Ponedjeljak, 03 Travanj 2023 10:47

Uvjerljiva pobjeda Croatie, remi Parasana u 16. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 16. kola 1. Županijske nogometne lige. U subotu su odigrane prve dvije utakmice 16. kola 1. ŽNL Požeško slavonske u kojima su Parasan i Kuzmica bili domaćini Dinamu odnosno Kaptolu.

PARASAN – DINAMO 1:1

Nisu napadači bili pretjerano raspoloženi u subotnjem otvaranju kola, možda se razlog krije i u vremenskim uvjetima, no kako bilo u Golobrdcima su se Parasan i Dinamo morali zadovoljiti po jednim bodom. O vremenskim uvjetima svjedoči i prekid snimanja utakmice početkom drugog poluvremena, a baš su u drugom dijelu i pala oba pogotka.

Najnovijeg vratara Parasana u 57. minuti svladao je Zvonimir Metić, dok domaćeg strijelca i ne treba spominjati, ako zabija Parasan – zabio je Nikola Franikić! 

Podjela bodova mislim da je najrealnija. Mi smo bili bolji prvo poluvrijeme iako nismo postigli pogodak. Oni u drugo poluvrijeme ulaze s više želje. Daju gol, mi se vraćamo i to je to. Gostima čestitke na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje u nastavku prvenstva – izjavio je Marko Petrović, trener Parasana. 

Strpljivo i bojažljivo krenule obje ekipe, u prvom dijelu bez nekih ozbiljnijih prigoda. U drugom mi povedemo i ne završimo dvije kontre da prelomimo utakmicu pa domaćin poravna, a poslije toga mogli smo dobit i oni i mi. Čestitke domaćinu na gostoprimstvu i sretno dalje – riječi su Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

KUZMICA – KAPTOL 1:0

Kuzmičani su konačno pronašli put do pobjede. Kao što smo u najavi kola pisali, nekada su ovo bile utakmice koje su privlačile veliku pažnju, redovito bile prava propaganda nogometa s puno golova i šansi a da ovaj put ne očekujemo golijadu. I dogodilo se, gol Marka Banožića iz 28. minute bio je Kuzmici dovoljan za pobjedu i skok preko Kaptola do 5. mjesta.

Dinamična utakmica u kojoj su obje ekipe igrale otvoreno i tražile gol. Nama je to pošlo za glavom u prvom dijelu kada ga je kum Marko zabio. U drugom dijelu smo se svjesno povukli jer su gosti ipak mlađi i spremniji pa smo vrebali šansu iz kontre ali nije bilo dobre reakcije naših napadača da ranije riješimo utakmicu – komentar je Josipa Banožića, igrača Kuzmice.

– Čestitam domaćinu na pobijedi. Jedan trenutak nepažnje nas je koštao poraza. Mislim da po prikazanom neriješeno bi bilo najrealnije. Nadam se da ćemo se kompletirati za sljedeće kolo gdje su nam 3 boda imperativ. Čestitam svim akterima na fer i korektnom ponašanju – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

U nedjelju je odigrano preostalih 5 utakmica 16. kola 1. ŽNL Požeško slavonske, a dan je protekao u velikoj dominaciji gostiju.

SLAVEN – DOBROVAC 0:5

Težak poraz Slavena, drugi domaći u proljetnom dijelu sezone koji već sada potvrđuje da su Gračani osjetno slabiji u odnosu na jesenski dio.

Brojni izostanci uslijed kojih je pored tri registrirana vratara na gol morao ozlijeđeni igrač, pa rana ozljeda ponajboljeg klupskog igrača Muškovića, pa crveni karton, sve se poklopilo u kratkom vremenu i gosti su to na krilima Željka Popovića kaznili i naplatili neke svoje probleme iz ranijih, pa i iz ove utakmice. Nažalost, priču sa zasluženog slavlja Dobrovca skreće generalni dojam je da je mladi sudac ove utakmice potpuno promašio zanimanje. 

Mi danas nismo bili pravi, svi redoviti problemi koji nas muče danas kao da su se udvostručili, znamo da svi klubovi imaju probleme s ozljedama i izostancima, ali nama je danas nedostajalo gledajući kompletan kadar čak 12 igrača, u odnosu na prošlo kolo u Zagrađu čak petorica uključujući i sva tri golmana i jasno da nismo ni mogli biti pravi. Bez obzira na to, kompletna ekipa je odigrala ispod onoga što objektivno može ako isključimo najstarijeg Petra Čuljka i najmlađeg Matu Kovačevića koji su jedini zadovoljili. Dobrovcu sve čestitke na pobjedi, stali su pametno, iskoristili Popovića i njegovu kvalitetu i otišli kući pjevajući – rekao je predstavnik Slavena Lovro Aračić. 

OMLADINAC – GRAŠEVINA 1:1

Derbi kola završen je podjelom bodova kojom na kraju moraju biti zadovoljni i jedni i drugi, pozitivne serije bez poraza su nastavile i Pažinova i Topalovićeva momčad. Oba gola pala su u završnici, gosti su poveli u završnici prvog dijela golom Marija Janote, a domaćin izjednačio u završnici drugog, golom, koga drugog nego Miroslava Lujića.

Sportski pozdrav sa Triblja. Nervozna utakmica gdje gostima pripada prvo a nama drugo poluvrijeme. Jedino mi na kraju žao što je Mudri, inače naš pomoćni oružar, pustio arbitre da izađu na teren, zaključao ih je i zaboravio za iste – izjava je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

Dobra, čvrsta i izjednačenja utakmica koja je pokazala da obje ekipe zaslužuju mjesta na tablici na kojima se nalaze. Po mom mišljenju bili smo malo bliže 3 boda, nismo pred kraj iskoristili dvije stopostotne šanse. Sve u svemu čestitam svojim dečkima na zalaganju i trudu. Ove sezone još nismo izgubili u gostima i tako je danas ostalo. Hvala domaćinu na korektnoj utakmici. Promili hvala na podršci – poručio je Dario Pažin, trener Graševine.

SLOGA – CROATIA (M) 1:6

Susjedski derbi nije donio ništa neočekivano, Parmakovićeva je momčad bez problema došla do novog slavlja.

Sve je bilo gotovo za samo 12 minuta, u tom vremenskom periodu strijelci za goste bili su Nikola Vasić, Matias Šulc i Božidar Banović, a nakon toga su Mihaljevčani povukli ručnu i do kraja zabili još “samo” tri, u prvom dijelu pogodio je još jednom Šulc, dok su u nastavku za Croatiju zabijali Krunoslav Kahanek i Mario Rudar, dok je počasni gol Sloge potpisao Danijel Tomašević.

U 67. minuti isključen je Nikola Jogun pa je domaćin do kraja bio i sa igračem manje, no u tom je periodu odigrao – 1:1.

– Utakmica korektna s obje strane. Čestitam mojim dečkima na zasluženoj pobjedi. Razlika u kvaliteti je na našoj strani. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj utakmici kao i sucima na odlično odrađenom poslu. Okrećemo se sljedećoj utakmici neugodnoj ekipi Kuzmice. Naravno sve pohvale i našim navijačima i svim ljudima u klubu na sportskom ponašanju – izjavio je Ninoslav Parmaković, trener Croatije.

MLADOST – BSK 1:5

Bučani su rutinski odradili posao u Pavlovcima i došli do novih bodova kojima je drugo mjesto zabetonirano, no onaj minus iz Zagrađa će teško nadoknaditi. Dva pogotka djelo su Josipa Jakovljevića, po jedan su zabili Tomislav Tvrdy, Marko Hruškar i Marko Aračić, dok je u završnici poraz Mladost ublažio Matej Ćosić.

Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja, igračima Pavlovaca hvala na fer i korektnoj utakmici i želim joj sreću u nastavku prvenstva – komentar je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

CROATIA (DO)– GRANIČAR 2:6

U Donjoj Obriježi pobjeda Graničara kojom je domaćin napravio još jedan veliki korak ka 2. ŽNL u sljedećoj sezoni. Povela je Croatia golom Alena Lenćea, a Graničar je do odmora uspio poravnati golom Adama Srdarevića. U nastavku rapsodija graničarske lokomotive, dva gola Stjepana Matanića, po jedan Stjepana Vasića, Vedrana Zirduma i Davida Jakovljevića, dok je poraz Croatije malo prihvatljivijim učinio njen najbolji igrač Marko Giacometti.

Unatoč vodstvu domaćina, kvaliteta je došla do izražaja. Pohvala svima u ekipi odradili su odličan posao. Domaćinima hvala na gostoprimstvu i želim im sreću u daljnjem nastavku prvenstva – izjavio je trener gostiju Marko Krmpotić.

Sve utakmice 17. kola igrat će se u subotu, 08. 04. 2023. s početkom u 16,45 sati. Sastaju se Croatia (M) - Kuzmica, Kaptol - Parasan, Croatia (DO) - Slaven, Graničar - Mladost, BSK Buk - Sloga, Dinamo - Omladinac i Graševina - Dobrovac. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 386 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Travanj 2023 11:53