV – ZADRUGAR 1:1

Remi i u Donjim Andrijevcima u susjedskom derbiju Tomislava i Zadrugara. Što se golova tiče sve je bilo gotovo a samo 17 minuta do kada je Leopold Marijanović iz kaznenog udarca donio prednost Tomislavu, a Tomislav Galovac poravnao. Od ostalih zanimljivosti u 87. minuti kartonijada, ukupno 3 isključenja nakon jednog koškanja bez težih posljedica i ružnijih scena.

– U ove dvije nedjelje potpuno sam se vratio u mladost i prisjetio se “romantike” i “čari” brodskog nogometa. Današnja utakmica odigrana je u izrazito nepovoljnim uvjetima na 36 stupnjeva, a iako je prvi dio bio neriješeno bolja ekipa je bila gostujuća. U drugom poluvremenu druga slika i promjenom formacije puno bolje stojimo u polju i stvaramo dosta izglednih prilika ali u nedostatku pravih napadača (Jukića, Biličića i Smaje) promašujemo nemoguće. Kako smo se tek ekipirali i odradili samo nekoliko treninga zajedno nadamo se pomacima na bolje a povratkom ozljeđenih igrača i konkurentni sa ostatkom ekipa. Utakmicu je pratilo sigurno više od 250 gledatelja što pokazuje da se ovdje nogomet još voli – rekao nam je Ivica Beraković, trener Tomislava.

– Čestitao bih svojoj ekipi i domaćoj na dosta zanimljivoj utakmici po jako teškom vremenu. Zadovoljan sam bodom, a domaćinu želim sretno u nastavku prvenstva. Suđenje je bilo korektno – riječi su Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

 

DINAMO – SVAČIĆ 0:4

Dinamo je i u drugom susretu u MŽNL “popio” četvorku. Na prvu bi se reklo laka i rutinska pobjeda momčadi iz Slatnika, no nije baš tako bilo, barem ne u prvom poluvremenu. Da je završilo vodstvom Dinama od barem dva pogotka prednosti ne bi bilo nezasluženo, a kada se protiv momčadi poput Svačića ne iskoristi svoje prilike onda to završi ovako kako je danas Dinamo završio. Svačić je preokrenuo tijek utakmice ulaskom Domagoja Ivanagića koji je “sam” pobjedio Vidovčane, zabio je tri komada i asistirao za onaj preostali četvrti pogodak.

– Danas smo odigrali dva različita poluvremena, prvo sa dobrim pristupom gdje smo dobro držali raspored i iz toga stvorili nekoliko izglednih šansi koje nažalost nismo iskoristili i drugo gdje smo izgledali potpuno rastrgani i bezidejni. Protiv ovakve ekipe, neke se šanse moraju iskoristiti ako želite upisati bodove. Gostima čestitam na pobjedi a mi se okrećemo sljedećem kolu gdje nas očekuje susret sa podjednako dobrom ekipom – komentar je trenera Dinama Krunoslava Podoljaka.

– Prvo poluvrijeme u grču, bez razloga smo se opteretili rezultatom. Drugo poluvrijeme kad smo se malo presložili i ulaskom Ivanagića smo rutinski odradili utakmicu! Domaćin korektan, sudci na čelu sa glavnim Branimirom Vukojom izvrsni! Domaćinu sretno dalje, a mi se okrećemo domaćem susretu sa Lipikom – riječi su Marija Tadića, trenera Svačića.

Nakon što je njihov stadion 18. kolovoza pogođen nevremenom koje je za sobom ostavilo velike nanose blata na travnjaku nogometaši Dinama domaće utakmice igraju na stadionu u Požegi, a prvi gost bio im je Svačić. Iz prvog kola i jedni i drugi su donijeli bodovnu nulu i vrlo loš dojam nakon poraza u Jakšiću odnosno na svom terenu od Omladinca, pa je ovo bila borba za vrlo bitne bodove. Ne čudi stoga vrlo oprezan ulazak u utakmicu obje momčadi. Svačić je dominirao u posjedu, ali ne pretjerano opasno po Bošnjaka koji je u prvih 45 minuta zapravo imao samo jednu pravu obranu, ali je ona bila vrhunska. Na drugoj strani Dinamo se oslobodio točno nakon 20 minuta igre kada je Žuljević prvim udarcem najavio ono što slijedi.

Od te 20. do 40. minute Dinamo je mogao unakaziti goste, bilo je to vjerojatno baš ono što je Podoljak tražio od svoje momčadi, čvrst i organiziran blok, zaustavljen je Ivan Vrhovac koji je do tada radio najviše problema u sredini terena, a na drugoj su strani sijevale odlične akcije. Prva od njih došla je po desnoj strani, Žuljević je dao za mladog Matoševića koji odlično ulazi u kazneni prostor, oštrom povratnom traži Šulca koji za djelić sekunde kasni. Nedugo potom Žuljević se našao u dobroj poziciji, no umjesto udarca odlučio se na dribling što je gostujuća obrana uz ponešto muke blokirala, a onda najbolja prilika u prvom poluvremenu. Svačić je imao korner, domaći su odbili, lopta dolazi do Šulca na 20ak metara od domaćeg gola, donedavni kapetan Slavonije kreće u kontru, daje Žuljeviću u prazan prostor, ovaj je prebrz za goste i ostaje sam pred Matićem koji realno nema velike šanse, no napadač Dinama šalje loptu – pored gola! Kada su to propustili bilo je jasno da će stići kazna, a ona se u nedjelju zvala Domagoj Ivanagić. Tadić ga je poslao u igru nakon poluvremena i od prve minute Svačić je izgledao puno goropadnije.

Ipak, prva poluprilika ponovno za Žuljevića koji je ponovno dobio odličnu loptu od Šucla, no ovaj put je s igračem na leđima i dosta iskosa tukao dosta dobro, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. Slijedi gol Svačića nakon prekida, no poništen zbog zaleđa. Nije to bila opomena Dinamovoj obrani, samo 40ak sekundi kasnije gotovo identična situacija i gol glavom za Ivanagića. 5 minuta nakon toga novi sjajan potez istog igrača, sjajno je prošao po desnoj strani, izbacio pola obrane domaćih pa povratnom loptom na 5 metara od gola pronašao Josipa Grgića koji zaista nije imao težak posao, stavio je nogu i skrenuo loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja je Ivanagić pogodio iz kaznenog udarca i još jednom iz igre i zapečatio sudbinu Dinamu koji je i drugi put primio 4 pogotka. Iako će teško nadoknaditi poraz od Omladinca na svom terenu, Svačiću je ovo sigurno dobra terapija pred nastavak sezone, a Dinamo se za sada nije najbolje snašao u MŽNL, no u momčadi ima dovoljno kvalitete za ovaj rang natjecanja, čeka se da Žuljević proradi, ali i da obrana ostane koncentrirana svih 90 minuta.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 706 puta