Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 08:19

Slavonija poražena od Belišća u 28. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Momčad Davora Rupnika je u jako dobrom derbiju ipak pokazala malo više od odličnog domaćina na požeškoj rekreaciji i ponijela sva tri boda kući u Belišće. Utakmica s epitetom “derbija kola” opravdala je očekivanja! Vratarima Vasiću i Staniću prijetilo se sa svi strana, a na kraju zasluženo se raduju gosti iz grada papira!

Počelo je poluprilikom domaćih, no Martinović u izglednoj situaciji oklijeva i obrana gostiju otklanja opasnost. U 18. minuti I. Peharda prekršajem u zoni udarca zaustavlja Vinogradca. Loptu namješta Anočić, no njegov udarac završava u “živom zidu” od kojeg se lopta odbija Salapiću koji s 20-ak metara topovskim udarcem para mrežu domaćih!

Nakon toga igra se rasplamsala, teško je izbrojati sve prilike i poluprilike. Domaćin u istoj minuti propušta dva puta izjednačiti kada prvo Matej pa onda i Ivan Peharda ne zabijaju iz izglednih prilika, a s druge strane prijete Anočić i Vinogradac za povećanje vodstva no rezultat se ne mijenja.

I to do 37. minute kada centaršut domaćih naoko sigurno hvata vratar Stanić no sudara se sa suigračem Zebecom te mu lopta ispada iz ruke i nekako dolazi do Karla Antunovića koji iz blizine pogađa za zasluženih 1-1! Nastavak utakmice otvara Anočić opet dalekometnim udarcem kojeg brani Vasić.

U dobroj prilici je i Vinogradac no rezultat je nepromijenjen! No u 65. minuti sada gosti s(p)retno dolaze do pogotka, Anočić ponovno koristi svoj snažan udarac, lopta na putu prema golu udara u nogu domaćeg igrača, mijenja smjer i Vasić je nemoćan!

Plavi se ne predaju, pokušavaju opet dovesti utakmicu u egal, ali to ostavlja prostora gostima za opasne kontre i polukontre. Najbolju priliku domaći imaju opet preko Ivana Peharde kada nakon udarca iz kuta glavom dohvaća loptu na drugoj vratnici, ali ju spušta tik uz vanjski dio vratnice. U 76. minuti utakmica je rezultatski riješena! Danas nezaustavljivi i inspirirani Anočić, ubacuje iz kuta, u šesnaestercu domaćih visoko skače Radovanović i glavom zabija za 1-3!

Uz odličnu igru cijele ekipe Belišća, posebno treba istaknuti današnjeg igrača utakmice, Silvija Anočića koji je sudjelovao kod sva tri pogotka, ali i kreirao mnoge prilike svojim suigračima. Domaćinu je planove sigurno poremetila ozljeda braniča Božića još u prvom poluvremenu, a osjetio se i izostanak Ivana Antunovića no ni to ih nije spriječilo da odlično pariraju gostima. Gosti su djelovali sigurno u obrani (pogotovo ulaskom iskusnog Žaje u drugom dijelu), a opasno su prijetili iz kontri i polukontri, ali i udarcima iz daljine! Sve u svemu, utakmica dostojna derbija!

Čestitke gostima na pobjedi. Mislim da smo danas s obzirom na igrački kadar koji smo imali čak i odigrali dosta dobro. Nema zamjerke na pobjedu Belišća, bili su nešto konkretniji, sretniji i spretniji, u nekim situacijama ih je pomazila sreća, ali i to je dio nogometa i moramo im čestitati. Mi smo nažalost imali dosta problema sa sastavom, ali stvarno nemam što zamjeriti svojim dečkima, nadam se da ćemo se kompletirati do petka kada smo domaćini Bukovlju gdje ćemo se pokušat vratit pobjedama – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Čestitam igračima na pobjedi i dobroj igri. Mislim da smo odigrali jednu jako dobru partiju, teren nije bio baš dobar, jak vjetar je dodatno ometao igru i jednima i drugima, ali bez obzira na to mislim da je utakmica bila vrlo dobra. Nama je svakako na ruku išlo što njima zbog ozljede nije bilo Antunovića, no to nikako ne umanjuje zasluženost naše pobjede, ono što kao trener žalim je da nismo ranije iskoristili neke situacije, ali bodovi iz Požege su uvijek vrijedni i veliki tako da svakako prevladava veliko zadovoljstvo – rekao nam je Davor Rupnik, trener Belišća.

U ostalim susretima 28. kola postignuti su ovi rezultati : Slavonac - Graničar 1:1, NAŠK - Zrinski 0:1, Vuteks Sloga - Oriolik 2:3, Čepin - Vukovar 1991 0:2, Slavija - Darda 3:0, Đakovo Croatia - Omladinac 2:0, Kutjevo - Marsonia 0:4, Bedem - Sloga 4:0.

U 29. kolu Slavonija, u petak, 29. 04. 2022. u 17,00 sati dočekuje Slavonac. U subotu, 30. 04. 2022. u 17,00 sati sastaju se Belišće - Đakovo Croatia, Darda - Čepin, Vukovar 1991 - Vuteks Sloga, Oriolik - Kutjevo, Marsonia - Bedem, Sloga - NAŠKZrinski - Graničar i Omladinac - Slavija. 

 

 

Slavonija – Belišće 1:3

Požega, igralište ŠRC Požega, gledatelja 150, sudac Domagoj Kurtović (Osijek) 8, pomoćnici Igor Babić i Luka Kurtović

Strijelci: 0:1 Salapić (19), 1:1 K.Antunović (37), 1:2 Anočić (65), 1:3 Radovanović (76)

Slavonija: Vasić 7 , Plešić 6,5 (86.Šipura -), Marčetić 7, K.Antunović 7, Martinović 6,5, Bognar 6,5, M.Peharda 6,5, I.Peharda 6,5, Šubara 6,5 (86.Milobara -), Božić – (30.Jagodić 6,5), Janček 6,5 (68.Solić 6,5) Trener : Dalibor Bognar 6,5

Belišće: Stanić 7,5, Zebec 7, Salapić 7,5, Anić 7 (56.Žaja 7,5), Radovanović 7,5, Anočić 8 (88.Pačar -), Ajazi 7 (46.Stojanac 7), Vinogradac 7,5, Kovačić 7, Damjanović 7,5, Poljak 7 (82.Mtasović -) Trener: Davor Rupnik 7,5 Igrač utakmice: Silvio Anočić (Belišće)

(sportalo.hr)

Pročitano 362 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Travanj 2022 14:13