Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 12:17

Slavonija osvojila bod na gostovanju kod NAŠK-a u Našicama u 3. kolu 3. HNL - Istok

NAŠICE - Nogometaši požeške Slavonije osvojili su bod na teškom gostovanju kod NAŠK-a u Našicama u sklopu 3. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok.

Tako su Požežani u prva tri kola osvojili 7 bodova što je s obzirom na dva gostovanja sjajan učinak na otvorenju nove sezone. U derbiju 4. kola "Plavi s Orljave" dočekuju Đakovo Croatiu. Taj susret igrat će se u subotu, 05. rujna s početkom u 17,00 sati na Stadionu kraj Orljave. 

U isto vrijeme igrat će i Zrinski - Sloga (NG), Valpovka - Oriolik, Slavonac - NAŠK, Vukovar 1991 - Graničar i Vihor - Marsonia. U nedjelju, 06. rujna u 17,00 sati sastaju se Kutjevo - Vuteks Sloga, Čepin - Slavija i Bedem - Belišće. 

 

BELIŠĆE – ČEPIN 1:1

Nogometaši Belišća svom su treneru za rođendan poklonili ne baš sjajan rezultat, odnosno bod na domaćem terenu protiv Čepina. U samom otvaranju Belišće je došlo do prednosti, strijelac je u 7. minuti bio Stjepan Salapić, a nakon nešto više od pola sata igre poravnao je najbolji strijelac lige Bruno Brlić koji je postigao svoj 5 pogodak u tri kola. – Zabili smo gol na vrijeme, ali mislim da smo ponovno odigrali dosta lošu utakmicu. Imali smo mi svoje šanse, imao je i Čepin koji je odlična momčad, svoje prilike, moglo je otići i na jednu i na drugu stranu, na kraju taj remi je vjerojatno i najrealniji ishod. Ništa, spotaknuli smo se, nismo pali, idemo još jače raditi i spremati se za novi ciklus od 5 utakmica u 15 dana – izjavio je slavljenik Davor Rupnik. – Bod smo zaslužili, borili smo se kao lavovi. U čistim šansama mi smo bili bolji, oni su imali posjed, mi smo u zadnjih 10ak minuta visili, tu su nas stisnuli i bili opasni, imali su i u zadnjim minutama prvog poluvremena veliku priliku, ali što se tog tiče mi smo bili opasniji, Jurič je dva puta imao sjajne šanse, Krstanović je s 2 metra glavom promašio gol. Kad se sve zbroji u dvoboju dvije ozbiljne momčadi mislim da smo i jedni i drugi zaslužili po bod – komentar je Igora Totha, trenera Čepina.

 

NAŠK – SLAVONIJA 2:2

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Našk i Slavonija. Niti Našičani nisu otkrili kako zaustaviti Mateja Pehardu koji je zabio u svakoj dosadašnjoj utakmici, tako je i u Našicama načeo domaćina u 21. minuti, no nije vodstvo gostiju bilo dugog vijeka, nakon 5 minuta Firmino je vratio stvari na početak. U završnici, u 78. minuti isti igrač iz kaznenog udarca seli prednost na stranu Naška, no ni njihva prednost ne traje dugo, samo 4 minute kasnije bod u Požegu odnosi mladi Jakov Janček, koji je i u prošlom kolu bio strijelac, pa su on i Peharda najzaslužniji za 4 posljednja boda Bognarove momčadi. – Jedina pozitivna stvar je što još uvijek nemamo poraza,od žaljenja koristi nema, dobijamo prejeftine golove, na kraju ovih 2:2 i realno protiv ovako dobre ekipe. Rano dobijamo gol, a ubrzo se i vraćamo sličnim golom, drugo poluvrijeme dosta rastrgano, prepustili smo im posjed, imali smo neke poluprilike koje ne zabijamo, u 77. minuti povedemo, a po našem glupom običaju nakon par minuta ga i primamo i tako završava. Ekipi Slavonije sretno dalje, mojim dečkima čestitam na trudu i zalaganju, i u nastavku moramo biti puno pametniji i iz svojih grešaka izvući pouke – komentirao je trener Naška Mario Barišić. – U nenogometnim uvjetima čestitam mojim igračima na osvojenom bodu. Trava na terenu je bila visoka barem 5-6 centimetara, natopljen je neposredno prije utakmice i u takvim uvjetima mi jednostavno nismo mogli igrati našu igru, brz protok je bio nemoguć pa se sve svelo na nekakvo nabijanje. Koliko je to korektno ili nije neću ja komentirati, samo sam imao potrebu to naglasiti. Sedam bodova iz tri kola uz dva gostovanja je nešto što me čini vrlo zadovoljnim, dao sam dečkima dva slobodna dana da se rekuperiraju od ovog teškog ritma od četiri utakmice u dva tjedan, a nakon toga se spremamo za Đakovo. Tu zaista očekujem jednu odličnu utakmicu, obje se momčadi žele nadigravati, vjerujem da se oni neće parkirati na svoju polovinu nego će pokušati igrati, a siguran sam da će ih dočekati odlični uvjeti za igru. Hoće li naći lijeka za Pehardu? Matej je stvarno u formi, ali imamo mi puno opasnih igrača, ako zaustave njega bit će prostora za Antunovića, Jančeka i ostale – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

 

SLAVIJA – VIHOR 2:3

Od uspavanke do utakmice pune uzbuđenja. Da se nastavilo kako se igralo u uvodnih 20ak minuta dobar dio gledatelja bi na poluvremenu otišao u neki od obližnjih kafića na kavu da se malo razbudi. U 19 minuti Ančurovski je iznudio kazneni udarac, a Kocijan ga pretvorio u vodstvo Slavije i time konačno malo aktivirao sve aktere na terenu. Odustali su gosti od prilično besmislenog kruženja lijevo – desno u zadnjoj liniji i krenuli malo naprijed što im se uskoro i isplatilo, nakon jednog “skraćenog kornera” i pravog karambola u domaćem kaznenom prostoru lopta pada pred Stjepana Šimičića koji ju rutisnki šalje iza Karlića za poravnanje. 5 minuta nakon toga krasna asistencija Ognjenčića koji je iz čista mira predao loptu Mateju Jakšiću koji sam sa 20ak metara preciznim udarcem pogađa za preokret i vodstvo Vihora. U drugom dijelu Vihor se razigrao, koristio je veliki prostor koji je Slavija ostavljala iza leđa veznog reda i često opasno izlazio u kontre, no do pogotka nisu došli sve do 63. kada su izborili slobodan udarac na 20ak metara od domaćeg gola. Šimičić iz prvog pokušaja pogađa zid, no lopta mu se vraća i onda je fantastično pogađa iz koljena u smješta u sami gornji desni kut. U 85. minuti Slavija je preko Ivana Blatančića smanjila na 2:3 nakon jednog ubačaja s desne strane kojeg je veznjak Plavih lijepo smjestio u dalji kut nemoćnog Dubrovića, a u samoj završnici isti je igrač iz slične pozicije snažno tukao, ali je ovoga puta obrana gostiju bila na mjestu i odbila taj pokušaj u korner i osigurala sva tri boda iz Pleternice. – U okviru svojih mogućnosti mi smo pružili dobar otpor, poveli smo i onda iz svojih grešaka darivali gostima golove za preokret nakon čega je njihova indivudualna kvaliteta jednostavno došla do izražaja. Na kraju smo 5 minuta prije kraja smanjili na 2:3, pokušavali nekako do boda ali jednostavno nije išlo. Vihor je kvalitetnija momčad, mi ćemo pokušati protiv ekipa naše kvalitete skupljati bodove i doći do mirnih pozicija – izjavio je Robert Dujić, trener Slavije. – Prvo bih čestitao domaćinu na vrhunskom domaćinstvu, kada nam oni kažu da je sve čisto i zasluženo to najviše vrijedi. Česitam svojim dečkima koji su ispoštovali dogovor, taktički odradili odličnu utakmicu i ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu na nezgodnom gostovanju – mišljenje je Antuna Labaka, trenera Vihora.

 

VUTEKS SLOGA – SLAVONAC 0:3

Slavonac je u Vukovaru upisao svoju prvu trećeligašku pobjedu, i to odmah vrlo uvjerljivu! Vuteksu je presudila dekoncentracija u završnici, najprije su u 43. napravili prekršaj u kaznenom prostoru što je u vodstvo Slavonca pretvorio Matej Brkić, onda su u 60. ostali s igračem manje, a u posljednjim minutama utakmice primili još dva gola, strijelci za goste bili su Matej Gačić i Marko Družić. – Gosti su došli da se izigraju 90 minuta i uživaju u nogometu i to su ostvarili. Mi smo učinili sve da im pomognemo u tom cilju jer smo igrali bukvalno protiv sebe. Dođe takav dan, čestitam Slavoncu na pobjedi i želim im sreću u nastavku sezone – riječi su Saše Berarevića, trenera Vuteksa. – Vuteks je u prvom kolu kiksao na svom terenu, zatim izgubio u gostima i dobro smo znali da moraju jurnuti na pobjedu, znali smo to iskoristiti, u završnici prvog dijela poveli i onda to odlično branili u drugom poluvremenu sve do završnice kad smo zabili drugi, a onda i fantastičan treći gol za prvu pobjedu u 3. HNL. Što reći nego da smo presretni, ovo će nam biti veliki podstrek za nastavak sezone! Čestitao bih domaćim dečkima na korektnoj i dobroj igri kao i sudačkoj trojci koja je bila na visini zadatka – kazao nam je Mario Petrović, trener Slavonca.

 

ĐAKOVO CROATIA – VALPOVKA 3:0

I treći put u tri kola na utakmicama Đakova dogodilo se isključenje, ovoga puta zaradio ga je njihov protivnik iz Valpova što su domaći iskoristili i došli do uvjerljive pobjede. Prije nego su došli do brojčane prednosti rezultatsku im je donio Tomislav Bošković, a nakon isključenja Kalema još su strijelci bili kapetan Tomas Grgačević i Dino Burazin. – Čestitam svojim igračima na zasluženo osvojena tri boda i puno stvari koje smo odrađivali na treningu danas bilo prikazano. Mislim da publika može biti zadovoljna našom igrom, nekih 20-25 minuta smo malo “propali”, a alati za to ispraviti je razgovor i trening. Pohvalio bih zaista izvrsno suđenje sve četvorice sudaca koji su uz sjajnu komunikaciju odlično obavili svoj posao. Okrećemo se Slavoniji, izvrsnoj momčadi čiju snagu i kvalitetu dobro poznajemo, vjerujem da ćemo se dobro spremiti za taj ogled – rekao je za Sportalo Hrvoje Bušić, trener Đakova. – Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, bili su bolji tokom čitave utakmice. Mi smo novi u ligi, još se učimo i prilagođavamo, nedostajalo nam je nekoliko igrača, a i za nas je ovaj ritam malo naporan, dosta dečki radi i to nam stvara problem. Igrali smo velik dio utakmice s igračem manje, i tako se odlično držali do završnice, imali smo i odličnu šansu kod 1:0 tako da sam ja stvarno zadovoljan svojom momčadi. Sad ćemo se malo rekuperirati i dobro spremiti za Oriolik, učinit ćemo sve da dođemo do prve pobjede na našem terenu – izjavio je Goran Brkić, trener Valpovke.

 

ORIOLIK – SLOGA 2:1

Oriolik je napravio veliki posao na otvaranju sezone, iz dva gostovanja i jedne domaće utakmice imaju na računu 6 bodova i imaju puno razloga za zadovoljstvo. Povela je Sloga preko Tomislava Severovića koji je u odličnoj napadačkoj formi, a Oriolik se vratio u završnim minutama, najprije je u 78. poravnao Dario Batalo, a slavlje Crvenima osigurao je Luka Đerek u 87. minuti. – Mislim da je pobjeda zaslužena iako je protivnik bio jako dobar, posebice u prvom poluvremenu kada su imali nekoliko sjajnih prilika, bili su jako opasni i sreća naša da to nisu materijalizirali još kojim golom jer bi onda bili u jako neugodnoj situaciji. U drugom poluvremenu smo promijenili pristup, zaigrali puno bolje, dominirali i došli do preokreta i važne pobjede. Čestitam mojim igračima na karakteru, igri i pobjedi, a za Slogu još jednom sve pohvale, vrlo ugodno su me iznenadili i uvjeren sam da će mnogi na njima polomiti zube – komentar je Milana Tomljenovića. – Ušli smo u utakmicu onako kako smo se dogovorili, čvrsto, odgovorno i agresivno i to je rezultiralo našim ranim vodstvom. Nakon toga smo bili puno bolja momčad i propustili 3, 4 dobre prilike koje naši napadači nisu iskoristili. Drugo poluvrijeme smo odigrali na isti način s tim da nismo stvarali prilike, ali smo primili golove iz individualnih grešaka. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, sucima na suđenju, a mi ćemo bodove tražiti negdje drugdje – izjava je Miroslava Pavišića, trenera Sloge.

 

BEDEM – ZRINSKI 1:0

Niti tri kola nisu bila dovoljna Zrinskom da pronađe put do protivničke mreže, treći koji je odradio posao u obrani bez greške je Bedem. Očito će u Jurjevcu žaliti za Dos Santosom ove sezone ako Milardović ne pronađe čarobni miks kako ga nadomjestiti. Raić-Sudarova momčad je i drugi put minimalno slavila na svom terenu, ovoga puta pobjedu je svojim golom osigurao Lovro Kozić u 10. minuti drugog poluvremena i pogurao Bedem do skupine momčadi sa 6 bodova što im je u ovom trenutku dovoljno za 5. mjesto. – Utakmica sama po sebi kako sam i očekivao, jako teška jer je vrijeme bilo užasno teško a mi smo već praktično dva mjeseca u ritmu od dvije utakmice tjedno, što u kupu što u prvenstvu. Mi smo danas htjeli pobjedu, dali smo maksimum, čestitam dečkima na maksimalnoj borbenosti koja nam je osigurala mir. Čestitke i gostima na dobroj i korektnoj igri, a mi se okrećemo srijedi kada nas čeka polufinale kupa protiv Komletinaca – riječi su trenera domaćih Josipa Raić-Sudara. – Znali smo da će biti teška utakmica, znali smo i odakle nam prijeti najveća opasnost. Iako smo izgubili ovoga puta sam zadovoljan igrom moje momčadi i kako su reagirali nakon dva teška poraza na startu sezone. Mislim da smo neke stvari usvojili, neke ne možemo promjeniti preko noći nego mukotrpnim radom i to je put kojim moramo ići. Čestitke Bedemu na zasluženoj pobjedi – rekao nam je trener Zrinskog Josip Milardović.

 

GRANIČAR – KUTJEVO 1:1

Nevjerojatna serija momčadi iz Županje i Kutjeva se nastavila i nakon današnjih 90 minuta, bio je to njihov peti uzastopni remi! Krenulo je kao po najljepšim željama novog trenera Kutjeva Kreše Posedija, već u 4. minuti njegova je momčad preko Ivana Smojvira kojem je to prvijenac u Zelenom dresu do vodstva. Minute su Kutjevo dijelile od prve pobjede, domaći strateg je imao “nos”, u 65. minuti u igru je ubacio Hrvoja Hodaka, a ovaj mu je u 89. minuti uzvratio pogotkom za konačnih 1:1. – Standardna podjela bodova s Kutjevom. Po tko zna koji put primamo gol iz naše greške, gosti su dobro igrali u prvom poluvremenu, kvalitetno čuvali svoje vodstvo, u astavak smo krenuli s tri nova igrača, pritisnuli ih, stvarali šanse, pogodili i vratnicu i na kraju u završnici došli do gola i zasluženog boda. Čestitke mojim dečkima, stvarno im nemam što zamjeriti, posebice su u drugom poluvremenu bili na visini zadatka, no Kutjevo je nezgodna momčad koja se odlično branila – izjavio je trener Graničara Dražen Ilić. – Tvrda utakmica,bez puno šansi. Mi nešto bolji prvo poluvreme, domaćin u drugom gdje nam postižu i izjednačujći pogodak u 90. minuti. Da nam je netko ponudio bod prije početka utakmice vjerojatno bih ga objeručke prihvatili, ovako ipak ostaje žal za pobjedom. Čestitam mojim igračima na lavovskoj borbi i na taktičkoj disciplini. Čestitke i domaćinu na fer i korektnoj igri te im želim puno uspjeha u nastavku sezone. Mi se okrećemo Vuteksu protiv kojeg ćemo tražiti prvu pobjedu – komentar je novog trenera Kutjeva Kreše Posedija.

 

MARSONIA - VUKOVAR 1991  odgođeno 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 675 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 12:33