Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 10:28

Požega svladala Jakšić, Dinamo izgubio na gostovanju u Donjim Andrijevcima kod Tomislava u 6. kolu MŽNL

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Brodsko – požeški četvrtoligaši odradili su u subotu četiri utakmice 6. prvenstvenog kola, a u pogonu su bile sve četiri vodeće momčadi. U nedjelju su odigrane dvije utakmice dok je susret Kaptol - Svačić odgođen zbog tragičnog prošlotjednog smrtnog slučaja u Kaptolu.

Požega je u derbiju začelja svladala Jakšić i došla do prve prvenstvene pobjede dok je Dinamo (Vidovci - Dervišaga) minimalno poražen na teškom gostovanju u Donjim Andrijevcima kod Tomislava. 

 

SLAVONAC – OMLADINAC 1:3

Čak i novinarski posao koji izgleda vrlo jednostavno trpi kada je zdravlje načeto pa ćemo iskoristiti sjajan posao delegata Igora Kolara i “ukrasti” njegov opis događaja na terenu. “Gost od početka utakmice ima inicijativu, bolje igra i stvara prigode, od kojih realizira tri. Domaći se nakratko bude nakon trećeg primljenog pogotka te prijete u nekoliko navrata ali sve završava na odličnom gostujućem vrataru (obranio čak četiri izgledne prilike). Kako se prvi dio bližio kraju igra se rasplamsala i redaju se akcije i prilike na obje strane. U 40. minuti sudac je dosudio kazneni udarac za domaću momčad koji je pretvoren u pogodak. U 34. minuti se ozlijedio ponajbolji pojedinac gostiju, igrač br. 10, nakon čega gost igra slabije. Do kraja utakmice obostrano čvrsta utakmica sa dosta lijepih akcija i pokojom prigodom na obje strane, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.” Spomenimo još samo strijelce, goste su redom zabijali jednom Karlo Baričević i dva puta Josip Ravlić, a za Slavonac počasni pogodak postiže Josip Mijić iz jedanaesterca.

– Gosti je odlična ekipa, prvo poluvrijeme smo jako loše odigrali i gosti su iskoristili svoje prilike. Drugo poluvrijeme puno bolje ali gosti imaju stvarno par individualno odličnih igrača koji rade razliku i nisu slučajno tu gdje jesu. Mi smo u prvih 6. kola igrali sa prvih 5 na tablici tako da smo imali težak raspored, a nažalost imamo i par igrača povrijeđenih tako da je bilo teško očekivati više – izjava je Ive Babića, trenera Slavonca.

– I danas smo odigrali dobru utakmicu protiv odličnog protivnika i smatram zasluženo slavili. Drugo poluvrijeme smo imali peh i ostali bez sva tri napadača što nas je uveliko poremetio, ali moji dečki su pokazali da su pravi i utakmicu uspješno priveli kraju – komentar je trenera Omladinca Ivana Pavkovića.

 

POŽEGA – JAKŠIĆ 4:2

Konačno se otvorilo i Crvenima s Orljave, nakon dosta dobrih igara u kojima nisu uspjevali doći do bodova, danas im se sve posložilo pa su uz dobru igru i zabijali. Ponajviše zahvaljujući sjajnom Krunoslavu Kahaneku koji se konačno oporavio od one užasne ozljede koljena. On je postigao prva dva gola, oba u prvom poluvremenu i trasirao put ka pobjedi. U nastavku su posao završili kapetan Miroslav Lujić i Stjepan Zlomislić. Jakšić je do kraja uspio smanjiti zaostatak i poraz učiniti pristojnim, golove za momčad s Jajara postigli su Stjepan Šilhan i Ivan Brus.

– Čestitam dečkima na prvoj pobjedi, protivniku na fer i korektnoj igri, a sudcima na korektnom suđenju – riječi su Tomislava Vukoje, trenera Požege.

– Opet primamo golove koje sami serviramo protivniku . Rezultat po meni je previsok nismo zaslužili dobiti četiri gola, ali što je tu je. Čestitam Požegi na pobjedi. Nama preostaje borba do zadnje kapi znoja, nećemo se predati, mora nam se vratiti jer stvarno nismo tako loši kakvi su nam rezultati. Moji dečki imaju karakter i sigurno će ga pokazati kad tad. Mojim dečkima čestitam na borbenosti pogotovo u drugom poluvremenu to je slika kako trebamo igrati. Idemo dalje!! – poruka je Darija Pažina, trenera Jakšića.

 

KUZMICA – ZADRUGAR 0:2

Zadrugar je došao do nove pobjede i nastavlja puhati za vratom vodećem Omladincu. I u Kuzmici je delegat Drago Renka odradio i novinarski dio posla i olakšao nam posao. “U fer i korektnoj utakmici gosti su sretno došli do dva pogotka jer u prvom polivremenu domaćin u 7. minuti u izglednoj prilici ne postiže pogodak, dok gosti koriste grešku domaćeg obrambenog igrača i postižu gol za vodstvo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu i dalje je izjednačena igra i s jedne i s druge strane mada zbog kiše igra nije bila tečna kao u prvom poluvremenu. Domaćin u izglednoj prilici u 73. minuti pogađa vratnicu da bi gosti u nastavku postigli lijepi pogodak sa 20 metara u desnu stranu golmanovog gola.”

– Danas utakmica odigrana u prekrasnom kirvajskom ambijentu. Očekivali smo tvrdu utakmicu i domaćina koji traži prvu pobjedu, izdržali smo prve nalete i na vrijeme zabili prvi a drugo poluvrijeme i drugi gol. Domaćinu sretno u nastavku prvenstva. Suđenje je bilo korektno – rekao nam je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

 

HAJDUK – SIKIREVCI 3:0

Hajduk je potvrdio odličnu formu, ono što se dalo naslutiti još u Kup gostovanju kod Slavonije Kužilekova momčad potvrđuje iz kola u kolo, pa tako i danas protiv do sada odličnih Sikirevaca. Bolju igru u prvom dijelu Zeleni su okrunili tek u njegovoj posljednjoj minuti kada je pogodio iskusni Darko Kovačić i olakšao posao svojim suigračima u drugom poluvremenu. U 67. minuti Željko Popović zabija za 2:0, a sve nedoumice oko pobjednika otklonio je Alen Grafina 13 minuta prije kraja.

– Mislim da smo danas zasluženo pobjedili. Prvo poluvrijeme mogu reći da je tekma bila otvorena ali na kraju uspijevamo zabiti i odlazimo u najbolje vrijeme na odmor. Zato drugo poluvrijeme otpuštamo kočnicu i igramo vrhunski nogomet te zabijamo 2 gola i utakmica je riješena. Čestitam svojim dečkima na odličnoj tekmi i pobjedi. Odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili i to nam se je vratilo. Gostima čestitam na fer i korektnoj ali moram ih i pohvaliti jer su pokazali da znaju igrati. Mi se okrećemo radu i treninzima i pripremom za sljedeću utakmicu – riječi su Tomislava Kužileka, trenera Hajduka. Zbog smrtnih slučajeva dvoboj Kaptola i Svačića je odgođen pa su danas odigrane samo dvije utakmice 6. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega.

 

MLADOST – LIPIK 0:2

Mladost je očigledno u popriličnoj krizi, rezultati su daleko od prošlosezonski pa im je domaći susret protiv posljednjeg Lipika došao kao naručen da poprave dojam, ali na njihovu žalost Lipik je došao bitno pojačan, dolaskom Zdravka Sušaka i Ilije Zeca te povratkom ponajboljeg igrača lige prošle sezone Roberta Alviža gosti su postali potpuno nova momčad. Tokom tjedna s klupe je otišao Ognjen Kafka, u ovoj utakmici zamijenio ga je sportski direktor Miroslav Butorac, a već kroz dan ili dva na klupu bi trebao sjesti novi trener. Njegov posao bit će puno lakši i s manje stresa nakon pobjede koju su pogocima osigurali Josip Jozipović i Ivan Kaurin.

– Čestitam gostima na pobjedi. Danas su bili spretniji i sretniji i tako došli do 3 boda. Unatoč nasem dobrom otvaranju utakmice, nedostajalo je energije s naše strane i malo više raspoloženih igrača za parirati ekipi Lipika. Nažalost, previše neforsiranih grešaka i to što nismo materijalizirali prilike koje smo stvorili – dovelo nas je do poraza. Sljedeći tjedan imamo dupli program stoga treba nastaviti s radom i otvoriti novo poglavlje već sutra – izjavio je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

– Današnju utakmicu smo dočekali kao zadnji na tablici i ovi bodovi nam puno znače. Domaćin je odlična ekipa, nisu zabili svoje prilike najviše zahvaljujući golmanu Zanettiu koji je obranio čuda, mi smo svoje realizirali i osvojili važne bodove u borbi za ostanak u ligi. Suđenje odlično, da je bar uvijek takvo kad idemo u goste. Hvala domaćinima na gostoprimstvu – rekao nam je Ivor Podunavac, igrač Lipika.

 

TOMISLAV – DINAMO 1:0

Nakon dvije uzastopne pobjede nogometaši Dinama došli su u Donje Andrijevce pokušati produžiti pozitivnu mini seriju, no domaćin je imao drugačije planove. U čvrstoj, žestokoj utakmici Igor Bešlić svladao je Bošnjaka u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a u nastavku je domaća obrana tu prednost i sačuvala i trasirala put do prve ovosezonske pobjede Berakovićeve momčadi.

– Rudarska pobjeda danas. Ukoliko pogledamo zapisnike Tomislava vidimo se da u svih 6 kola nismo počeli utakmicu sa 7 istih igrača. Tako smo i danas skupili glave i na bacanje na “glavu” na svaku loptu upisali zasluženu pobjedu. Ako gosta svedete na jedan udarac na gol a znamo kvalitete Sokića, Žuljevića i Šulca jasno je da smo odgovorno igrali obranu “krvavih” koljena koju je vodio prekaljeni ratnik Anto Kruljac. Bravo momci!!! – riječi su Ivice Berakovića, trenera Tomislava.

– Prije svega želim čestitati domaćinu na pobjedi, igrali su koliko su znali, mogli i koliko im je dozvolio čovjek koji je sudio. Doživio sam i to da nogometna utakmica traje samo 45 minuta jer drugih 45 minuta smo bili prisiljeni gledati ragbi. Čovjek koji je zalutao u nogomet dozvolio je drugo poluvrijeme domaćinu pogibeljnu igru na lopti i bez lopte, na rubu teških povreda, zašto to samo on zna i onaj što ga je poslao. Sve ostalo o njegovom suđenju ne vrijedi komentirati. Prvo poluvreme smo bili daleko bolji ali bez mirnoće u završnici gdje smo mogli u prvih pola sata riješiti pitanje pobjednika nažalost nismo i kako to bude dobijemo gol bez prave šanse. Drugo poluvreme je bilo sve samo ne nogomet gdje se nismo snašli izgubili mirnoću i bili prenervozni. Lopta je okrugla, ne bude uvijek kako se zamisli. Idemo hrabro dalje – komentar je Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

 

U 7. kolu, u subotu, 03. 10. 2020. s početkom u 16,00 sati sastaju se Jakšić - Kuzmica i Lipik 1925 - Tomislav dok će u nedjelju, 04. 10. 2020. u 16,00 sati igrati Sikirevci - Mladost, Zadrugar - Hajduk, Svačić - Požega, Omladinac - Kaptol i Dinamo - Sikirevci. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 670 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 10:44