Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 05:46

Croatia (Mihaljevci) bolja od Sloge (Trenkovo) u susjedskom derbiju 15. kola 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 15. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Dvije utakmice odigrane su u subotu, a pet susreta bilo je na programu u nedjelju. 

U subotu su u Velikoj snage odmjerili domaći Papuk i Graničar iz Zagrađa dok su u Pavlovcima igrali Mladost i Graševina (Vetovo). 

PAPUK – GRANIČAR 1:1

Derbi je opravdao očekivanja, bila je to jedna vrlo dobra nogometna predstava u kojoj su obje momčadi težile nadigravanju, stvorile po nekoliko izglednih situacija i nekako najpoštenije svaka iskoristila po jednu. Alfa i omega Graničara, trener i igrač Hrvoje Ančurovski početkom drugog poluvremena donosi prednost svojoj momčadi. Čuvali su je gosti sve do 66. minute kada Dino Banović pogađa za 1:1 samo 7 minuta nakon što je ušao u igru, a pokazat će se da je to bio gol vrijedan boda.

– Čestitke prvo mojim dečkima koji su se borili ko’ lavovi i ekipi Zagrađa koja je odlična. Utakmica stvarno prava, puna prilika na obje strane. Mislim da je rezultat najrealniji, mi se idemo pripremati za Čaglin koji je još neporažen na svom stadionu – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

– Odlična utakmica u Velikoj i opravdani derbi kola. Na ovakvim uvjetima kao na ovom stadionu samo poželjet igrat, šteta što se igra županijska liga ovdje, stadion zaslužuje puno bolje i da ga reprezentacija posjećuje. Utakmica prošla s puno šansi s jedne i druge strane, rezultatski najrealniji ishod, tvrda i čvrsta tekma i samo za poželjeti za gledatelje. Pohvala ekipi Papuka i treneru Banoviću, opravdano su gore u vrhu lige i sretno im dalje u prvenstvu – riječi su Hrvoja Ančurovskog, trenera Graničara.

MLADOST – GRAŠEVINA 2:3

Nakon uspavanke u prvih 45 minuta u drugom poluvremenu pravi spektakl u dvoboju Mladosti i Graševine! Bilo je tu i ludih 15ak minuta za glavnog suca koji je u tom periodu tri puta pokazao na bijelu točku, a jednom se uhvatio i za crveni karton. Krenulo je dobro za Mladost, jedanaesterac u 50. minuti u vodstvo pretvara Tomislav Vinković, a 6 minuta nakon toga poravnanje gostima donosi glavom i bradom predsjednik kluba Dean Pavić. Stvari se okreću na stranu gostiju, u 58. minuti isključenje zbog drugog žutog kartona za Antonia Šarića, a u 59. vodstvo gostiju, iz kaznenog udarca pogađa Mirko Soldo. Samo 5 minuta kasnije novi kazneni udarac, drugi puta za Mladost, sada je strijelac Matej Poljaković i rezultat je 2:2. Deset minuta prije kraja na sceni je ponovno Mirko Soldo, ovoga puta iz igre pa je Graševina drugi put u vodstvu, ovoga puta su ga i sačuvali iako Mladost nije bila daleko od poravnanja i osvajanja boda.

– Moram čestitati svojim igračima na današnjoj utakmici, nakon teške situacije sa kadrom, nakon izgubljene utakmice u Vetovu reagirali su svi odlično i imam osjećaj da lagano napreduje rad i prilagodba. Dinamična utakmica domaćini jako dobri i motivirani stvarno svi komplimenti za njih. Vratili smo utakmicu iz 0:1 u 2:1 i iz 2:2 u 3:2 i tako pokazali karakter. Na kraju su domaćini mogli i do izjednačenja ali imali smo sreće i prečka je zaustavila njihov udarac. HNK Graševina nastavlja svoju priču, a današnjem domaćinu želimo puno sreće u daljnjem natjecanju – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

U nedjelju je dovršeno 15. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske, odigrano je 5 utakmica. 

SULKOVCI – OMLADINAC 2-3

Na današnjoj utakmici u Sulkovcima sastale su se dvije podjednake ekipe, od početka utakmice vidjelo se da obje ekipe žele sva tri boda, a to je na kraju gostima pošlo za rukom. Odlično je krenulo za goste iz Čaglina koji dolaze do vodstva na samom otvaranju utakmice. U osmoj minuti gostujući kapetan Josip Obradović je spektakularno prevario domaćeg vratara Adžidovića i zabio mu pogodak direktno iz kornera te je doveo svoju momčad u ranu prednost. Samo desetak minuta nakon toga korner sa druge strane, a u gužvi se najbolje snalazi ponajbolji pojedinac Sulkovaca Luka Jovanović koji posprema loptu iza nemoćnog Vidmara. Malo zatišje bilo je do 65. minute kada Jovanović postiže svoj drugi pogodak na utakmici i preokreće utakmicu potpuno na mlin svoje momčadi. Gosti se potpuno bude i sve više počinju harati oko Adžidovićevog gola, a prava prilika došla je u 81. minuti kada je Ivan Buturac izjednačio rezultat. Nakon izjednačujućeg pogotka gosti su nanjušili sva tri boda i išli su pod svaku cijenu po pogodak, pred kraj utakmice stari lisac Topalović je nakon gužve potegao jedan volej koji je završio u maloj mrežici, ali ga je glavni sudac nakon konzultacija s pomoćnim sudcem poništio zbog zaleđa. Nakon toga brza kontra Sulkovčana Ivan Vidmar je ostao sam pred svojim imenjakom i prezimenjakom , ali ga je odlični vratar gostiju nadmudrio i sačuvao svoju mrežu od sigurnog pogotka pa možda i izgubljene utakmice. Nakon toga kontra s druge strane, lopta je došla do Buturca koji je izvrsno uposlio Franu Batura koji je na drugoj stativi mirno pospremio loptu u mrežu i donio svojoj momčadi vrijedna tri boda.

GRANIČAR B. – DINAMO 1:2

Dinamo je nastavio s dobrim partijama u proljeće, već sada su miljama daleko od borbe za ostanak, sigurni u sredini a ako nastave s dosadašnjim partijama bit će ih i vrlo blizu onim najboljima. Antonio Jerković i Željko Tomić su sredinom prvog dijela u samo 3 minute slomili otpor domaćina i trasirali put ka pobjedi momčadi iz Rajsavca. Početkom drugog dijela Josip Brkić je iz najstrože kazne smanjio zaostatak Graničara i vratio nadu da mogu do preokreta, no od 74. minute domaćin je igrao s igračem manje nakon što je Marko Dukić zaradio isključenje zbog udaranja laktom i tu je nada počela kopniti.

– U jednoj isprekidanoj utakmici po jako lošem terenu gdje je lopta više bila u zraku nego na travi i gdje je bilo dosta laktanja jako teška za odsuditi, dolazimo do pobjede. Prvo poluvreme povedemo 2:0 i u drugo krećemo za zicerom kojeg ne zabijamo, a zatim dobivamo gol iz opravdano dosuđenog penala i hvata se nervoza. Ali dečki su to odradili maksimalno čvrsto i odgovorno do kraja, pohvale svima koji su sudjelovali na ovoj utakmici – riječi su Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – BSK 0:11

Malo tko je sumnjao da će BSK ponovno do vrha napuniti mrežu protivnika. Josip Jakovljević postigao je četiri gola, tri je dodao Matej Blašković a po jedan su postigli Valentino Podobnik, Roberto Marčinović, Jonathan Baketarić i Mario Jelić. Ništa neočekivano, BSK i dalje ekstremno suvereno gazi sve prepreke i juri prema novoj titulu prvaka.

– Čestitam svojoj ekipi na pravom pristupu i pobjedi, a ekipi Drenovca želim puno sreće u nastavku prvenstva i zahvalio bi im se na gostoprimstvu i večeri, makar nismo bili neki dobri gosti. Odlično suđenje sudačke trojke. Nogomet nogometašima – rekao je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

CROATIA DO – DOBROVAC 3:0

Lokalni derbi u Obriježi donio je odličan nogomet, i gosti su unatoč porazu ostavili dobar dojam, imali svoje prigode no ovoga puta obrana Croatije bila je na visokoj razini, sačuvala svoju mrežu, a napadači odradili svoj posao za tri vrijedna boda. Strijelci su bili Valentino Burigo u prvom, te Mihael Ajman i Marko Giacometti u drugom poluvremenu.

CROATIA M. – SLOGA 2:0

Croatia je opravdala ulogu favorita i s 2:0 slavila protiv susjeda iz Trenkova i primaknula se na -4 u odnosu na drugoplasirani Papuk. Krajem prvog poluvremena domaćima je prednost donio Anto Kavedžija, a pobjedu je sredinom drugog poluvremena osigurao Ivan Marić.

– Nogomet nogometašima! – kratko je poručio Goran Vrgoč, trener Croatije.

– Iako smo se nakon vetovačkog Grota nadali da ćemo na mihaljevačkom Grabovcu biti malo kompletniji to se nažalost ipak nije dogodilo. Nedostajalo nam je 4 igrača iz prvog sastava protiv Graševine, ukupno opet 6 kao u Vetovu. To nije naravno nikakav izgovor jer nas je opet bilo 15 u zapisniku dok je moj prijatelj, trener Croatie Goran Vrgoč imao samo 13 igrača na raspolaganju. Pobjeda domaćina je više nego zaslužena i čestitam im i ovom prilikom, mi smo danas igrali, a oni radili ono važnije u nogometu, zabijali golove. Najviše smo se plašili suđenja i kartona, a na kraju je glavni sudac, gospodin Mario Adžijević odsudio odlično i bez ijednog kartona. Znači ipak se može. Njegovi pomoćnici Mik i Bahnik su bili malo slabije raspoloženi ali ipak solidni, delegat Damir Uremović je također bio na visini zadatka. Mi smo zapravo došli na mali izlet, skupit ćemo se konačno tek sad za Uskrs te u subotu na našem terenu “Pod selom” u Golobrdcima moramo pod mus uzet 3 boda s Croatiom Donja Obrijež. Žao mi je zbog poraza danas, mogli smo po igri uzet bar bod, nadoknadit ćemo to negdje već ovog proljeća. Hvala Croatiji koja mi je dala podršku i njihovim sigurnim glasovima u jesenskom izboru za predsjednika NS PSŽ. Dok je hrvatskog srca bit će i Croatie! Nogomet nogometašima! – riječi su Jurice Bešlića, trenera Sloge.

 Zbog Uskrsnih blagdana sve utakmice 16. kola igrat će se u subotu, 03. travnja. U 16,30 sati sastaju se Graševina - Croatia (M), Sloga - Croatia (DO), Dobrovac - Hrvatski dragovoljac, Dinamo - Sulkovci i Omladinac - Papuk. U 16,00 sati igrat će BSK Buk - Graničar (B), a od 19,00 sati Graničar (Z) - Mladost. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 661 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Travanj 2021 12:52