Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 09:32

Slavonija odigrala neodlučeno na gostovanju kod Valpovke u 5. kolu 3. NL - Istok

 

VALPOVO - Požeški nogometaši iako još nisu zaigrali u Požegi i dalje su bez poraza. S teškog gostovanja iz Valpova vratili su se s bodom, a u naslovnim ulogama bila su dva Ivana s različitog kraja terena, vratar Petković i napadač Antunović. U otvaranju utakmice Petković je izludio domaće napadače koji su uz njega glavni krivci što Valpovka nije imala i nekoliko golova viška, kazna za promašaje stigla je uoči odmora pa su gosti u svlačionicu otišli s minimalnim vodstvom.

Od 55. minute gosti iz Požege su igrali s igračem manje nakon što je žute kartone upario mladi Josip Dupor što Valpovka koristi i preko Dine Paulića dolazi do poravnanja u 66. minuti, sasvim dovoljno vremena ostalo je za potpuni preokret s igračem više, no do kraja su mreže mirovale, a takvim ishodom završnice s obzirom na šanse zadovoljan može biti – domaćin.

U prvih 20ak minuta promašili smo tri stopostotne šanse ili da budem precizan njihov je golman izvrsno reagirao, nakon toga smo imali dominaciju čitavo poluvrijeme i onda nam se dogodi pad koncentracije, nismo suzili i Antunović to kažnjava. U nastavku smo krenuli po izjednačenje, promijenili smo formaciju u 3-5-2, pritiskali smo njihovu zadnju liniju, izjednačili, imali igrača više međutim nismo u završnici bili pravi, dopustili smo gostima tri opasne situacije, dva puta imali otvoren šut sa 16 metara, jednom pogodili vratnicu i promašili prazan gol. Sve u svemu utakmica u kojoj smo sve trebali riješiti u prvih 20 minuta, opet nam se događa da stvaramo puno šansi a ne osvajamo bodove što nije dobro. Kad sve zbrojimo zaslužen remi, mi žalimo za većim dijelom utakmice, gosti za tim prilikama u završnici – riječi su Martina Majdenića, trenera Valpovke.

Na kraju je podjela bodova i najrealnija, domaćin je izvrsno otvorio utakmicu, imali su dvije – tri situacije za vodstvo, tu nas je naš vratar spasio i ostavio na životu, nakon toga smo se pribrali i uz završnici prvog dijela došli do vodstva preko Antunovića. Pokušali smo to zadržati u nastavku, no vrlo brzo smo ostali s igračem manje pa je to bilo teški, nismo izdržali, domaćin je došao do izjednačenja, a nakon toga smo mi imali još dvije odlične situacije, pogodili smo stativu i imali zicera, no do gola nismo uspjeli doći. Moglo je završiti happy endom, ali možda to i ne bi bilo zasluženo kad se sve zbroji – izjavio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Rezultati 5. kola : Valpovka - Slavonija 1:1, Slavija - Đakovo Croatia 4:3, Borac - Omladinac 1:0, Oriolik - Darda 1:3, NAŠK - Kutjevo 1:2, Bedem - Sloga 2:1, Graničar - Vuteks Sloga 3:0, Svačić - Čepin 1:1. 

U 6. kolu Slavonija, u subotu, 24. 09. 2022. s početkom u 16,30 sati gostuje kod Đakovo Croatie. U isto vrijeme sastaju se i Darda - NAŠK, Čepin - Oriolik, Vuteks Sloga - Borac, Sloga - Graničar i Slavija - Bedem. U nedjelju, 25. 09. 2022. u 16,30 sati igrat će Kutjevo - Valpovka i Omladinac - Svačić. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 363 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 12:11