Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 12:09

Uvjerljiva domaća pobjeda Croatie (M) nad Hrvatskim dragovoljcem u 18. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 18. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Dva susreta odigrana su u subotu, a pet u nedjelju. Croatia (Mihaljevci) nastavlja s odličnim igrama ovog proljeća te su igrači trenera Gorana Vrgoča s uvjerljivih 5:0 na svom igralištu Grabovac pobijedili Hrvatski dragovoljac (Drenovac). 

U prva dva susreta 18. kola 1. ŽNL Požeško – slavonske Mladost je slavila na gostovanju u Rajsavcu, a Sloga je na svom zamjenskom terenu u Golobrdcima slavila protiv Bučja.

DINAMO – MLADOST 2:3

Dinamo je na svom terenu dočekao sjajnu Mladost koja je u posljednje vrijeme sve bolja, a to pokazuju i predstave na terenu i pozitivni rezultati. Dinamo je malo zakočio nakon pobjeda u prva tri kola, sada su upisali dva uzastopna poraza. Bila je to otvorena utakmica od početka, obje momčadi su htjele pobjedu, a na kraju se ispostavilo da Mladost nosi puni plijen kući. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima koji su bili konkretniji i više opasniji. U 26. minuti nakon kornera se najbolje snalazi Vedran Zirdum koji odlično pogađa glavom za vodstvo svoje momčadi. Nakon toga i dalje napadaju gosti, a domaći iz kontre dolaze do kaznenog prostora svojih suparnika gdje njihov igrač pada u istom, a sudac pokazuje na bijelu točku. Josip Božić je mirno realizirao jedanaesterac i odveo svoju momčad na odmor s izjednačenim rezultatom. Drugi dio protekao je ponajviše u taktičkom nadmudrivanju na sredini terena sve do zadnjih petnajstak minuta. U 75. minuti Matej Poljaković se nakon jedne duge lopte našao sam pred domaćim vratarom, velemajstorski je hladnokrvno pogodio rašlje i doveo svoju momčad u prednost. Samo dvije minute nakon Teo Japarić povisuje prednost na 1-3. Nakon toga domaći stupaju na snagu i opsjedaju gol Mladosti, u 85. minuti Jakov Jakić smanjuje na 2-3. Domaći su do kraja imali još par izglednih šansi, ali su se gosti uspjeli hrabro obraniti i zato zasluženo nose sva tri boda kući.

- U jednoj korektnoj utakmici gost dolazi do pobjede, pohvaliti ću obadvije ekipe jer je bilo pravo nadigravanje, suđenje za pohvalu, sada ćemo se malo podružiti i idemo dalje, sretno svima. – kratko je rekao Ivica Blašković, trener Dinama.

SLOGA – GRANIČAR (B) 1-0

Sloga je današnjom pobjedom riješila svoje brige oko ostanka u ligi, dok su njihovi suparnici i dalje u problemima koji će ih pratiti sve do kraja sezone, morat će svaku utakmicu ići pod svaku cijenu pobijediti da bi ostali u ligi. Bila je to dobra utakmica u kojoj je Graničar jako namučio Slogu koja je tek u posljednjih pet minuta došla do pobjede preko Andre Brkića. Graničar ima za čime žaliti pošto su tek u samoj završnici izgubili sva tri boda koja bi im puno značila.

- Sretno i spretno smo danas dobili susret protiv Graničara. Gosti iz Bučja su kod 0-0 imali 2, 3 prave prilike za vodstvo i da su zabili vjerojatno bi uzeli sva 3 boda iako su došli nekompletni, sa samo 12 igrača te im se odmah ozljedio 1 igrač i uveli su jedinu zamjenu. Mi smo s druge strane bili kompletni prvi put ovog proljeća, 19 igrača smo imali, 1 nismo ni skidali, ali nismo odigrali kako smo se nadali. Opet smo se ispromašivali kao i u Drenovcu prošle nedjelje, a pogotovo smo puno prilika imali u drugom dijelu susreta. Fale nam golovi Bradića, Blaškovića, Kolomaza, Škode iz sezone 2019. /2020. Teško je nadoknaditi takva 4 igrača u napadu. Sada smo konačno riješili sve brige oko ostanka u ligi i možemo mirno odigrati posljednjih 8 kola ove koronasezone i stvarati momčad za narednu sezonu. Nogomet nogometašima! Izjavio je pomoćni trener i najstariji igrač Sloge Jurica Bešlić.

U nedjelju je odigrano preostalih pet utakmica. U Buku se igrao derbi prvenstva, no od njega nije bilo puno, na kraju je nezaustavljivi BSK do nogu potukao Papuk.

BSK – PAPUK 8:0

Bučani su i uoči sezone mogli biti proglašeni prvacima, nakon uvjerljivo slavlja nad prvim pratiteljem sve je jasno, nova titula ide na Hrvatskinju! Iako je na kraju primio 8 komada, Papuk je pokazao da je definitivno kvalitetna momčad, ali ipak gotovo čitavu utakmicu s igračem manje Buku ne mogu parirati ni jače ekipe. U 7. minuti Ivan Mišić zaradio je isključenje zbog saplitanja, a onda je počeo pritisak BSK-a kojem su gosti odolijevali do sredine prvog poluvremena kada Matej Blašković zabija za 1:0. I do odmora je Papuk čuvao svoju mrežu, a onda je u nastavku “procurilo”. Blašković je zabio još dva, Tomislav Tvrdi, Gabriel i Roberto Marčinović po jedan, a Josip Jakovljević svoj pedeseti i pedeset prvi gol sezone!

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi i odličnoj utakmici, ekipa Papuka je zasluženo tu gdje se nalazi, s prvom minutom silno smo željeli pobjedu, puno nam je pomoglo što je ekipa Papuka dobila rano crveni karton ali to ni najmanje ne umanjuje našu pobjedu, prvo poluvrijeme smo se malo gubili u sredini terena a i nismo iskoristili penal i još par šansi, a i ekipa Papuka je dobro stajala na terenu, a drugo poluvrijeme smo se konsolidrali i redali šansu za šansom i pokazali zašto smo mi na prvom mjestu, još jednom pohvaljujem svoju ekipu na odličnoj utakmici. Odlično suđenje sudačke trojke. Nogomet nogometašima – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a

– Čestitke Buku na pobjedi i mojim dečkima na lavovskoj borbi. Tijek utakmice je odredio gospodin Adžijević koji mi isključi igrača u drugoj minuti. Ne razumijem tko njega gura, čovjek nije za ovo! Mi idemo dalje, čekamo Dobrovac u sljedećem kolu gdje idemo po bodove – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka

GRAŠEVINA – CROATIA (DO) 5:0

Graševina je upisala sigurne bodove protiv gostiju iz Donje Obriježi koji su u relativno sigurnoj poziciji zahvaljujući redovitom gubitku bodova Dragovoljca i Graničara. Unaprijed upisane bodove često zna biti teško osvojiti, no Graševina je to odradila vrlo suvereno. U prvom poluvremenu gosti su kapitulirali dva puta, strijelci Branko Šaur i Dean Pavić, predsjednik je novim golom otvorio drugo poluvrijeme, a priču je zaključio s dva gola Vinko Kljajić.

– Danas bi čestitao svojim dečkima na zalaganju i ozbiljnosti do kraja utakmice. Imamo još dosta toga doraditi, ali idemo danas uživati u pobjedi. Gostima čestitam na fer i korektnoj utakmici i sretno dalje – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine

CROATIA (M) – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 5:0

Uvjerljiva pobjeda Croatije koja se s nova tri boda potpuno vratila u igru za drugo mjesto. Na kraju uvjerljivo iako se mora reći da je i Dragovoljac pokazao sasvim dobar nogomet. Na odmor je Croatia otišla s golom prednosti kojeg je postigao Anto Kavedžija. U nastavku su Mihaljevčani uštimali nogu, prvi je pogodio Karlo Bilić, zatim dva puta Mario Rudar i za konačnih 5:0 gosti postižu autogol.

- Nogomet nogometašima! – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije

DOBROVAC – SULKOVCI 3:1

Važna tri boda osvojili su Dobrovčani na svom terenu protiv Sulkovaca i dokopali se nešto komfornije zone kada je borba za ostanak u pitanju, ne mogu reći da su baš osigurali ostanak, ali da su mu vrlo blizu – jesu! Sulkovčane su boljeg rezultata koštali loši ulasci u poluvremena, u oba im je kobna bila 4. minuta, najprije ih je matirao Matej Nemeth, a zatim i Božidar Tutić. Sulkovčani se vraćaju u igru golom hitronogog Ivana Vidmara, a ako je suditi prema izvješću delegata gosti su zakinuti i za kazneni udarac i priliku za poravnanje, a kada su se do kraja otvorili Stjepan Galović je i treći puta pogodio njihovu mrežu i zacementirao pobjedu Dobrovca.

OMLADINAC – GRANIČAR (Z) 0:6

Odlična nogometna predstava u Čaglinu, u prvom dijelu bila je to izjednačena utakmica u kojoj je je najbolji pojedinac utakmice Vinko Ančurovski donio prednost gostima, a u završnici ju je s bijele točke povećao Josip Srdarević. U nastavku se domaćin otvorio, krenuo na sve ili ništa i dobio – ništa. Graničar je kroz kontru i polukontru do vrha natrpao domaću mrežu, strijelci su redom bili Jakov Šinko, Hrvoje Ančurovski i dva puta Ivan Jakovljević.

– Ušli smo malo nervozno u utakmicu, domaci su još imali i koju šansu da povedu, ali odlična naša intervencija zadnje linije i golmana. I onda zabili smo gol i lakše se disalo ostalo moja ekipa odradila odlično skidam im kapu, ovako šta doživjeti kao trener od 24 godine je neopisivo. Svaka čast mojoj ekipi. Domaćinima sretno dalje u prvenstvu, dobra su ekipa, treneru Topi sretno – izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

U 19. kolu ponovno su dva susreta na rasporedu u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 24. 04. 2021. s početkom u 17,00 sati sastaju se Mladost - BSK Buk dok će od 17,30 sati igrati Papuk i Dobrovac. U nedjelju, 25. 04. 2021. s početkom u 17,15 sati sastaju se Sulkovci - Sloga, Hrvatski dragovoljac - Croatia (DO), Graničar (B) - Croatia (M), Omladinac - Graševina i Graničar (Z) - Dinamo. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 658 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 12:40