Četvrtak, 06 Travanj 2023 08:23

Slavonija u subotu, 08. 04. s početkom u 16,30 sati gostuje u Kutjevu u 22. kolu 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - Nogometaši Slavonije će u subotu, 08. 04. 2023. s početkom u 16,30 sati gostovati kod Kutjeva u sklopu 22. kola 3. Nogometne lige - Istok. Zbog Uskrsnih blagdana u isto vrijeme igrat će se i ostallih sedam utakmica 22. kola. Sastaju se : Slavija - Graničar, Đakovo Croatia - Bedem, Sloga - Borac, Vuteks Sloga - Svačić, Olmadinac - Oriolik, Čepin - NAŠK i Darda - Valpovka.

U Čepinu je jučer (05. 04.) odigrana zaostala utakmica 18. kola u kojoj je vodeći Graničar (Županja) pobijedio domaćina rezultatom 0:1. Jedini strijelac bio je Filip Cerovski iz jedanaesterca u 68. minuti. Graničar je prvi sa 42 boda dok je Slavonija na drugom mjestu sa 3 boda manje. 

 

ČEPIN – GRANIČAR 0:1

Nedostajao je tek poneki celzijus za ocjenu odličan uvjeta u Čepinu, čak je i tradicionalno loš teren djelovao vrlo pristojno, stadion ušminkan novim sjedalicama, reflektori i zvučna kulisa koju su davali Siouxi stvarali su dojam prvoligaške utakmice. Sama igra nije bila na toj razini, posebno ne u prvom dijelu u kojem je Graničar mislio isključivo o defanzivni pa je Čepin imao izraženu dominaciju u posjedu, a što se konkretnih stvari tiče pamtimo samo dva dobra ali za malo neprecizna pokušaja Brune Krstanovića.

U nastavku se na utakmici pojavio i napadački dio Graničara pa je sve bilo dosta zanimljivije i dinamičnije. Odmah u prvoj minuti gosti tresu gredu i najavljuju svoje bolje izdanje koje su i pretvorili u vodstvo u 68. minuti iz kaznenog udarca nakon igranja rukom kojeg je u pogodak pretvorio Filip Cerovski. Bilo je nešto prigovora od strane domaćih, ali već to kako su prigovori bili umjereni najbolji je pokazatelj da je odlično postavljeni Vukoje dobro vidio.

Bio je to signal i Čepinu da se probudi pa su samo nekoliko minuta kasnije i oni tražili kazneni udarac nakon što je Šinko pao u gostujućem kaznenom prostoru, ali je sudac Vukoje koji je opet bio odlično postavljen odmahnuo rukom, dodat ćemo zahvaljujući činjenici da je potpisnik ovih redaka bio dosta blizu i otvorenog pogleda – opravdano. Milardović je odmah od početka nastavka krenuo s Bilobrkom u napadu pokušavajući dugim loptama, jedna takva lopta je donijela najbolju prigodu, Bilobrk je primirio i krasno odložio za Krstanovića koji točno sa 16 metara prizemno pogađa vratnicu. Za samu završnicu i potpuno otvoreni napad na izjednačenje domaći trener u igru je ubacio i Luku Agatića, ali ono što je zanimljivo do kraja duge lopte Čepina nikako nisu pronalazili ni njega ni Bilobrka nego niže im suigrače što je obrana Graničara bez problema obranila i osvojila tri velika boda u borbi za naslov.

Čitava utakmica protekla je u korektnom ponašanju svih na terenu uz čvrstu, mušku igru, pamtimo jedno naguravanje nakon jedinog žešćeg starta, suđenje jako dobro, sigurno će domaći spominjati nedosuđeni kazneni udarac, no kako smo rekli iz neutralnog kuta to je djelovalo kao ispravna odluka. Siouxi su žestoko navijali, imali svoj uobičajeni folklor s provociranjem gostujuće klupe, ništa izvan granica ponašanja koje se tolerira sve do same završnice kada su i oni reagirali neprimjereno kao i fizioterapeut gostiju Ivan Prnjak, tu se dogodilo i ubacivanje nekakve boce prema gostujućoj klupi ali se sve skupa brzo smirilo i činilo se da će ostati na tome. No, nakon korektnog, sportskog pozdrava dvojice glavnih trenera u sekundi je nastala velika gužva u kojoj je najaktivniji bio domaći trener Josip Milardović, čini se da je krenuo u obračun s fizioterapeutom Graničara, sjatili su se svi igrači, krenulo je šaketanje, hvatanje za vratove iako je ponovno većina pokušavala smiriti situaciju.

U svemu tome gostujući fizio je odglumio Suareza i odgrizao komad prsta treneru Čepina. Nakon toga se Milardović potpuno razbjesnio, ružno je to izgledalo. Ružno i sramotno za sve, ovakve stvari se ne smiju događati na sportskim terenima bez obzira koliko velike i jake emocije bile nakon pobjede ili poraza. Krivca nećemo imenovati niti je to moguće, svaka strana tu snosi svoj dio, na kraju je poražen sport, poražena je i Graničarova pobjeda i Čepinovi prekrasni uvjeti na stadionu, poraženo je i odlično navijanje i što je najstrašnije, poražena su ona djeca koja su trenirala na pomoćnom terenu pa gledala završnicu utakmice i ove ružne scene! 

Što se utakmice tiče bilo je izjednačeno, mi bolji u prvom poluvremenu, Graničar u drugom gdje je i došao do prednosti koju smo mi pokušali neutralizirati u završnici, imali smo nekakve situacije no nismo ih realizirali. Što se tiče ovoga nakon utakmice to je nešto nezapamćeno, kao i nakon svake utakmice bez obzira što se dogodilo za vrijeme igre čestitao sam kulturno i sportski treneru Graničara i odmah nakon toga me njegov pomoćnik ili fizio, što je već počeo vrijeđati na što sam ja reagirao i došlo je do koškanja što nije dobro, ali se u nogometu zna dogoditi, a onda me taj lik kojem nije mjesto ni blizu sportskih terena ugrizao. Odgrizao mi je komad palca. Još uvijek sam na hitnoj, kad sam došao i rekao što se dogodilo i da me ugrizao čovjek ljudi nisu mogli vjerovati. Čitav život sam u nogometu, svašta sam prošao i vidio, nervoza, prepucavanje pa i tuča su stvari koje se događaju i mogu se tolerirati u nekim granicama, ali ugristi nekoga, to je stvarno van pameti. Fali mi jagodica, dobar komad nokta, srećom na snimci je vidljivo da kost nije stradala. Nakon što me ugrizao sam poludio i od ljutnje i od bola, bio sam spreman svašta učiniti, potpuno sam bio van sebe, prije toga je to bilo recimo to koškanje koje se događa. Stvarno želim naglasiti da takvom čovjeku koji je spreman nekome odgristi prst nije mjesto u sportu – izjavio je Josip Milardović za Sportalo.

Prava natjecateljska, pomalo nervozna utakmica, došli smo ne izgubiti u Čepin, imali smo jučer jedan konstruktivan razgovor koji je očito urodio plodom. U prvom poluvremenu je Čepin bio bolja ekipa na terenu, imali su posjed i neke dobre situacije, u nastavku smo mi preuzeli kontrolu, pogodili gredu pa poveli iz čistog penala i imali još dvije dobre šanse. Bili smo dobri, disciplinirani i rekao bih taktički jako odgovorni, pametni i moram čestitati svojim dečkima. Nama je bio cilj provesti Uskrs na prvom mjestu bez obzira kako ćemo proći u Pleternici gdje idemo dosta oslabljeni zbog kartona. Atmosfera vruća, ali po meni sve u granicama sportskog nadmetanja i želje za pobjedom a što se toga na kraju tiče mislim da je stvarno nepotrebno. Kolegi Milardoviću koji je na kraju malo pretjerao s reakcijom, nakon velike karijere sada je već i iskusan trener i nije mu trebala takva reakcija na kraju, kad završi utakmica glava mora biti hladna. Nadam se da će se sve smiriti i da neće biti nekakvih budućih koškanja zbog ovoga, Čepin je naš pravi sportski prijatelj i rival i to tako mora ostati – komentar je Dražena Ilića, trenera Graničara.

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 272 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Travanj 2023 08:44