Utorak, 31 Svi 2022 13:38

U 25. kolu MŽNL Požega poražena u Pakracu, Dinamo odigrao nedlučeno s Papukom (Velika)

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Odigrani su i posljednji susreti 25. kola MŽNL PŽ-SB. Do kraja je ostalo još jedno rasterećeno kolo, no na kraju sezone se gleda svaki bod pa će mnoge ekipe htjeti pobjedama popraviti svoj plasman na kraju ove izrazito napete i zanimljive sezone. 

HAJDUK - POŽEGA 4:0

U subotu je odigran je prvi susret 25. kola MŽNL PŽ-SB, a u kojem su nogometaši Hajduka u Pakracu ugostili i svladali nogometaše Požege 4:0 (3:0). Oglas Savršeno prvo poluvrijeme odigrali su domaći nogometaši, a u kojem su zabili tri gola.

Poveli su Pakračani u 11. minuti preko Filipa Matijaševića. U 35. minuti Filip Dietzman zabija za 2:0, a velikih 3:0 domaćoj momčadi donosi Matija Benković u 41. minuti. Konačnih 4:0 u 73. minuti donio je Marin Čakarić za domaću momčad. Posljednje kolo lige Hajduku donosi gostovanje u Novoj Kapeli, a Požega na domaćem terenu dočekuje Papuk.

PAPUK –  DINAMO 2:2 

Zanimljiv susret odigrali su nogometaši Papuka i Dinama, a nakon dvostrukog vodstva gostiju ipak je završilo remijem 2:2 (2:2). Sve važno dogodilo se u prvom dijelu jer su u tom razdoblju zabijeni svi golovi na ovom susretu. Prvo vodstvo Dinamo je uzeo pogotkom Roberta Bognara u 26. minuti.

Nije se dugo čekalo na povratak Papuka jer su domaćini izjednačili dvije minute poslije pogotkom Mateja Zebe. Ipak, Dinamo je došao u novo vodstvo u 37. minuti, kada je za 1:2 zabio Valentin Miškić. Opet su domaćini odlično reagirali te su izjednačili u 44. minuti pogotkom Marijana Šubare. Nakon predaha bilo je još šansi za pogotke, no završilo je miroljubivim remijem u vrlo raspucanom susretu punom preokreta.

- Nažalost utakmica ništa posebno, gdje smo mi imali terensku inicijativu, a protivnik zabijao. Nakon što smo gubili dva puta, uspjeli smo se vratiti i izjednačiti. Imali smo još koju priliku, ali nismo uspjeli zabiti. Čestitam Vidovcima na fer i korektnoj igri. –mišljenje je Ante Bulata, trenera Papuka.

Utakmica bez previše važnosti pa je tako i odigrana. Rezultat je realan po svemu što su ekipe pokazale. Dva puta smo vodili, ali nismo uspjeli zadržati vodstvo. Do kraja utakmice sve je bilo stihijski i bez konkretnih šansi. Čestitam ekipama na fer utakmici. -izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama. 

BUDAINKA KOLONIJA – SLAVONAC 0:3

Očekivanu, no relativno kasno osiguranu pobjedu ostvarili su nogometaši Slavonca kod Budainke. Tek dobro odigranim drugim dijelom svladali su fenjeraše 0:3 (0:0). Nakon prvog dijela nije bilo pogodaka, no u drugom dijelu Slavonac je dostigao radnu temperaturu te su osigurali nove bodove.

Glavni kreator današnje pobjede bio je Dragan Sremac, koji je zabio hat-trick. Prvi pogodak Sremac je zabio u 53. minuti, a u 82. i 83. minuti je bio precizan za potvrdu današnje pobjede na gostovanju u Slavonskom Brodu.

MLADOST – SLOBODNICA 1:2

Dvoboj s velikim preokretom odigrali su Mladost i Slobodnica. Nakon vodstva domaćina pribrali su se gosti te su preokrenuli za konačnu pobjedu 1:2 (0:0). Iako je bilo šansi za golove, nakon prvog dijela mreže se nisu tresle. Prvi su mrežu zatresli domaćini, precizan u 53. minuti za 1:0 bio je Anto Gavran.

Kraj utakmice donio je preokret za Slobodnicu, a za to je zaslužan dvojac Velić-Opačak. Silvio Velić je prvo u 78. minuti realizirao kazneni udarac za goste, a konačni preokret i 1:2 Slobodnici Josip Opačak donio je u 81. minuti.

 TOMISLAV  – SIKIREVCI 5:1

Izrazito raspucan susret u Donjim Andrijevcima igrali su Tomislav i Sikirevci. Nakon vrhunskih 90 minuta slavili su domaćini 5:1 (1:0). Nije previše toga donijelo prvo poluvrijeme jer je viđen samo jedan pogodak u mrežama vratara. On je djelo domaćeg igrača Ivana Jelića u 16. minuti. Ipak, po tmurnom i hladnom vremenu drugi dio je donio spektakularan nastavak. Robert Dančo je povisio na 2:0 u 50. minuti, a u 70. Ivan Tunuković zabija za 3:0.

Nisu tu domaćini usporili nego su zabili i za 4:0 preko Tomislava Bliznaca u 76. minuti. Samo dvije minute potom reagiraju i gosti te zabijaju za smanjenje na 4:1 preko Andreja Živića. Konačnih 5:1 i potvrdu ogromne pobjede domaće momčadi donio je Stjepan Tolić u 82. minuti današnjeg susreta u Donjim Andrijevcima.

Danas smo odigrali jednu jako dobru utakmicu i mislim potpuno zasluženo slavili protiv jako dobre ekipe Sikirevaca. Ekipi Sikirevaca čestitke na fer i korektnoj igri te im želimo sretno dalje. – izjavu nam je dao Ivan Pavković, trener Tomislava.

JAKŠIĆ – LIPIK 1925 6:2

Spektakl na Jajarama! U susretu dvije vrlo efikasne momčadi Jakšić je svladao ponešto oslabljeni Lipik 6:2 (4:1) u susretu kojeg se ne bi posramile ni najbolje svjetske lige. Počeli su domaćini odlično susret te su poveli već u 6. minuti pogotkom Dominika Dorića. Ubrzo je bilo i 2:0, strijelac za povećanje vodstva bio je Mislav Brnčić. U 23. minuti Marko Grbeš zabija svoj prvi pogodak na dvoboju, a u 38. minuti Brnčić svojim drugim golom podiže na 4:0.

Malo su se sabrali gosti tada te su u 41. minuti realizirali kazneni udarac preko Josipa Jozipovića. Drugi dio su bolje otvorili domaćini te su povećali na 5:1 u 54. minuti drugim pogotkom Grbeša. Izrazito raspoloženi Grbeš je kompletirao svoj hat-trick pogotkom u 62. minuti za 6:1, a konačnih 6:2 postavlja Ivan Rančić u 83. minuti.

SVAČIĆ – ZADRUGAR 3:1

U susretu prepunom javnih opomena, ali i u derbiju kola, Svačić je na domaćem terenu svladao odlični Zadrugar 3:1 (2:0). Podosta reda je sudac Filip Cindrić morao uvoditi žutim kartonima u ovom susretu. Čak 5 ih je udijelio domaćinima, dok su gosti dobili 2. Ipak, nisu izostali ni golovi u ovom odličnom susretu. Mrežu Zadrugara načeo je odlični Tomislav Žuljević u 22. minuti susreta.

Krajem prvog poluvremena na 2:0 povisio je Tomislav Kljajić. U 63. minuti gosti iz Oprisavaca su uspjeli smanjiti na 2:1, strijelac tog pogotka bio je Kristijan Blažević. Ipak, na samom kraju utakmice potvrdu pobjede domaće momčadi donio je Karlo Baričević pogotkom za 3:1.

Kao prvo želim čestitati Treneru, igračima i klubu NK Svačić na zasluženom osvajanju naslova prvaka i želim im puno sreće u višem rangu. Što se tiče utakmice može se reći da je bila dobra i da je Svačić zasluženo pobijedio. Čestitam im na tome, ali isto tako čestitam svojim igračima na svemu što su napravili do sada. -izjava je trenera Zadrugara, Braslava Ostojića.

Utakmice posljednjeg, 26. kola igrat će se u nedjelju, 05. 06. 2022. u 18,15 sati. Sastaju se Dinamo - Svačić, Zadrugar - Jakšić, Sikirevci - Mladost, Slobodnica - Budainka Kolonija i Slavonac - Hajduk.

Već u srijedu, 01. 06. 2022. u 18,00 sati svoj susret posljednjeg kola odigrat će Požega i Papuk, a u subotu, 04. 06. 2022. u 18,15 sati igrat će Lipik 1925 - Tomislav. 

Pročitano 391 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Lipanj 2022 12:40