Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 10:04

Dinamo i Požega poraženi u 15. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Subotnjim susretom između Lipika i Jakšića otvoreno je petnaesto kolo uzbuđenja u MŽNL SB-PŽ! Jakšić je na gostovanju u Lipiku protutnjao rezultatom 0:5 te tako došao do ukupno pete pobjede, odnosno dvadesetog prvenstvenog boda koji ih je barem privremeno doveo na deseto mjesto prvenstvene ljestvice! 

LIPIK 1925 – JAKŠIĆ 0:5

Uoči ovog kola petoplasirani Lipik s 23 osvojena boda, odnosno učinkom od šest pobjeda, pet neriješenih ishoda te tri poraza u sklopu jedinog susreta petnaestog kola ugostio je jedanaestoplasirani Jakšić koji je u četrnaest kola uprihodio učinak od četiri pobjede, pet remija i pet pretrpljenih poraza. Podsjetimo, u prvom proljetnu kolu prošli vikend Lipik je u Velikoj odigrao bez pobjednika 0:0, dok je Jakšić na domaćem terenu remizirao sa Sikirevcima 1:1.

Na prvi gol čekalo se do jedanaeste minute susrete kada je Domagoj Kovačević doveo goste u vodstvo pogotkom iz kaznenog udarca te se s minimalnom prednošću gostiju otišlo na predah. U šestoj minuti drugog poluvremena Jakšić je udvostručio svoju prednost pogotkom Luke Begića.

Priliku za povratak u susret domaćin je imao u 57. minuti no nisu uspjeli realizirati udarac s bijele točke. Na nova uzbuđenja moralo se čekati sve do 67. i 72. minute kada Dominik Dorić sa svoja dva pogotka rješava pitanje pobjednika u Lipiku. Konačnih 0:5 djelo je Željka Parobeka za vrijednu, petu prvenstvenu pobjedu Jakšića i ukupno dvadeseti bod.

-“Loš teren, ozlijede igrača, kartoni, suci, sunce. Sve to je razlog zbog kojeg nekad izgubimo, ali ovaj put nije. Ekipa Jakšića danas je bila bolja i zasluženo nosi bodove iz Lipika. Kontre gostiju su bile kobne za nas, šanse koje smo imali i penal kod 0:2 nismo iskoristili i gosti zasluženo pobjeđuju. Na nama je da se oporavimo od ovakvog rezultata, skupimo glave i nastavno dalje. Unatoč visokom rezultatu hvala navijačima na podršci svih devedeset minuta !“- komentirali su iz NK Lipik.

-“Dobro smo se pripremili za Lipik. Više nego zaslužena pobjeda. Sve dogovoreno smo ispoštivali. Čestitke mojim igračima na pobjedi a Lipiku da se ekipira. Volim Lipik. Idemo dalje.”- komentirao je za Sportalo trener Jakšića, Goran Vrgoč.

S nedjeljnih pet susreta kompletirana su uzbuđenja petnaestog kola MŽNL SB-PŽ! Zadrugar je slavio na domaćem susretu s Požegom 3:0, Slavonac Nova Kapela na gostovanju je s 0:2 svladala Dinamo iz Vidovaca, Sikirevci su nadigrali Hajduk iz Pakraca s 4:1, Tomislav je u Donjim Andrijevcima s 1:0 svladao Mladost iz Sibinja, dok u susretu u Slobodnici između istoimenog domaćina i Papuka iz Velike nije bilo pogodaka. 

ZADRUGAR – POŽEGA 3:0

Lider ljestvice Zadrugar iz Oprisavaca nakon što je u prvom proljetnom kolu u Sibinju kod Mladosti slavio 2:0, prednost na tablici pred najbližim konkurentom Psunj Sokolom narasla je na osam, a pred Tomislavom i Lipikom devet! Namjeru da nastavi odličan niz htio je produžiti i u susretu s osmoplasiranom Požegom koja čak i uz susret manje te s 21 bodom zaostaje samo tri boda za formalno drugoplasiranim Psunj Sokolom.

Pred stotinjak gledatelja na stadionu Zvrtak u fer i korektnoj utakmici domaćini su došli u vodstvo sredinom prvog poluvremena kada u 23. minuti Tomislav Galovac dovodi domaćine u vodstvo. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena vodstvo Zadrugara udvostručio je Domagoj Đurković, a konačnih 3:0 za ukupno trideset i peti bod na kontu Zadrugara postavio je Marko Kolesarić u 62. minuti susreta.

-“Zaslužena pobjeda Zadrugara u tvrdoj, čvrstoj ali fer utakmici. Čestitke svim akterima današnje utakmice, a ekipi Požege sretno u nastavku prvenstva.”- trener Braslav Ostojić, NK Zadrugar Oprisavci.

-“Zaslužena pobjeda domaćina u korektnoj utakmici.”- komentirao je za Sportalo trener Požege, Željko Mitrović.

TOMISLAV – MLADOST 1:0

Formalno trećeplasirana momčad s 23 boda na ljestvici NK Tomislav iz Donjih Andrijevaca nakon poraza u Pakracu s 2:3 svojim navijačima htjela se iskupiti u susretu s trinaestoplasiranom Mladosti iz Sibinja koja je na kontu imala osam bodova a u posljednjem kolu u domaćem susretu s liderom

Zadrugarom poraženi su s 0:2. U vrlo zanimljivoj utakmici pred oko 130 gledatelja u prvom poluvremenu unatoč prilikama nije bilo pogodaka, sve do šezdesete minute kada na asistenciju Ivanu Tunukovića, pobjedonosni pogodak postiže Slaven Barišić. Napomenimo da su gosti dobili čak šest javnih opomena, a bez žutog kartona nije ostao ni trener gostiju Boris Brica.

“-Teška utakmica. Bez obzira na stanje na ljestvici Sibinj se pokazao kao dobra ekipa.Drugo poluvrijeme smo se malo digli i na kraju zasluženo pobijedili. Sibinju želim da ostanu u ligi.”- komentirao je trener Tomislava iz Donjih Andrijevaca, Bernard Brnjić.

“-Domaćin spretniji i sretniji, čestitam na pobjedi.”– trener Boris Brica, NK Mladost Sibinj

SIKIREVCI – HAJDUK 4:1

U susretu momčadi koje su na ljestvici udaljene samo dva boda sastali su se devetoplasirani Sikirevci i sedmoplasirani Hajduk iz Pakraca. Sikirevci su u proljeće ušli remijem u Jakšiću 1:1, dok je Hajduk iz Pakraca u trileru svladao Tomislav 3:2. Nešto više od dvjestotinjak gledatelja pohodilo je u nedjelju Stadion Plac u Sikirevcima, a mreže su mirovale sve do četiri minute prije kraja prvog poluvremena kad Valentin Šunić dovodi domaćine u vodstvo.

Sikirevci su udvostručili svoju prednost u desetoj minuti drugog poluvremena, strijelac je bio Marko Mišković. Domaćini su riješili pitanje pobjednika u 66. i 79. minuti kada su se u listu strijelaca upisali i Adam Živić-Bašlinović i Mijo Živić, dok je počasni pogodak za goste u 82. minuti postigao Alen Grafina iz kaznenog udarca.

-“Odlično. U potpunosti zaslužena pobjeda. Od 1.do 90 min. agresija na loptu, angažman i sve ostalo što je potrebno za pobjedu. Čestitke svim igračima. Pakracu sretno u nadolazećim utakmicama.”- trener Josip Bogdanović, NK Sikirevci.

-“Danas smo na utakmicu došli samo fizički. Iako nam je nedostajalo nekoliko igrača i realno nismo ni očekivali bodove, pristup utakmici je trebao biti konkretniji sa naše strane. Nismo pokazali nikakvu energiju i domaćin je zasluženo pobijedio. Na nama je da se kroz naredni tjedan kompletiramo i doma tražimo nove bodove. Ekipi Sikirevaca čestitke i sretno u nastavku prvenstva.”- trener Ognjen Kafka, NK Hajduk Pakrac.

SLOBODNICA – PAPUK 0:0

Desetoplasirana Slobodnica s devetnaest prikupljenih bodova, odnosno učinkom od šest pobjeda, jednim neriješenim ishodom te sedam poraza ugostila je posljednjeplasirani Papuk koji se pojačao za vrijeme prijelaznog roka i složio respektabilnu momčad u borbi za ostanak. Obje momčadi u susret ulaze nakon remija, naime Slobodnica je remizirala sa Psunj Sokolom u Okučanima 1:1, dok je Papuk u domaćem susretu s Lipikom odigrao bez pogodaka. Što se tiče samog susreta Slobodnice i Papuka, u većem dijelu susreta utakmica je bila ravnopravna. S obzirom da se terenska inicijativa prebacivala s jedne strane na drugu, utakmica nije obilovala šansama na obje strane pa bi svi akteri upravo neriješen rezultat bi mogli smatrati i najrealnijim.

- “Utakmicu iako oslabljeni otvaramo dobro ali bez konkretnosti. Protivnik se otvara ali bez konkretnosti i tako završava poluvrijeme. Drugo poluvrijeme ulazimo odlučnije i dvije odlične prilike koje ne iskorištavamo a gosti stvaraju isto tako ali utakmica završava bez zgoditaka i najrealniji rezultat današnje utakmice koja je bila živa i otvorena sa obje strane. Uz korektnu igru obje momčadi i sudačku trojku koja je korektno odradila svoj posao, okrećemo se sljedećim izazovima.-“ komentar je trenera NK Slobodnice, Petra Vukoje.

-“Čestitke dečkima na borbenosti imali smo svoje šanse nismo realizirali cilj je bio ne izgubiti na teškom gostovanju imamo puno igrača sa dva žuta. Sljedeće kolo smo slobodni, imamo dva tjedna da se pripremimo za utakmicu sezone gdje idemo u Vidovce pokušati uzeti važne bodove za opstanak. Opet bih pohvalio sudačku trojku sa gospodinom Grgićem. Utakmica puna želje za bodove, bili smo bliže pobjedi, čistili smo Samarđiju kartona. Još jednom čestitke mojim dečkima i Slobodnici na fer i korektnoj utakmici.” – komentirao je trener Papuka, Dalibor Banović.

DINAMO – SLAVONAC 0:2

Dinamo Vidovci/Dervišaga nakon što su prvo proljetno kolo bili slobodni kao dvanaestoplasirana momčad s jedanaest bodova (i susretom manje) ušla je u susret sa šestoplasiranim Slavoncem iz Nove Kapele koji je u ogled ušao s dvadeset i dva osvojena boda te također sa susretom manje koji bi ih potencijalno mogao dovesti i do druge pozicije. Stotinjak gledatelja moglo je uživati u solidnoj predstavi dva takmaca u kojoj su se pred sami kraj nešto bolje snašli gosti i pred kraj sa dva gola osigurali put bodovima u Novu Kapelu. Do 77. minute mreže su mirovale kada na scenu stupa Dragan Sremac te dvama pogocima u razmaku od četiri minute rješava pitanje pobjednika u Vidovcima. 

- "Čestitam gostima na pobjedi, imali su dovoljno sreće i znanja da odnesu tri boda. Do 60-e minute smo bili alpari i nismo dozvolili protivniku šansu za gol. U 60-oj minuti ostajemo bez igrača i nakon toga je bilo pitanje kako završiti utakmicu. Na žalost uz dozu sreće i znanja gosti postižu eurogol sa dvadesetak metara i tu je utakmica bila završena. Šteta za nas pokazali smo da znamo igrati ali sa igračem manje protiv vrlo dobrog protivnika više nismo mogli .Nema panike mlada smo ekipa i nastavit ćemo igrati dalje. Mišljenja sam da je sudac prvi žuti karton Hlebecu dodijelio prestrogo ali takav je nogomet dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Čestitam jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici.”- komentirao je susret trener Dinama, Krunoslav Podoljak.

- "Utakmica prava prvenstvena i jedni i drugi malo opterećeni zbog prvog kola i otvaranja prvenstva. Prvih dvadeset minuta mi bolji kasnije gost preuzima inicijativu i prvu pravu šansu ima u 44.minuti iz slobodnog udarca gdje nas vratar vadi loptu iz gornjeg lijevog kuta, a nama je falio zadnji pas u zadnjoj trećini terena. Drugo poluvrijeme nastavljamo, dobro imamo kontrolu i imamo stopostotnu šansu koju ne iskorištavamo. U 59 .minuti domaćin ostaje opravdano sa igračem manje zbog dva preoštra starta. Bili smo strpljivi i poslije zabijamo prvi eurogol i drugi iz greške domaćeg igrača. Mislim da smo imali veći broj šansi i zasluženo uzimamo tri boda. Dobar poticaj za derbi kola sa Zadrugarom. Domaćinu čestitke na fer i korektnoj utakmici, sucima na dobro odrađenom poslu, a mojim dečkima skidam kapu za volju, želju i borbu. To je pravi put za dalje.”- komentirao je trener Matej Vlaović, NK Slavonac Nova Kapela.

U 16. kolu, u subotu, 25. 03. 2023. u 15,30 sati sastaju se Požega - Tomislav, Hajduk - Lipik 1925 i Jakšić - Slobodnica dok će od 16,30 sati igrati Slavonac - Zadrugar. U nedjelju, 26. 03. 2023. u 16,30 sati sastaju se Mladost - Sikirevci i Psunj Sokol - Dinamo. Slobodan je Papuk. 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 547 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 12:42