Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 07:18

U 11. kolu 1. ŽNL Croatia pobijedila Slaven, a Parasan poražen na gostovanju u Kuzmici

POŽEGA - Proteklog vikenda požeško slavonski prvoligaši odradili su 11 prvenstveno kolo, a odluka o jesenskom prvaku je sve bliže i bliže, ostala su za odigrati još samo dva kola, ali bi odluka mogla pasti već sljedećeg vikenda kad se igra veliki derbi vodećeg dvojca.

KUZMICA – PARASAN 1:0

Kuzmičani su nastavili svoju mini seriju pobjeda, s nova tri boda barem su nakratko skočili na treće mjesto s obzirom da se utakmica igrala u subotnjem terminu. Počelo je sjajno za domaće, nakon samo tri minute imali su prednost koju im je donio povratnik nakon odmora zbog kartona Denis Iličić. Pred poluvrijeme kuzmička Arena svjetlosti ostaje bez svjetlosti pa je utakmica prekinuta na pola sata dok ponovno nisu uspostavljeni uvjeti za igru. Mreže su do kraja mirovale, gosti su se predstavili u vrlo dobrom izdanju, no kući su otišli praznih ruku. 

U prvom dijelu osim našeg gola nismo više ništa dobrog napravili dok su gosti imali tri opasne kontre. U drugom su gosti pali pa smo se digli i stvarali šanse koje ponovno ne zabijamo. Hvala gostima koji su bili strpljivi i bez problema nastavili igrati nakon prekida zbog kvara na agregatu – komentirao je prvotimac Kuzmice Josip Banožić.

Nezasluženo smo izgubili. Prvo poluvrijeme smo boli bolji od domaćina i taman kad smo ih pritiskali nestalo je struje u 38. min. Promašili smo 3, 4 zicera. Utakmica je nastavljena nakon 30 minuta. Zbog domaćina smo odigrali utakmicu u dosta slabijem osvjetljenju gdje je naš golman bio skoro u mraku drugo poluvrijeme. Domaćinu čestitke na fer i korektnoj utakmici i sretno im u nastavku prvenstva – izjavio je Marko Petrović, trener Parasana.

BSK BUK – KAPTOL 4:0

Na “stolu” je bilo pet trofeja za naslove prvaka 1. ŽNL, ako tu dodamo i trofej pobjednika Kupa danas su se na Hrvatskinji sastala dva najuspješnija kluba Požeško slavonske županije u posljednjih pet godina, predvođena dvojicom nogometnih velemajstora, rođenih strijelaca kojima je u krvi – pobjeda.

Josip Jakovljević i Mile Pavelić sigurno su uoči utakmice kovali planove kako do sva tri boda. Iako je uoči utakmice u Buku nažalost bilo vatreno u doslovnom smislu, na utakmici nije nedostajalo žara i dinamike. Nedostajalo je neizvjesnosti jer su Bučani predvođeni dvostrukim strijelcem Gabrijelom Marčinovićem odjurili do uvjerljive pobjede, no gosti iz Kaptola ne smiju biti razočarani jer su još jednom odigrali dobro, ovoga puta zakazala je realizacija. Osima sjajnog Marčinovića strijelci su za Žute bili i Ivan Buturac te Mario Jelić.

Kad sa respektom uđemo u utakmicu i shvatimo je ozbiljno to se odmah osjeti bude pravi pristup i prava želja za pobjedom, danas smo htjeli više pobjedu i to se vidjelo. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu od prvog do zadnjeg i čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi. Ekipi Kaptola čestitam na fer i korektnoj utakmici imaju dosta mladih i igrača i potencijala, želim joj sreću u nastavku prvenstva – kazao nam je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi iako krajnji rezultat nije realan. Prvo poluvrijeme igramo jako dobro gdje smo i mi imali nekakve šanse. Domaćin dolazi do vodstva iz prekrasnog eurogola sa 35 metara, a drugi dobivamo iz naše greške. Drugo poluvrijeme opet izjednačeno, a mi plaćamo danak neiskustvu gdje domaćin uspijeva postići još dva gola. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

GRANIČAR – DINAMO 2:2

Zagrađani su u prošlom kolu prekinuli mini seriju dobrih rezultata, u goste im je stigao uvijek razigrani i efikasni Dinamo koji je ponovno odigrao utakmicu s puno golova. Dva puta je Graničar bio u vodstvu, prvi put mu ga je donio Tihomir Živanović, drugi put Stjepan Vasić, no gosti su se odbili predati, vraćali su se golovima Ivana Triske i u sudačkom dodatku Filipa Martinovića koji je zabio za konačnih 2:2.

Vrlo rano postižemo pogodak koji nam daje još više sigurnosti i samopouzdanja i do 30 minute smo bili skoro pa savršeni. Imali smo posjed, imali smo šanse, polušanse promašili smo ih i nakon toga smo stali. NK Dinamo dolazi do zraka, dobivamo pogodak iz naše greške gdje nismo ušli u loptu čvrsto, agresivno na centru igrališta iz toga protivnik dolazi do poravnanja. Ulazimo u drugo poluvrijeme puno slabije i mekanije u odnosu na početak utakmice. Unatoč tome promašujemo još jednu šansu, pogađamo okvir gola. No nakon toga odličan centaršut našeg mladog Davida i Vasić se baca doslovno na glavu i ponovno nas vraća u prednost. Kako to već biva što svjesno a što nesvjesno smo se povukli i protivnik je imao šansu iz slobodnog udarca kojeg naš vratar Mateo odlično brani. Ali na kraju pad koncentracije i umor jednu bezazlenu situaciju pokraj aut linije ne čistimo i Dinamo dolazi do centaršuta iz kojeg dolazi do vrijednog boda u zadnjim sekundama utakmice. Gosti su osvojili bod dok smo mi izgubili dva vrlo važna boda. Predstoji nam gostovanje u Kaptolu gdje ćemo biti okrnjeni zbog žutih kartona, no idemo se nadigravati, pokušati i mi osvojiti koji bod kao danas Dinamo Rajsavac – kazao nam je trener domaćih Marko Krmpotić.

Dobra i korektna utakmica obje ekipe, domaćin dvaput vodio mi ih stizali. Čestitke mojim igračima na odigranom, nije bilo lako uz probleme koji nas prate. Domaćinu hvala na svemu i sretno dalje, a našem Ivanu brz oporavak – riječi su Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

CROATIA (DO) – GRAŠEVINA 1:4

Graševina je sjajna u gostima ove jeseni, pa je i u Obrijež došla po sva tri boda ne mareći pretjerano za domaće probleme koji nisu mali. Pažinova momčad je nastavila tamo gdje je stala, u gostima su neprikosnoveni, da su na svom Grotu i upola ovako dobri i efikasni borili bi se za jesensku titulu. 25 minuta je trebalo Vinarima da odluče utakmicu, u tom su periodu Mirko Soldo i Vinko Kljajić donijeli tri gola prednosti, Croatia je uspjela malo ublažiti zaostatak preko Petra Špelića, ali svaku njihovu nadu da mogu do povratka gasi Ivan Josipović koji je nakon sat vremena igre pogodio vlastitu mrežu i postavio konačnih 1:4.

Pokazalo se opet da smo u gostima efikasni i da pobjeđujemo, to smo danas potvrdili. Utakmica je krenula po nas odlično brzo smo postigli golove i do kraja priveli utakmicu kraju. Čestitam mojim dečkima na ozbiljnosti, a juniorima koji su danas igrali poručujem da samo tako nastave, jer su pokazali kako se bori – bravo. Domaćinu sretno dalje i hvala na gostoprimstvu – komentar je Darija Pažina, trenera Graševine.

MLADOST – DOBROVAC 0:0

Iako su i Mladost i Dobrovac imali svoje prilike, međusobni ogled u Pavlovcima završen je bez pobjednika i bez golova. Po bod svakom, nitko nije nezadovoljan takvim ishodom iako Dobrovac pleše blizu opasne zone, malo tko ih je očekivao ovako nisko uoči sezone…

SLOGA – OMLADINAC 1:1

Sloga se definitivno probudila prije nego li je postalo kasno, četiri boda iz posljednja dva kola donose ohrabrenje uoči završnih dvoboja jeseni, a nakon domaćeg ogleda protiv Omladinca u Trenkovu mogu žaliti i za preostala dva boda jer su ih imali u rukama praktično čitavu utakmicu. Odmah u prvoj minuti kazneni udarac za Slogu u vodstvo pretvara Luka Banović, a imali su ga sve do 87. kada Miroslav Lujić još jednom pokazuje kakvo je pojačanje za Omladinac i zabija za konačnih 1:1.

Sportski pozdrav. Kažu djelitelji pravde da svi pljuju po njima i da ih pohvalim. Pohvaljujem ih – kratak je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

CROATIA (M) – SLAVEN 3:0

Mihaljevčani su u prošlom kolu u Kaptolu prvi put izgubili bodove, njih dva, pa su se za ovaj dvoboj protiv desetkovanih Gračana dodatno motivirali i utakmicu dočekali maksimalno spremni. Gosti su bili sve samo ne spremni, ozljede su poharale njihovu svlačionicu pa se “krpaju” ali su i takvi pružili odličan otpor favoriziranom domaćinu.

Neutralni gledatelji su sigurno uživali u odličnoj utakmici, imali su Gračani 4-5 izglednih situacija, bili opasniji u prvom poluvremenu, kod 0:0 i minimalnog vodstva Croatije ozbiljno prijetili, imala je i vodeća momčad lige osim tri pogotka i kazneni udarac iz kojeg je Matias Šulc pogodio samo vratnicu, a osim toga još su dva puta pogađali okvir gostujućeg gola.

Zaista sadržajna utakmica u kojoj su golove za Croatiju postigli Matias Šulc, Lovro Zeljko i bivši igrač Slavena Matej Poljaković. Croatia je potpuno opravdala status favorita, tjelesno su zaista moćni, igrački kada imaš igrače poput Šulca i Kahaneka uz odličnu pratnju svih ostalih jednostavno si u ovoj konkurenciji sigurno prvi favorit za titulu.

Loše smo ušli u utakmicu, gosti su bili opasniji u uvodnih 20ak minuta, no kako je utakmica odmicala preuzimali smo kontrolu i do poluvremena došli do vodstva. Imali smo i jedni i drugi svoje prilike, ali kad se sve zbroji mislim da smo bili bolji i da smo zasluženo pobijedili. Gostima sretno dalje, mojim dečkima čestitke na pobjedi i odmah se okrećemo Buku na kojeg moramo bez kartoniranog Šulca – izjavio je Krešo Poleti, trener Croatije.

U 12. kolu, u subotu, 12. 11. 2022. u 14,15 sati sastaju se Dinamo - Croatia (DO) dok će u nedjelju, 13. 11. 2022. u 14,15 sati igrati Slaven - Parasan, Croatia (M) - BSK Buk, Omladinac - Kuzmica, Dobrovac - Sloga, Graševina - Mladost i Kaptol - Graničar. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 417 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Studeni 2022 08:46