Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 09:12

Dinamo (Vidovci) uvjerljivo svladao Slavonac (Nova Kapela) u 7. kolu MŽNL, Požega poražena na gostovanju kod Svačića

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Prva dva susreta 7. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega odigrana su u subotu, a zanimljivo da su u oba na klupama Jakšića i Lipika 1925 s pobjedama debitirala nova trenerska imena, Marijan Bakula i Mario Milašinović. U nedjelju je odigrano preostalih 5 utakmica. Dinamo je s uvjerljivih 3:0 svladao Slavonca (Nova Kapela) dok je Požega poražena na gostovanju kod Svačića u Starom Slatiniku rezultatom 3:1. 

 

JAKŠIĆ – KUZMICA 3:0

Nakon što je posljednjih nekoliko sezona ostvarivao odlične rezultate na klupi Jakšića Dario Pažin više nije trener momčadi s Jajara, a novo ime je Marijan Bakula koji je svoj trenerski put u Jakšiću započeo prilično uvjerljivom pobjedom. Najzaslužniji za slavlje je Ivan Brus koji je mrežu Kuzmice pogodio dva puta, jednom u prvom i jednom u drugom dijelu, dok je konačnih 3:0 postavio mladi Petar Pažin 7 minuta prije kraja.

– Zadovoljan sam kako su dečki reagirali, osvojili smo tri vrlo bitna boda i kupili si malo vremena da kroz trening pokušamo nadograditi neke stvari. Utakmica je bila jako dobra, imala je Kuzmica svoje prilike koje srećom nije iskoristila, mi svoje jesmo i zasluženo smo došli do pobjede – izjava je Marijana Bakule, trenera Jakšića.

 

LIPIK – TOMISLAV 3:0

Novo ime na klupi Lipika je Mario Milašinović, legendarni napadač iz zlatnih vremena ovog kluba, on je svoj trenerski debi upisao u domaćem slavlju protiv Tomislava. Dugo su gosti odoljevali, i ne samo odoljevali nego bili i ravnopravan protivnik, a onda je u otvaranju drugog poluvremena Roberto Alviž iz kaznenog udarca donio prednost Lipiku. 15ak minuta nakon toga Ivan Kaurin zabija i drugi domaći pogodak, a konačnih 3:0 postavio je Marko Miladinović u 73. minuti.

– Nakon prvih 45 minuta nisam mogao ni zamisliti da ovu utakmicu možemo izgubiti ali rezultat je jedino mjerilo. Nevjerojatno je koliko nas je prvi gol demoralizirao i spustio tako da nismo ni nastupili drugo poluvrijeme. Ništa, na muci se poznaju junaci a ekipa ima karaktera i iz poraza moramo nešto naučiti – komentirao je trener Tomislava Ivica Beraković.

 

SIKIREVCI – MLADOST 1:0

Sikirevci su još jednom potvrdili da su ove sezone miljama daleko od prošlosezonskih Sikirevaca, sada je skupljanje bodova postalo prava navika pa su na svom terenu upisali minimalnu, ali vrlo vrijednu pobjedu nad Mladosti. Jedini strijelac za Sikirevčane bio je mladi Mijo Živić u 69. minuti, samo 5 nakon što je ušao u igru umjesto Kneževića.

– Nastavili smo niz bez bodova, ali smo napokon pokazali energiju, zajedništvo i samo ovim putem možemo i želimo gaziti prema naprijed. Domaćin je dominirao većim dijelom utakmice uz visoki pritisak i velik broj prekida. Dobili smo pogodak nakon nekoliko zakašnjelih reakcija, ali jedan smo i postigli koji je nažalost poništen. Idemo drugu polovicu prvenstva odraditi na višoj razini i izlaz iz krize naći već u nedjelju u domaćoj utakmici – izjavio je trener Mladosti Miroslav Stefanović.

 

ZADRUGAR – HAJDUK 2:0

Derbi kola potpuno je opravdao očekivanja, Zadrugar i Hajduk prikazali su vrlo dobru nogometnu predstavu nakon koje su puno zadovoljniji domaći navijači jer su njihovi ljubimci nastavili puhati za vratom vodećem Omladincu. Pakračani pak osim za rezultatom malo za čime mogu žaliti! Strijelci golova vrijednih pobjede bili su Denis Kljajić u prvom i mladi Kristjan Blažević.

– Prvo čestitam svojoj ekipi na pobijedi. Danas smo pobijedili ekipu koja igra najljepši nogomet u ligi. Sretno im dalje. Suđenje je bilo dobro – rekao je nakon utakmice Josip Lončarević. – Mislim da nismo zaslužili izgubiti jer smo bili puno bolja ekipa. Čestitam svojim dečkima što su prezentirali odličan nogomet – riječi su Tomislava Kužileka, trenera Hajduka.

 

SVAČIĆ – POŽEGA 3:1

Svačić je došao do domaćeg slavlja protiv Požege, no gosti su dobro namučili favorizirani Svačić. Krunoslav Kahanek je najprije promašio kazneni udarac, no odlično se snašao nakon odbijene lopte i ipak donio prednost gostima koja je važila sve do 54. minute kada je poravnao Josip Nižić. 13. minuta prije kraja Stjepan Stubičan seli prednost na stranu domačina, a potvrdu pobjede donio je Vlado Lasić u 84. minuti.

– Teška utakmica gost se zatvorio i cekao priliku, dobili su penal i na poluvrijeme odlazimo sa minusom! Drugo poluvrijeme ulazimo još bolje i sa promjenama dolazimo do zaslužene pobjede. Česttam gostima na fer igri i puno sreće u daljnjem natjecanju! Ostalo neću komentirati bolje je, očigledno da se vraćamo u vrijeme diktature gdje se ne smije iznjeti mišljenje! – rekao je Mario Tadić, trener Svačića.

– Čestitam svojoj ekipi na borbi i zalaganju. Poveli smo 1:0 i to čuvamo do kraja poluvremena. U nastavku imamo mat situaciju za 2:0 međutim golman brani odličan šut sa 5 metara. U nastavku akcije primamo gol i do kraja tekme još dva. Odigrali smo odličnu utakmicu kao i zadnjih par kola i ovaj broj bodova nije odraz naše igre i kvalitete. Ali ponavljam dečkima da trebaju i dalje radit i trenirat i kad tad se to mora vratiti. Čestitam i domaćinima na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje u nastavku prvenstva. Na kraju bih htio pohvaliti glavnog sudca Velića na odličnom suđenju, dečko nam je sudio nekoliko utakmica i pokazao je da je među najboljim sudcima i da je prerastao ovu ligu – izjava je Tomislava Vukoje, trenera gostiju.

 

OMLADINAC – KAPTOL 8:0

Rezultat dovoljno govori o današnjem ogledu Omladinca i Kaptola, kvaliteta je debelo na strani društva iz Vrbe koje je do najuvjerljivije ovosezonske predvodio trojac Ravlić – Martić – Barišić koji je zabio po dva gola, dok su preostala dva djelo Mrvelja i Baričevića.

– Dobro odigrana utakmica i zaslužena naša pobjeda. Ekipa Kaptola izuzetno fer i korektna iako je nastupila bez par standardnih igrača. Gostima želimo sretno dalje – riječi su Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

– Čestitam Vrbi na zasluženoj pobjedi, najbolja su momčad ove lige i nije nimalo slučajno da su tu gdje jesu. Mi smo bili oslabljeni ali to ne mijenja na stvari da je domaćin bolja momčad, ali to nikako nije bio razlog za loš pristup igri, to moramo mijenjati – komentar je trenera Kaptola Kreše Poletija.

 

DINAMO – SLAVONAC 3:0

Dinamo je definitivno prebolio dječje bolesti s početka sezone i sada već igra na razini koja se i očekivala od momčadi s takvim igračima u kadru. Slavonac je ostao i šokiran ozljedom Bungića, domaćin je to kaznio i u 11 minuta igre zabio tri gola i odlučio pitanje pobjednika. U 10. goste je načeo Tomislav Žuljević, minutu kasnije strijelac je Tomislav Smojvir, a u 21. minuti Žuljević novim golom prati učinak Ravlića i ostaje u borbi za titulu najboljeg strijelca lige.

– Današnja pobjeda je prije svega došla zbog dobrog ulaska u utakmicu gdje smo iz pritiska uspjeli zabiti tri gola i riješiti utakmicu. Drugo poluvrijeme smo svjesno stali i usporili ritam i vodili utakmicu kontrolirano kraju. Gostima čestitam na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje, a mi se okrećemo prvenstvu dalje – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

– Upravo sam iz bolnice došao nažalost u 3. minuti ozljeđen je igrač Danijel Bungić pa smo ga čekali. Što se tiče utakmice nismo dobro ušli i poslije šoka od ozljede našeg igrača loše stojimo na terenu i primamo naivno golove. Domaćin čvrst i želi više pobjedu i ja im čestitam, a mi imamo dosta problema od ozljeda do kartona što se vidi na rezultatu – izjava je Ive Babića, trenera Slavonca.

 

U 8. kolu četiri utakmice će se odigrati u subotu. a tri u nedjelju. U subotu, 10. listopada s početkom u 15,30 sati sastaju se Požega - Omladinac i Hajduk - Jakšić dok će od 17,30 sati igrati Slavonac - Lipik 1925 i Kuzmica - Svačić. U nedjelju, 11. listopada s početkom u 15,30 sati sastaju se Mladost - Tomislav, Kaptol - Dinamo i Sikirevci - Zadrugar. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 657 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 09:26