Ponedjeljak, 10 Svi 2021 13:20

Croatia (Mihaljevci) poražena na gostovanju kod Papuka u Velikoj u derbiju 21. kola 1. ŽNL

POŽEGA - Tri utakmice 21. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske odigrane su u subotu, a četiri u nedjelju. Nakon 20 utakmica u kojima su ostavarili 20 pobjeda, igrači novog starog prvaka BSK Buka su u Čaglinu kod domaćeg Omladinca odigrali neodlučeno, 2:2, nakon što su nakon prvih 45 minuta gubili 2:0. Bod Bučanima donio je Valentino "Dudo" Podobnik koji je ušao u 46. minuti i zabio 2 pogotka. 

MLADOST – SLOGA 5:0

Mladost je danas na svom terenu rutinski slavila protiv Sloge koju je nakon današnje utakmice i preskočila na tablici. Sloga je na današnji susret došla skoro pa desetkovana zbog kartoniranih igrača, ali to ni malo ne umanjuje uvjerljivu pobjedu odlične Mladosti. Prvo ime susreta bio je Tomislav Vinković koji je postigao dva pogotka, jedan s bijele točke i jedan iz igre, a po jedan su dodali Luka Garić, Peter Barić i Matej Markanjević.

– Čista i zaslužena pobjeda domaćina iako malo previsoka! Bilo je gore nego u Sulkovcima što se tiče našeg igračkog kadra, tamo nas je bilo 13, danas 12. Deset igrača nam je falilo od 22 koliko nas ima na popisu. Za nas je i tako nakon pobjede nad općinskim rivalom Papukom prvenstvo praktički završilo, bili 6 ili 8 nam ne igra neku ulogu, već smo u mislima u idućoj sezoni kada slavimo veliki jubilej – 90 godina od osnutka Trenkovačke Sloge. Okrećemo se sada ipak i derbiju protiv Graničara iz Zagrađa kojem smo dužni i zajedničku večeru. To ćemo sa zadovoljstvom odradit. Nadamo se nastavku našeg pobjedničkog niza na našem terenu “Pod selom” u Golobrdcima. Čestitam mom prijatelju Igoru Smoljanoviću – Bljucu na odličnom poslu u Mladosti koji radi u tom klubu kao predsjednik i trener, kao i njegovoj desnoj ruci, također mom prijatelju Igoru Diošiju. I za kraj suđenje je konačno bilo ok, glavni sudac Grgić s pomoćnicima je odradio to sve maksimalno korektno. Nogomet nogometašima! – rekao je Jurica Bešlić.

– Dobra utakmica. Ova mlada momčad sada je iskusnija za 21 utakmicu. Danas su na domaćem terenu otpustili kočnice i pokazali sto znaju i koliko vrijede. Borimo se od početka sezone i drago mi je da sada možemo reći “vrijedilo je svake kaplje znoja”. Mladost PAVLOVCI. – rekao je Igor Smoljanović.

PAPUK – CROATIA (M) 3:1

Papuk je na svom terenu dočekao Croatiju iz Mihaljevaca koja im je do danas bila konkurent za drugo mjesto, ali Veličani su ih pobjedom otklonili. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu susreta. Odlično je krenulo za domaće koji su već u sedmoj minuti došli do vodstva preko Željka Parobeka, ali samo 9 minuta nakon Đuka Vasić vraća stvari na početak. Do kraja prvog dijela Nikola Miholić s dva pogotka donosi svojoj momčadi novu pobjedu i nova tri boda. – Čestitke mojim dečkima na zasluženoj pobjedi bili smo bolja ekipa i zasluženo pobijedili želim Croatiji sreću u nastavku i brz oporavak Vasiću Đuki koji je slomio nos, pohvale sudačkoj trojci mi se spremamo opet za Croatiju gdje idemo kompletni po bodove. – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

NOGOMET NOGOMETAŠIMA!!!!!!!!!!! – rekao je Goran Vrgoč, trener Croatije

DINAMO – GRAŠEVINA 0:1

U Rajsavcu su se sastale dvije momčadi željne nadigravanja, prognozirali smo utakmicu s puno pogodaka, ali na kraju samo jedan, ali vrijedan pobjede Vetovčana. Bilo je to nadigravanje svih 90 minuta, dosta prigoda s obje strane. Tako da je pobjeda otišla na bilo koju stranu ne bi bilo ne zasluženo. Vrijednu pobjedu Graševini donio je Stipe Kudrnaček u 90. minuti susreta.

– Naslov MMS Današnja utakmica dobra, čvrsta i neizvjesna do samoga kraja. Ulazimo bolje u utakmicu ,ali na žalost ne realiziramo 3 šanse, odnosno pogađao statiku i prečka. Nastavljamo boljom igrom ali na poluvrijeme odlazimo bez golova. Drugo poluvrijeme malo slabije stojimo i domaćini nas uspijevaju uspavati i imali su svoju šansu ali na našu sreću nisu je iskoristili. U posljednjim minutama Stipo Kudrnaček kao joker sa klupe uspijeva postići gol. Čestitam dečkima na strpljivo i pametnoj igri. Domaćinima na fer I korektnoj utakmici i sretno im dalje. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

OMLADINAC – BSK BUK 2:2

Kopanje do podatak kada je BSK posljednji put izgubio prvenstveni bod trajalo bi predugo, no zanimljivo je da je posljednji poraz doživio u – Čaglinu! U finalu Kupa bolja je bila Slavonija, a sada je i u prvenstvu zaustavljena pobjednička serija remijem protiv Omladinca. Nije ovo bilo kolo lidera, osim Bučke zaustavljna je i ona Slavena u 2. ŽNL. Omladinac je odigrao sjajno prvo poluvrijeme golovima Ivana Buturca i Frane Batura imali su dva gola prednosti, ali i propustili još nekoliko dobrih prigoda. Prvak je shvatio da je vrag odnio šalu, u igru je ubačen ponajbolji igrač lige Valentino Podobnik koji je u 70′ i 76′ pogodio za poravnanje, ali u zadnjih 15ak minuta pogodaka nije bilo pa su Bučani prvi puta ove sezone podijelili bodove.

– Svakom nizu jednom dođe kraj tako i našem, danas smo sami sebi pobijedili, moji igrači moraju shvatiti da bez treninga ne možemo ostvarivati rezultate koje smo dosad ostvarili, danas smo bili bez krvi i na kraju smo uspjeli uzeti barem bod, a ono što su prezentirali igrači Čaglina bio je antinogomet, možda bi se trebali početi baviti nekim drugim stvarima kao što je gluma jer ono što su radili ne priliči jednoj nogometnoj utakmici, ali cilj opravdava sredstvo oni su htjeli bod na svoj način i uspjeli su ga uzeti. Uvijek pohvalim suđenje ma kakvo bilo, ali danas neću ništa komentirati jer kad bi komentirao tko zna kako bi bio kažnjen, ne govorim samo za nas već u globalu. Nogomet nogometašima – rekao je Josip Jakovljević, trener novih prvaka.

– Pozdrav svim nogometašima i “mojim glumcima”. Cijeli tjedan smo naporno radili čak i doveli 10 statista iz juniora kako bi se pripremili za utakmicu sa najjačim protivnikom u Požeško -slavonskoj županiji. Gledali smo Top listu nadrealista kada Đuro trenira valjanje na terenu i Montevideo-Bog te video da se sa željom, htijenjem i “mudima” može sa svima igrati. Šest igrača koji su do sada igrali u prvom sastavu nisu naučili scenarij pa nisu mogli igrati. Ekonom je dresirao krtice da nam ” podmetnu” nogu kako bi se valjali. Početak utakmice nije bio baš po scenariju gdje vodimo 2:0 i profulamo što samo Šerbedzija može profulati. A sudjenje…ma ok je bilo koliko je tu talenata nastupilo na predstavi. možda da je je slučajno dao crveni gostujućem igraču zbog namjere udranja bilo šta drukcije, ne znam nije pisalo u scenariju. Moj Klepetan se morao obrijat za utakmicu jer je na slici bio bez brkova, uštopao najboljeg strijelca lige da nije ni šutnio prema golu mladoga Vidmara a zovemo ga Manolić zbog godina. Drugo poluvrijeme ulaskom Podobnika bili su bolji od nas što priznam i uzeše nam zasluženu pobjedu. A sam sebe da pobjediš treba se zapita “šta je s glave”. Pozdrav svim nogometašima , glumcima i svima koji vole ovo čudo od igre – nakon dugo vremena izjavu je dao i trener Omladinca Tomislav Topalović.

GRANIČAR (Z) – DOBROVAC 4:0

Nisu se Zagrađani ispuhali u Buku, ostalo je i motiva i snage za slavlje nad Dobrovcem. Slavljem u ovom dvoboju Graničar je ostao u borbi s Graševinom za treće mjesto, uz potajni pogled prema Velikoj i onom što radi Papuk koji nije na tako nedostižnoj razlici. U prvom dijelu Dobrovac je odlično parirao domaćinu koji je rano poveo preko Vinka Ančurovskog. Sve do 58′ mreže su mirovale kada se u strijelce upisao i drugi brat Ančurovski, a odmah nakon toga zabija i Josip Srdarević, da bi desetak minuta prije kraja priču zaključio Jakov Šinko. Na kraju, u trećem poluvremenu briljirao je i treći Ančurovski, Igor, koji je predvodio slavlje Graničara koji ove sezone zaista ima puno razloga za slavlje!

– Ušli smo u utakmicu s mislima lako ćemo i tako se prvo poluvreme i odigralo. Drugo poluvrijeme ipak agresivnije krećemo, ekipa se stabilizirala i na vrijeme zabijamo i utakmicu mirno privodimo kraju. Dobrovac je dobra ekipa, šteta za njih što nisu bili kompletni, ali svaka im čast, sretno im dalje u prvenstvu, neka se izvuku iz zone ispadanja, a mi idemo na teško gostovanje u Trenkovo, spremni za gustu borbu za vrh. Iznad svih Graničar Zagrađe – za Sportalo je rekao Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

SULKOVCI – CROATIA (DO) 5:2

Na muci se poznaju junaci, a veliki junak Sulkovaca postao je Luka Jovanović koji je s četiri gola sam razmontirao goste iz Obriježi. Krenulo je odlično za goste, već u 8. minuti Mihael Andrijanić pogađa s bijele točke i donosi im prednost koju su čuvali do 28. Tada kreće Luka Jovanović, samo dvije minute nakon toga pogađa i drugi put za preokret, no do odmora Andrijanić još jednom vara domaćeg vratara pa se na odmor ide u egalu. U nastavku Robert Vidakušić pogađa za novo vodstvo Sulkovaca, a ona ponovno Jovanović u samo dvije minute zabija dva komada i osigurava treću uzastopnu pobjedu Suklovcima koji su tako osigurali prvoligaški status u sljedećoj sezoni.

– Nakon lošeg ulaska brzo smo se vratili u utakmicu i pokazali dobru igru koja je rezultirala pobjedom. Čestitam gostima na fer igri želim im sreću u nastavku prvenstva. Moram pohvaliti i službene osobe na profesionalnom pristupu. I naravno čestitam svojim igračima na pobjedi – riječi su Josipa Vukoje, trenera Sulkovaca.

GRANIČAR (B) – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:2

U susjedskom i derbiju začelja na životu je ostao Dragovoljac ponajprije zahvaljujući Emanuelu Brusu koji je postigao oba gostujuća gola. Između njih ugurao se Zvonimir Prša koji je donio poravnanje Graničaru, no na kraju je domaćin i zadovoljan minimalnim porazom jer je Saša Banović u samoj završnici zaustavio jedanaesterac kojim je Dragovoljac mogao i do još uvjerljivije pobjede. Daleko od toga da se Dragovoljac spasio, ali su tu, na minimalnom zaostatku u odnosu na Dobrovac i Obrijež, pobjedom na domaćem terenu u sljedećem kolu bi već napravili ozbiljan posao.

Prvu utakmicu 22. kola odigrat će u subotu, 15. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati Sloga i Graničar (Z). U nedjelju, 16. 05. 2021. s početkom u 17,45 sati sastaju se Graševina - Graničar (B), Hrvatski dragovoljac - Sulkovci, Croatia (DO) - Papuk, Croatia (M) - Mladost, Dobrovac - Omladinac i BSK Buk - Dinamo. 

(sportalo.hr)

Pročitano 538 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Svi 2021 14:10