Nedjelja, 17 Travanj 2022 16:59

Gostujući porazi Požege i Dinama u 19. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu, 16. travnja su odigrane sve utakmice 19. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Ovo kolo obilježile su isključivo pobjede domaćina, a definitivno se izdvaja osam pogodaka raspoloženog Svačića, kao i vrijedna pobjeda Zadrugara u Oprisavcima. 

MLADOST  - DINAMO 3:0

Vrlo raspoložena je bila Mladost protiv Dinama, a to oslikava i pobjeda 3:0 (1:0). Mirovale su mreže sve do kraja prvog dijela, kad u sudačkoj nadoknadi za vodstvo Mladosti zabija Krunoslav Ivanković. Nakon predaha igrao se dobar nogomet, a potvrda pobjede Mladosti došla je pred sami kraj utakmice. Prvo je Kristijan Katušić u 86. minuti zabio za 2:0, a samo 2 minute poslije Tomislav Čudina zabija za konačnih 3:0 i 3 boda Mladosti. Mladost će u sljedećem kolu na gostovanje kod Budainke, a Dinamo dočekuje neugodne Sikirevce.

-Danas smo odigrali solidno, ali nedovoljno dobro za pobjedu. Poništen nam je čist i regularan gol u 15. minuti, što bi utakmicu usmjerilo sasvim drugačije. Gol smo dobili u sudačkoj nadoknadi, opet na našu grešku. Pitanje pobjednika domaćini su potvrdili na samom kraju utakmice sa dva pogotka, ali tada su na terenu već bili i naši kadeti, a tada smo probali dati sve od sebe da izjednačimo. Čestitke domaćinu na pobjedi i na fer i korektnoj utakmici. Svim klubovima, njihovim članovima, igračima, sucima, delegatima i povjerenicima četvrte HNL te Sportalu želim sretan i blagoslovljen Uskrs. - trener Dinama Krunoslav Podoljak, kojemu ovim putem, a i svim čitateljima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs te da ga svatko provede u krugu svojih bližnjih i onih koje najviše volimo.

TOMISLAV - BUDAINKA 3:0

Tomislav je ugostio već otpisanu Budainku te su ih svladali 3:0 (1:0). Prilika je ovo bila za Damira Išasegija da odmori svoje glavne igrače, a domaći trener je to i napravio te su njegovi igrači u današnjem susretu iskoristili povjerenje trenera. Domaćine je u vodstvo doveo Matej Jurić pogotkom u 26. minuti susreta, a nakon predaha domaćini su zabili još dvaput. Prvo je na 2:0 povisio Igor Bešlić, a konačnih 3:0 postavio je Fabijan Vučković. U sljedećem kolu Tomislav ide na noge Hajduku, a Budainka dočekuje sibinjsku Mladost.

Ovakve utakmice gdje svi i prije početka susreta upišu bodove su najteže. Drago mi je da su igrači koji su do sada manje igrali opravdali moje povjerenje i odigrali jednu dobru utakmicu. Naša pobjeda je zaslužena i mogla je biti i uvjerljivija da gosti nisu imali raspoloženog golmana. Čestitke mojim igračima na tri boda, a gostima želim sreću u narednim kolima. Na kraju svima želim Sretan Uskrs! – trener Tomislava, Damir Išasegi.

JAKŠIĆ - HAJDUK 3:0

Jakšić je nastavio s vrhunskim igrama u posljednje vrijeme te su ugostili i svladali Hajduk s vrlo uvjerljivih 3:0 (3:0). Dovoljno je bilo malo više od pola sata za razigrane domaćine da riješe pitanje pobjednika u ovom susretu. Golijadu na stadionu Jajare započeo je Mislav Brnčić pogotkom u 18. minuti. Samo 10 minuta poslije bilo je 2:0, strijelac je bio Marko Grbeš, a konačnih 3:0 postavlja Ivan Brus u 36. minuti dvoboja. Do kraja je bilo nekoliko prilika, no mreže su mirovale u Jakšiću. U sljedećem kolu Jakšić gostuje kod Papuka, a Hajduk dočekuje Tomislav.

NK SVAČIĆ - PAPUK 8:1

Kakva simultanka Tomislava Žuljevića! Dugo nije viđena ovakva dominacija od strane jednog igrača, a Žuljević je odigrao utakmicu sezone te postigao čak 6 pogodaka za svoj Svačić u pobjedi 8:1 (4:0) nad Papukom. Iako je Papuk pokazao kako je neugodna ekipa, na Dubovki je postojao samo domaćin. Prva dva pogotka Žuljević je zabio u 11. (kazneni udarac) i 19. minuti. Povećanje na 3:0 donio je Ivan Vrhovac, a u 36. minuti precizan za 4:0 bio je Josip Grgić. Nakon predaha domaćini su i dalje bili neumoljivi, a isticao se upravo Žuljević. U 70. minuti zabio je za 5:0, a minutu poslije i za 6:0. Već 3 minute nakon toga Žuljević zabija za 7:0. Nakon toga su gosti uspjeli postići svoj počasni pogodak, u 78. minuti precizan iz kaznenog udarca bio je Nikola Miholić, a konačnih 8:1 svojim 6. (da, šestim) pogotkom postavlja Tomislav Žuljević u 80. minuti susreta. U sljedećem kolu Svačić ide na noge Požegi, a Papuk dočekuje jaki Jakšić.

ZADRUGAR - POŽEGA 1:0

Vrlo tvrd dvoboj odigrali su Zadrugar i Požega, a jedan pogodak domaćina bio je dovoljan za 3 boda. Nisu mreže mirovale cijeli susret, iako je bilo prilika s obje strane u vrlo zanimljivom dvoboju. Činilo se kako će bez pogodaka i završiti, no onda se ukazao Zvonimir Mađarević te je zabio za vodstvo domaćina 1:0 u 82. minuti pa tako bodovi ostaju u Oprisavcima. Zadrugar će u sljedećem kolu u Novu Kapelu, a Požega dočekuje Svačić u derbiju kola. 

LIPIK 1925 - SLAVONAC 3:0

Lipik je i šestu utakmicu u nizu sačuvao mrežu i ostvario pobjedu, a nova žrtva u tom nizu bio je Slavonac. Poveli su razigrani domaćini 1:0 preko Ivana Rančića u 28. minuti te su s minimalnim vodstvom otišli na predah. Drugo poluvrijeme donosi potvrdu pobjede Lipika, koji je do kraja postigao još dva pogotka preko Josipa Jozipovića. Prvo je Jozipović zabio u 64. minuti za 2:0, a u sudačkoj nadoknadi je i donio konačnih 3:0 i izvrsnu pobjedu svojoj momčadi. Sljedeće kolo Lipik igra kod Slobodnice, a Slavonac dočekuje Zadrugar.

SIKIREVCI - SLOBODNICA 2:0

Dočekali su Sikirevci neugodnu Slobodnicu, a nakon dobrih 90 minuta su i slavili rezultatom 2:0 (2:0). Pobjedu su domaćini osigurali s furioznih 10 minuta u prvom poluvremenu. Poveli su Sikirevci pogotkom Filipa Lekića u 30. minuti, a u 42. precizan s bijele točke bio je Valentin Šunić te tako vrijedni bodovi ostaju na Placu. U sljedećem kolu Sikirevci idu kod Dinama, a Slobodnica čeka Lipik.

U 20. kolu pet utakmica igrat će se u subotu, a dvije u nedjelju. U subotu, 23. 04. 2022. u 17,15 sati sastaju se Požega - Svačić, Papuk - Jakšić, Hajduk - Tomislav i Budainka - Mladost dok će od 19,45 sati igrati Slavonac - Zadrugar. U nedjelju, 24. 04. u 17,15 sati sastaju se Dinamo - Sikirevci i Slobodnica - Lipik 1925. 

(sportalo.hr)

Pročitano 424 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Travanj 2022 11:25