Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 09:22

U 10. kolu MŽNL Dinamo slavio u susjedskom derbiju u Kuzmici, Požega odigrala neriješeno s Lipikom 1925 na svom terenu

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Dinamo je na gostovanju u Kuzmici uvjerljivo slavio protiv istoimenog domaćina rezultatom 0:3 dok je Požega na svom terenu odigrala neodlučeno, 1:1 s Lipikom 1925. 

 

POŽEGA – LIPIK 1925  1:1

Požega i Lipik podijelili su bodove na Rekreaciji, nitko nije baš oduševljen, ali nitko nije ni pretjerano žalostan nakon takvog ishoda. Zdravko Sušak je već u 7. minuti načeo mrežu domaćina i donio prednost Lipiku koja je važila sve do 63. minute. Gotovo da nema potrebe ni pisati tko je zabio za Požegu, sada je već standard da “fox in the box” Krunoslav Kahanek trese superničke mreže.

– Teška utakmica u koju nismo dobro ušli. U drugo poluvrijeme ulazimo puno bolje i uspijevamo izjednačiti na vrijeme. Suđenje korektno te oprvadano dodjeljna dva crvena kartona. Na kraju najrealniji rezultat – komentirao je trener Požege Tomislav Vukoja.

– Došli smo u Požegu djelomično rasterećeni ali opet svjesni da nam ta utakmica može donijeti jako puno. Naši dečki treniraju fantastično, svaki trening i svaku utakmicu odrađuju maksimalno pa tako i za današnju igru i zalaganje zaslužuju sve pohvale od prvog do zadnjeg. Dobro smo otvorili utakmicu, dominirali, dojam je da smo utakmicu mogli i trebali riješiti ranije jer smo igrom to svakako zaslužili. Domaćin se svakako pokazao kao kvalitetna ekipa s odličnim pojedincima. Vraćamo se u Lipik s bodom iz Požege, nastavljamo pozivnu igru i pripremu za Kuzmicu idući tjedan – riječi su Matije Šimunovća, pomoćnog trenera Lipika.

 

KUZMICA – DINAMO 0:3

U večernjem terminu susjedski su derbi odigrali Kuzmica i Dinamo, a gosti iz Vidovaca su došli do uvjerljivog slavlja i opravdali status favorita. Ponajbolja trojka gostiju postigala je po gol, Mateo Janjić, Tomislav Žuljević i Matias Šulc.

– Odigrali smo dobru utakmicu bez obzira na težak teren i tvrdog protivnika. Po meni rezultat je realan bez obzira na promašene prilike i jedne i druge ekipe. Sad nas očekuje završnica jesenskog djela prvenstva gdje nas očekuju utakmice sa ekipama iz vrha i nadam se da ćemo ostati raspoloženi i uspjeti uzeti još koji bod – kazao je nakon utakmice Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

 

HAJDUK – OMLADINAC 1:4

Hajduk je u Pakracu ugostio do sada nezaustavljivi Omladinac, pružio dobar otpor, ali je i on ostao praznih ruku protiv Ravlića i društva koji sve više izgledaju kao da ne pripadaju u ovo društvo. Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Josip Ravlić, a u nastavku u posljednjih 20ak minuta OMladinac juri do uvjerljive pobjede, strijelci su Dejan Spasojević, još jednom Ravlić te Ivan Martić. Između ova dva posljednja gola umiješao se Darko Kovačić koji je bio precizan iz jedanaesterca.

– Mogu samo reći da je ovo opravdano bio derbi kola prikazan sa obje strane. Mislim da rezultat govori drugačije nego što je bilo na terenu ali su gosti iskusno iskoristili našu nepažnju, postavljanje i pokrivanje te nas iz toga nas kaznili i pobjedili. Zato i jesu prvi jer kažnjavaju sve. Ne mogu biti zadovoljan rezultatom ali igrom i prikazanim mogu i moramo iz ovoga izaći još jači. Vjerujem svojim igračima i znam da ćemo se u narednim utakmicama dignuti. Moramo biti jaki i kad gubimo i kad pobjeđujemo. Gostima cestitam na pobjedi i fer i korektnoj igri – za Sportalo je rekao Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

– Odigrali smo odličnu utakmicu protiv odličnog Hajduka. Utakmica puna ritma, puna trke po teškom terenu. Mislim da su gledatelji mogli uživati u utakmici. Domaćinu čestitke na fer i korektnoj igri. Mojim igraćima sve čestitke na borbi i prikazanoj igri – izjava je trenera Omladinca Ivana Pavkovića.

 

U Vrbi praktično mogu slaviti jesensku titulu nakon što je Jakšiću pošlo za rukom osvojiti bod u Oprisavcima u sjajnoj utakmici sa šest golova. Omladinac je sada tri kola prije kraja na +7 u odnosu na prvog pratitelja, za teoretsko osvajanje jesneske titule trebaju mu još dva boda, prva prilika za osvajanje bit će domaći ogled sa Sikirevcima.

 

MLADOST – SLAVONAC 0:1

Nastavljaju se muke po Mladosti, po teškom, neravnom i blatnom terenu gledatelji su imali priliku vidjeti utakmicu između dvije podjednake momčadi. U utakmici sa dosta lijepih akcija i nekoliko prigoda na obje strane gost je u 56. minuti preko Hrvoja Mikulića iskoristio jednu vrijednu tri boda.

– Teško je riječima objasniti trenutno stanje u kojem se nalazimo. Nevjerojatno je da u ovakvim egal utakmicama lopta jednostavno ne želi u gol unatoč dobrom pristupu i vrlo dobroj igri. Svjesno smo preuzeli rizik danas, ali nije nam se vratilo. Idemo završit prvenstvo što bolje možemo i pripremamo se već za Jakšić u sljedećem kolu. Čestitke protivniku na pobjedi – izjavio je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

– Dobra utakmica na teškom terenu gdje smo uspijeli pobjediti. Odlično suđenje, domaćini dobri i ja i želim sve najbolje u prvenstvu a mi smo dosta dobro igrali i u zadnja tri kola uzeli 9 bodova, od toga zadnja dva gostovanja smo pobijedili sa 1:0. Čestitam svojim dečkima na odličnim igrama sve su odradili kako smo se dogovorili i njima sve zasluge za dobre igre i bodove – riječi su Ive Babića, trenera Slavonca.

 

KAPTOL – TOMISLAV 2:1

Konačno su u Kaptolu dočekali prvu domaću pobjedu. Za to su morali odigrati obranu, kada nju odrade kako treba onda jedan od majstora u napadu odradi svoj dio posla i evo veselja za domaću publiku. Danas su zapravo oba majstora bila u pogonu, Mile Pavelić kao dvostruki strijelac, a Branko Sadilek kao asistent. Nije sve išlo glatko, Tomislav je na odmor išao s golom prednosti koju mu je donio Igor Bešlić, no u nastavku stvar u svoje ruke uzima stari lisac i najprije iz slobodnog udarca, a onda iz igre okreće stvari i ostavlja bodove u Kaptolu.

– Teren je bio dosta težak za igru, no dečki su dali sve od sebe. Promašili smo dosta šansi što je gost kaznio i na odmor otišao s golom prednosti. U svlačionici smo se dogovorili da sad idemo na sve ili ništa, odigrali odlično poluvrijeme i uz dva gola Pavelića preokrenuli i potpuno zasluženo slavili. Nije bilo lako, gosti su se došli braniti, kad su poveli bilo je iznimno teško probiti ih, ipak u završnici su pali sa snagom, vidjelo se da smo spremniji i to smo naplatili. Čestitke gostima na korektnoj partiji, a mojim dečkima na pravoj natjecateljskoj utakmici i pobjedi – riječi su zadovoljnog Kreše Poletija.

– Danas jedna “čudna” utakmica sa nepovoljnim rezultatom za nas. Nakon zaista dobre igre u prvom poluvremenu kada smo poveli i promašili nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu darujemo lopte koje igrač kvalitete Mile Pavelića ne prašta. Nemam što zamjeriti nikome a igračima čestitke na zalaganju. Dvije utakmice sa dobrim igračkim dojmom ali bez bodova pa kako ovo nije umjetničko klizanje nisam sretan ni zadovoljan. Idemo sa drugačijim pristupom u zadnja 3 kola – izjavio je trener gostiju Ivica Beraković.

 

SIKIREVCI – SVAČIĆ 1:2

U derbiju dana Svačić je slavio u Sikirevcima koji polako gube korak i kliznuli su sve do 6. mjesta. Josip Nižić doveo je Svačić u vodstvo, a pred sami odlazak na odmor mrežu gostiju pogađa Valentin Šunić pa se na odmor odlazi u egalu. Jedini gol u drugom poluvremenu postigao je Tomislav Kljajić i njime osigurao pobjedu svojoj momčadi.

–Zahtijevna utakmica na teškom terenu protiv odličnog domaćina vrlo agresivnog gdje smo prvo poluvrijeme se tražili i pokušavali odgovoriti na njihovu agresiju, drugo poluvrijeme puno bolje i dolazimo do zaslužene pobjede! Čestitam svojoj ekipi na muškoj utakmici, domaćinu na korektnosti i sudcima na dobrom suđenju! – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

 

ZADRUGAR – JAKŠIĆ 3:3

Odličnu partiju prikazali su nogometaši Zadrugara i Jakšića. Gosti su na krilima sjajnog kapetana Domagoja Kovačevića stigli do vrijednog boda. Sjajno su otvorili gosti, u 11. minuti imali su dva gola prednosti, Kovačević je postigao prvi, a Ivan Brus drugi. No, Zadrugar dodaje gas i na odmor se odlazi sa 2:2, strijelci za Zardugar Kristijan Blažević i Denis Kljajić. U nastavku ponovno vodstvo Jakšića, ponovno je strijelac kapetan, a konačni rezultat postavio je Tomislav Đurković u 69. minuti.

– Ušli smo jako loše u utakmicu gdje smo već u desetoj minuti gubili dva nula. Nekako smo se vratili i na kraju moramo biti zadovoljni bodom. Gostima sretno dalje. Suđenje je bilo korektno – komentirao je trener Zadrugara Josip Lončarević.

– Čestitam mojim momcima na velikoj borbi i osvojenom bodu. Žao mi je da ne vjeruju u sebe koliko ja vjerujem u njih, nadam se da će ova utakmica i ovaj bod protiv izvrsnog protivnika to promijeniti. Da je bilo vjere ne bi nam se dogodio strah od pobjede koji nas je sputao kada smo imali vodstvo. Sada nam slijede dvije domaće utakmice, moramo se kvalitetno spremiti i ponoviti današnju igru – rekao nam je Marijan Bakula, trener Jakšića.

 

Zbog blagdana Svih svetih koji pada u nedjelju, 01. 11., sve utakmice 11. kola odigrat će se u subotu, 31. 10. s početkom u 14,30 sati. Sastaju se : Dinamo - Hajduk, Tomislav - Požega, Jakšić - Mladost, Svačić - Zadrugar, Omladinac - Sikirevci, Lipik 1925 - Kuzmica i Slavonac - Kaptol. 

 

(Sportalo.hr) 

 

 

 

 

Pročitano 621 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 09:38