Četvrtak, 08 Listopad 2020 09:31

Slavonija odigrala neriješeno na gostovanju kod Kutjeva u županijskom derbiju 10. kola 3. HNL - Istok

KUTJEVO - Uzbudljivo je bilo jučer u dvoboju Kutjeva i Slavonije, selila se prednost s jedne na drugu stranu, a na kraju je završeno s miroljubivom podjelom bodova iako je bilo sve samo ne miroljubivo. Kutjevo je rano povelo golom Luke Banića, a prednost Zelenih bila je aktivna i na poluvremenu. U nastavku je bilo jako živo, izjednačila je Slavonija u 50. minuti iz kaznenog udarca, siguran realizator bio je prvi topnik lige Matej Peharda, a u 68. minuti prednost na stranu gostiju seli Ivan Antunović.

Voda na mlin gostiju potpuno skreće 3 minute kasnije kada mladi Ivan Bandalo zarađuje drugi žuti karton, no nisu Plavi to iskoristili. U samoj završnici zbog međusobnog udaranja isključenja zarađuju dva najmirnija lika u obje momčadi Marin Majetić i Alen Božić, a Filip Nemec nastavlja svoju seriju golova iz kaznenih udaraca i donosi bod Kutjevu u 86. minuti. Na kraju svi zadovoljni, iako svi i žale za preostala dva boda.

– Jedan za neutralnu publiku odličan, zanimljiv županijski derbi, zaista su svega mogli vidjeti, od golova preko penala do kartona. Žao mi je, imali smo 2:1, imali smo igrača više, po mom uvjerenju mislim da nije bilo penala za 2:2, ali ipak bih pogledao snimku da budem siguran, no sudac je tako vidio, sudio i završeno je podjelom bodova. Ne znam jesam li zadovoljan, možda bi prije utakmice prihvatio bod, ovako kada je završilo ipak ostaje žal. To je bilo kako je bilo, nema smisla vraćati se nazad, okrećemo se Vukovaru koji će biti jak ispit naših mogućnosti nakon ove dvotjedne stanke – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Jučer je odigrano 7 utakmica 10. kola 3. HNL Istok nakon kojih su nogometaši Đakova ostali sami na vrhu ljestvice, doduše privremeno, dok Čepin i Marsonia ne odrade svoje zaostatke. Postignuti su sljedeći rezultati : Slavija - Vuteks Sloga 2:1, Zrinski - Slavonac 2:0, Vukovar 1991 - Valpovka 5:0, Vihor - Sloga 3:1, Bedem - Đakovo Croatia 2:3 i Belišće - NAŠK 4:0.

Utakmica Marsonia - Graničar je odgođena jer Graničar na svom Spomen stadionu Prve nogometne lopte u Županji u utorak igrao utakmicu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv HNK Hajduk (Split) koju je izgubio rezultatom 1:2, a susret Čepin - Oriolik je također odgođen jer Oriolik jučer igrao 1/16 finala kupa protiv trećeligaša Splita i pobijedio 1:0.

Već u subotu, 10. listopada s početkom u 16,00 sati igrat će se utakmice 11. kola, a Slavonija će na svom Stadionu ugostiti Vukovar 1991. U isto vrijeme igrat će i Vuteks Sloga - Marsonia, NAŠK - Slavija, Đakovo Croatia - Belišće, Oriolik - Bedem, Sloga - Čepin, Valpovka - Vihor i Slavonac - Kutjevo. Posljednju utakmicu 11. kola u nedjelju, 11. listopada u 16,00 sati u Županji će odigrati Graničar i Zrinski.

Pročitano 558 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Listopad 2020 09:50