Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 08:43

Croatia (Mihaljevci) osvojila sva tri boda na gostovanju u Sulkovcima u 7. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 7. kola 1. Županijske nogometne lige. Dvije utakmice odigrane su u subotu, a pet u nedjelju. Mihaljevačka Croatia nastavlja s odličnim rezultatom, u ovom kolu su igrači trenera Gorana Vrgoča uzeli sva tri boda na teškom gostovanju u Sulkovcima. 

 

PAPUK – SLOGA 3:1

Papuk je slavio u općinskom derbiju i ostao u samom vrhu prvenstvene ljestvice na pogon iskusnog Željka Parobeka. Sve zanimljivo dogodilo se u drugom poluvremenu kojeg je golom u 2. minuti otvorio upravo stasiti napadača Papuka. Prednost domaćih povećao je Jozo Jelić, a kapetan gostiju Mateo Jozić privremeno je vratio goste iz Trenkova u igru. U 75. minuti Parobek je postigao svoj drugi gol za konačnih 3:1.

– Čestitam dečkima na pobjedi! Pobjedili smo općinskog prvaka, stadion Vlado Zec je još uvijek neosvojiv za Trenkovčane! Moj terminator je riješio utakmicu sa dva pogotkam bili smo bolja ekipa i spremniji smo od gostiju kojima želim sreću u nastavku a mi se spremamo za pravi derbi gdje idemo dobroj ekipi koju vodi moj kolega Vrgoč – izjavio je trener Papuka Dalibor Banović.

– Nismo uspjeli nažalost neporaženi napustiti Stadion “Vlado Zec” nakon općinskog derbija. Odigrali smo odlično prvih 45 minuta, stvorili 3 opasne situacije iz kojih nismo poveli. Domaćin je unatoč većem posjedu bio bezopasan dok smo mi u 2. dijelu našim greškama opet sami kumovali porazu. Pobjeda Papuka je zaslužena, čestitam im i želim da uđu u 4. ligu. Mi sad moramo dobit pavlovačku Mladost u našem Parku Baruna Trenka. Nogomet nogometašima! – riječi su Jurice Bešlića, trenera Sloge.

 

MLADOST – DOBROVAC 4:2

Nakon višegodišnje hibernacije u Pavlovcima su se konačno probudili i krenuli redovito skupljati bodove, pa čak i protiv momčad koje pripadaju u gornji dom 1. ŽNL poput Dobrovca. Marin Nikolić je u samom otvaranju donio prednost Mladosti, no na odmor se otišlo s 1:1 nakon što je domaćeg vratara Blaževića prevario Siniša Poletto. U 5. minuti drugog dijela Valentino Tutić seli prednost na stranu gostiju, ali se domaćin ne predaje, napada i dolazi do poravnanja preko Brune Kićana, a onda u zadnjih 15ak minuta i do preokreta i pobjede golovima Antonija Šarića i Karla Garića.

 

 

Nakon što su u subotu Papuk i Mladost upisali domaće pobjede protiv Sloge odnosno Dobrovca u nedjelju je odigrano i preostalih 5 utakmica 7. kola Požeško slavonske 1. ŽNL.

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – GRAŠEVINA 0:2

Zanimljivu utakmicu odigrali su Dragovoljac i Graševina, a na kraju bodovi odlaze put Vetova. Čitavo drugo poluvrijeme odigrali su domaći s igračem manje nakon što dva žuta skupio Dražetić. Da stvar bude gora, u 50. minuti gosti preko Mirka Solde dolaze do vodstva, no nisu se tu domaći predali, pokušali su izjednačiti i u 72. minuti dobili priliku iz jedanaesterca, no kada ni to nisu realizirali četiri minute Soldo neumoljivo kažnjava i penal za Graševinu pretvara u konačnih 2:0 za goste.

 

GRANIČAR B. – CROATIA DO 1:2

Graničar nikako da spoji igru s rezultatom, definitivno iz kola u kolo izgledaju bolje nego što prolaze, no to protivnike puno ne brine, i Croatia se okoristila i zasluženo osvojila bodove. Ivan Lenće je zabio u 14. minuti za prednost gostiju iz Obriježi i to je bio rezultat poluvremena. U nastavku prednost gostiju povećava Matteo Špelić, dok je zaostatak Graničara smanjio trener Anto Obućina 15ak minuta prije kraja, no njegova momčad ipak nije stigla do boda.

 

SULKOVCI – CROATIA M. 0:2

U Sulkovcima vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je Croatia bila sretnija i sretnija iako i domaćin ima za čime žaliti. U prvom dijelu jedini strijelac bio je Anto Kavedžija, a u nastavku u prednost gostiju povećava Nikola Vasić, a samo četiri minute nakon toga, u 64;najbolja moguća prilika za povratak u igru Sulkovčana, kazneni udarac izveo je predsjednik Josip Knezović, no njegov imenjak na vratima gostiju Romić odlično reagira i odbija loptu u vratnicu a zatim i u igru i čuva svoju momčad i uvelike pomaže da novi bodovi odu u Mihaljevce.

– U dinamičnoj i napetoj utakmici gost iskoristio svoje prilike. Čestitamo im na pobjedi. Mi možemo žaliti za svojim prilikama i okrenuti se slijedećoj utakmici – izjavio je Josip Vukoja, trener Sulkovaca.

– Naša jedna lošija utakmica, ali individualnom kvalitetom smo ovu utakmicu dobili. Idemo raditi i idemo dalje – mišljenje je Gorana Vrgoča, trenera Croatije.

 

GRANIČAR Z. – BSK 0:3

Konačno su i Bučani naletjeli na protivnika koji im može parirati u prvenstvenom ogledu, šteta što je Graničar jako loše otvorio sezonu, inače bi to bio pravi derbi jeseni u Zagrađu. Iako su gosti iz Buka imali laganu inicijativu od samog početka, Graničar je odlično parirao, zatvorio sve prilaze svom golu i u prvih 45 minuta BSK je praktično imao samo jednu prigodu, slobodni udarac sa 18 metara kojeg je Bošnjak lakoćom zaustavio Blaškoviću. U drugo poluvrijeme Graničar kreće odlično, imali su Crni dvije sjajne prilike, ostajali su sami pred Bošnjakom, no oba puta su bili neprecizni. Protiv BSK-a to znači da vam je vrijeme da samo čekate kaznu koja će sigurno doći, i došla je u 66. minuti kada je Matej Blašković nakon kornera zabio za vodstvo Žutih. Bio je to i početak kraja, u 83. Josip Jakovljević diže na 2:0, a u 88. mladi Stjepan Matanić na konačnih 3:0 za aktualne prvake. Na kraju ipak pobjeda BSK-a iako je Graničar dobro parirao, reklo bi se na mišiće, bez one lakoće na koju su navikli svoje navijače.

– Čestitam gostima iz Buka na pobjedi. Nismo iskoristili na vrijeme šanse koje smo imali, ali moji dečki su odigrali točno šta sam tražio. Igramo kolo po kolo ne gledamo u budućnost – izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

– Danas smo naišli na jedno motivirano Zagrađe, koje se branilo svim snagama i dok ih je držao rezultat to je za njih bilo super, možda su htjeli i pobjedu više nego mi, čestitam im na super htjenju i želji. Čini mi se da je presudila individualna kvaliteta u ovoj utakmici, ali nije ni bitno, mi smo uzeli tri boda i to je najbitnije, mi moramo shvatiti da kad se ne trenira najbolje da nećemo dobivati utakmice na lak način. Idemo dalje ovo ostavljamo iza sebe i idemo u nove pobjede. Čestitam svojim dečkima na zasluženoj pobjedi, a našim navijačima hvala na velikoj posjeti u današnjoj utakmici, ali moraju shvatiti da svi igraju nogomet i nije lako svima dati deset komada i mi smo ljudi imamo i mi pravo na lošiji dan – komentar je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

 

OMLADINAC – DINAMO 6:3

Konačno pobjeda Omladinca nakon izolacije, ali za nju su se morali dobro aktivirati, ili bolje reći aktivirati utakmicu života Ivana Buturca. Napadač Omladinca radio je prekovremenu, zabio je svih šest domaćih golova i bio nerješiva zagonetka obrani gostiju, a bit će noćna mora Zoranu Jovičiću sljedećih dana. Ivan Triska je zabio dva za goste, jedan je dodao i Jakov Jakić, ali to nije vrijedilo ništa pored raspucanog Buturca!

– Skupili smo glave i odigrali dosta dobru utakmicu sa 6 pogodaka Butorca. Gostima hvala na fer i korektnoj utakmici te im želim sreću u nastavku prvenstva – riječi su Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

– U fer i korektnoj utakmici domaćin zasluženo pobijedio, imali su iskusnog gospodina Topalovića koji je bio prevaga, zaslužena pobjeda, suđenje korektno – rekao je nakon susreta Ivica Blašković, trener Dinama.

 

Sve utakmice 8. kola odigrat će se u nedjelju, 11. listopada s početkom u 15,30 sati. Sastaju se Croatia - Papuk, Graševina - Dinamo, BSK Buk - Omladinac, Dobrovac - Graničar (Z), Sloga - Mladost, Croatia (DO) - Sulkovci i Hrvatski dragovoljac - Graničar (B). 

Pročitano 527 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 09:27