Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 10:05

Pobjede Croatie i Parasana u 14. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proljetni dio sezone požeške 1. ŽNL otvoren je subotnjom pobjedom Graševine na gostovanju u Kuzmici, dok je u nedjelju odigrano preostalih šest utakmica 14. prvenstvenog kola. Mihaljevačka Croatia je uvjerljivo slavila na gostovanju kod imenjaka u Donjoj Obriježi dok je Parasan na svom igralištu Pod selom u Golobrdcima došao do važne pobjede protiv Dobrovca. 

KUZMICA – GRAŠEVINA 1:2 

Prvi prvenstveni dvoboj u 2023. godini u Požeško slavonskoj 1. ŽNL završen je pobjedom gostujuće Graševine. Prvi pogodak u novoj godini djelo je Mirka Solde koji je Graševini donio prednost u 27. minuti, a da bi gosti otišli na odmor s dva gola viška pobrinuo se Petar Pažin koji je pogodio Klasićevu mrežu u 43. U samoj završnici domaći preko Josipa Banožića s bijele točke smanjuju zaostatak, no više od toga nisu mogli.

Gosti su bili bolji i zasluženo pobijedili – kratko je rekao Josip Banožić, igrač Kuzmice.

Prva utakmica u nastavku sezone, opet nastavljamo gostujućim pobjedama. Utakmica je bila dosta dinamična i imali smo tokom cijele utakmice inicijativu i dosta prilika koje nismo iskoristili, dvije prečke i dosta šuteva na gol odličnog vratara domaćih. Znam da su domaćini bili oslabljeni , ali to ne umanjuje našu pobjedu i dobar ulazak u drugi dio sezone. Svojim dečkima čestitam na ozbiljnosti i poštivanju svega što smo dogovorili na treningu i prije utakmice. Nadam se da smo poslali pozivnicu i našim mnogobrojnim Promilima da nas i u nedjelju dođu na Grot pratiti u tako velikom broju kao i danas. Hvala Promili. Domaćinima se zahvaljujem na fer i korektnoj utakmici i sretno dalje – komentirao je Dario Pažin, trener Graševine.

SLAVEN – OMLADINAC 0:1

I drugi put u sedam dana Omladinac je slavio protiv Slavena. Ovoga puta bila je to potpuno izjednačena utakmica, imali su domaći možda i nešto više izrazitih prilika, no kao i obično Ivan Vidmar je bio sjajno raspoložen na golu Omladinca. Na drugoj strani, trenutak inspiracije legendarnog Miroslava Lujića koji je oteo loptu domaćoj obrani i odmah lobom prekrasno pogodio za vodstvo i pobjedu, bilo je to sasvim dovoljno Topalovićevim maratoncima za velika tri boda učvršćivanje treće pozicije, pogled sada više luta prema Jelčićevim Žutima na drugom mjestu. 

– S obzirom na tešku situaciju s ozljedama i izostancima uspjeli smo odigrati odličnu utakmicu u kojoj smo zaslužili puno više, ali sreća nije na našoj strani. Pohvalio bi sve igrače, posebno one koji nisu do sad igrali puno, a sada je na njima da iznesu sezonu do kraja. Nadamo se da će nam u nastavku sezone pomoći ljudi iz Gradca, a moramo zahvaliti i publici koja nas je podržala unatoč porazu, i to je dokaz da smo odigrali dobro i dali sve od sebe – izjavio je kapetan Slavena Robert Nović. 

– Sportski pozdrav iz Gradca sa Državne ceste D 38… Nakon mukotrpnih zimskih priprema osjetio se umor kod obadvije ekipe. Lucidnost Mire Lujića ovaj puta nam donosi 3 zaslužena boda. Za vrijeme utakmice smo promijenili tri formacije igre gdje smo zbunili domaćina a i nas same jer je sve bilo po starom. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri mi se okrećemo pripremi za Dobrovac gdje smo oslabljeni za našeg bočnog Maicona Šimica zbog kartona – riječi su Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

PARASAN – DOBROVAC 3:2

Parasan je u odličnoj formi, nakon uspjeha u Kupu, stigla je i prvenstvena pobjeda nad Dobrovcem i u Golobrdcima očito i te kako planiraju ostanak u prvoligaškom društvu. S razlogom! Utakmica s pet golova i odlukom u samoj završnici ne može biti nego zanimljiva. Dva puta su domaći vodili golovima Nikole Franikića i Mateja Ivankovića, dva puta su se gosti vraćali, jednom je zabio Željko Popović, jednom su domaći sami pogodili svoju mrežu, a onda u 87. minuti s bijele točke pobjedu Parasanu svojim drugim golom donosi Matej Ivanković.

Pobjeda je mogla otići i na jednu i na drugi stranu. Čvrsta i borbena utakmica. Na kraju bih rekao da je naša pobjeda zaslužena. Gostima čestitke na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje u nastavku prvenstva – rekao je trener Parasana Marko Petrović.

SLOGA – DINAMO 1:1

Do ohrabrujućeg boda na početku drugog dijela sezone došli su nogometaši Sloge koji doduše i dalje drže posljednju poziciju, ali je barem smanjen zaostatak za Croatijom. Trinaesta je bila sretna za Slogu, prednost je domaćima donio Jure Banović i dobro su je čuvali sve do početka nastavka odnosno do 50. minute kada bod Dinamu donosi Josip Božić.

Došli smo u Trenkovo pobjediti. Na otvaranju domaćin vodi, mi smo nešto pokušavali ali je teren bio dosta loš pa smo tu imali puno problema. Početkom drugog zabijamo za poravnanje i tako na kraju i završava. Domaćin je igrao koliko je mogao, mi možemo žaliti za pobjedom ali više od ovog nismo ni zaslužili – poručio je Zlatko Botički, trener Dinama.

MLADOST – KAPTOL 0:0

Podjela bodova u Pavlovcima, svih 90 minuta mreže su mirovale, a iako nije bilo golova, bilo je zanimljivo posebno u posljednjih pola sata. Naime, od 62. minute gosti su igrali s igračem manje nakon što je dva žuta kartona skupio Valentin Pranjić, osam minuta nakon toga Kaptol je igrao i s dva igrača manje jer je dva puta požutio i Anto Barić, no nije to pomoglo Mladosti da dođe do pogotka i pobjede za početak proljetne polusezone.

Utakmica sa Kaptolom je bila izjednačena i bitka se uglavnom odvijala na sredini terena. Nismo nezadovoljni sa bodom iako smo imali priliku uhvatiti puni plijen. To je sada iza nas i okrećemo se treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu – izjavio je Željko Lusch trener NK Mladosti.

Prvo poluvrijeme dosta raštrkano ni mi ni domaćin ne uspijevamo doći do nekakve izgledne prilike. Drugo poluvrijeme dobivamo dosta brzo 2 crvena kartona ali unatoč tome mi uspijevamo biti bolji od domaćina i stvaramo šanse iz kojih nismo uspjeli postići pogodak. Čestitam svim akterima današnjeg susreta na fer i korektnom ponašanju – komentirao je Mile Pavelić, trener Kaptola.

CROATIA (DO) – CROATIA (M) 0:5

Šampionski su Mihaljevčani krenuli u obranu jesenske titule, kad se na njihovo slavlje u Obriježi doda poraz BSK-a, bio je to za Parmakovića savršen debitantski vikend u ulozi glavnog trenera Croatije. U 24. minuti Matias Šulc s bijele točke donosi prednost gostima, a u 33. minuti domaći su ostali s igračem manje nakon što je Ivan Lenće zaradio drugu javnu opomenu, uvelike je to olakšalo posao lideru koji je na kraju na pogon Matiasa Šulca došao do uvjerljive pobjede. Veznjak jesenskih prvaka postigao je još dva gola, jedan je zabio Matej Poljaković te jedan Ivan Marić.

– Nemam šta puno za reći nego svim akteri ma čestitati na fer i korektnoj predstavi danas. Utakmica je od početka išla u našu korist i na kraju apsolutno zaslužena pobjeda. Pohvalio bih domaćina na gostoprimstvu, suce na odlično odrađenom poslu, a mojim dečkima idu najveće zasluge, naravno, hvala i našim navijačima koji su nas pratili i bodrili i u Obriježi. Prednost se povećala, ali daleko je to još od gotovog. Danas slavimo, a sutra se okrećemo Pavlovcima – izjavio je Ninoslav Parmaković, trener gostiju.

GRANIČAR – BSK BUK 3:1

Susjedski derbi u Zagrađu donio je iznenađenje i pobjedu Graničara. Ne senzaciju, jer Graničar je dobar, ali BSK pojačan Jelčićem je sigurno startao kao favorit. No, ne igraju imena, igra srce, volja, borba, a sve to je ovaj put bilo na strani Krmpotićeve momčadi. Već u 9. minuti Adam Srdarević golčinom sa 25 metara pokazuje koliko je jesenas falio svojim suigračima, do odmora je domaćin sačuvao tu prednost, a onda je odmah na samom početku nastavka prokockao, poravnanje BSK-u donosi Josip Jakovljević, no taj egal je trajao još kraće od onog početnog, u 56. minuti Stjepan Vasić s bijele točke pogađa za novo vodstvo Graničara. Imali su i gosti svoju priliku s “kreča”, no Mateo Bošnjak to brani, a pobjedu Graničara potvrdio je Vasić svojim drugim golom u 70. minuti.

Nastavak prvenstva i odmah lokalni derbi ali i ekipa koja se bori za prvo mjesto. Prvih 15 minuta su nas malo stisnuli, ipak je Buk pun kvalitetnih pojedinaca pojačan sa Jelčićem. Nakon što smo othrvali pritisku zavladali smo sredinom terena gdje su moji dečki istrčali cijelo čudo kilometara. Ekipno smo odradili fantastičnu utakmicu i čestitam svakom pojedincu unutar ekipe, svi su dali svoj maksimum, što se na kraju vidi i na rezultatu. Ova tri boda poklanjamo svim ljudima u upravi i svima onima što odrađuju “nevidljivi posao za klub” jer kako su mi rekli dugo, jakoo dugo nisu osjetili čast i slavu pobjede nad Bučanima… Gospodo ovo su vam dečki poklonili i tako se zahvaljuju što sve činite da bi se oni osjećali ugodno, dobro i da im ništa ne fali – za Sportalo je rekao Marko Krmpotić, trener Graničara.

Čestitao bi ekipi Zagrađa na pobjedi, jednostavno više su htjeli pobjedu i bolje su se prilagodili terenu, sljedeći tjedan je novo kolo i idemo dalje – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

Utakmice 15. kola igrat će se u nedjelju, 26. 03. 2023. u 16,30 sati, a sastaju se Croatia (M) - Mladost, Graševina - Parasan, Graničar - Slaven, BSK Buk - Croatia (DO), Kaptol - Sloga, Dinamo - Kuzmica i Dobrovac - Omladinac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 386 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 12:43