Srijeda, 23 Veljača 2022 09:41

Nogometaši Požege u pripremnim utakmicama poraženi od Tomislava (Donji Andrijevci) i Batrine

DONJI ANDRIJEVCI / POŽEGA  - Nogometaši Požege proteklog vikenda su odigrali dvije pripremne utakmice. U subotu su poraženi na gostovanju u Donjim Andrijevcima od domaćeg Tomislava rezultatom 4:1 (1:0).

Pogotke za domaće postigli su Igor Bešlić (11 metara), Marinko Kvesić i Fabijan Vučković uz jedan autogol igrača Požege. Krunoslav Kahanek smanjio je u 55, minuti na 2:1, ali je to bilo sve od Požege u ovom pripremnom susretu protiv suparnika iz svoje lige. 

Požega je prvi dio sezone Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega završila na odličnom, drugom mjestu sa 31 bodom (10 pobjeda, 1 remi, 2 poraza) odnosno sa 3 boda manje od jesenskog prvaka Svačića (Stari Slatinik). Tomislav je trenutno treći sa 27 bodova (8 pobjeda, 3 remija, 2 poraza).

Dan poslije, u nedjelju, 20. 02. Požega je na igralištu Slavonije odigrala pripremnu utakmicu sa Batrinom, trećeplasiranom momčadi 1. Županijske nogometne lige Brodsko - posavske - skupine Zapad. Ovaj susret završio je pobjedom Batrine rezultatom 1:2, a jedini strijelac za Požegu bio je Robert Bojić. 

Prije ovih utakmica Požega je već odigrala dva pripremna susreta. Igrači trenera Tomislava Vukoje u Požegi su svladali Mladost (Sibinj) rezultatom 2:1 (strijelci : Ivan Tomić i Robert Bojić) dok su u Starom Slatiniku poraženi od Svačića rezultatom 2:0, a oba pogotka za domaćina postigao je Tomislav Žuljević.

U nedjelju, 27. 02. 2022. na igralištu Hrvatskinja u Buku održat će se 2. Memorijalni nogometni turnir "Ivica Zeba" na kojem će nastupiti tri Ivičina kluba, BSK Buk, Slaven Gradac i Požega. Odigrat će se trokut turnir, 3 poluvremena po 45 minuta svatko sa svakim. U 13,00 sati će sve tri momčadi doći na posljednje počivalište Ivice Zebe, zapaliti svijeće i položiti vijence. 

U 14,30 sastaju se Slaven - Požega, nakon toga Slaven - BSK Buk i zatim BSK Buk - Požega. Prvi turnir održan u Požegi osvojio je BSK Buk koji je dobio prijelazni pehar, a treći turnir održat će se u Gradcu. 

Prvenstvo MŽNL Slavonski Brod - Požega će se nastaviti 12. i 13. 03. 2022. utakmicama 14. kola. Sastaju se Dinamo - Požega, Papuk - Slavonac, Hajduk - Slobodnica, Budainka Kolonija - Sikirevci, Mladost - NK Lipik 1925, Tomislav - Zadrugar i Jakšić - Svačić.

Požega će s vidovačkim Dinamom igrati i tjedan dana prije u 1. kolu Županijskog nogometnog kupa. Ta utakmica igrat će se u nedjelju, 06. 03., a Dinamo će biti domaćin na igralištu NK Požega dok će u prvenstvu Vidovčani ugostiti Požegu u Kuzmici gdje će ovog proljeća igrati svoje domaće utakmice. 

Pročitano 393 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Veljača 2022 11:38