Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 10:04

Slavonija poražena u na gostovanju kod Kutjeva u 22. kolu 3. Nogometne lige - Istok

KUTJEVO - Iz dvoboja dva Čuljka u ulogama glavnih trenera, barem na papiru, kao pobjednik je izišao kutjevački Čuljak – Petar. Dopadljiva utakmica s puno trke i borbe, u polju potpuno izjednačena, možda za nijansu bolja Slavonija što je bila posljedica kretanja rezultata, no Zeleni su brutalno kažnjavali neodlučnost obrane Slavonije kod prekida.

Onaj privi primljeni gol Plavih je iz rubrike “u redu”, sjajan ubačaj Marka Karačića i odlična reakcija Marija Majstorovića, to nije bilo lako braniti. Ali preostala dva iz kuta obrane idu u rubriku – nedopustivo. Kod drugog gola ponovno nakon prekida lopta je po zemlji prošetala do srca kaznenog prostora gdje Filip Nemec neometan lijepo pogađa za 2:0.

Potez utakmice u 54. minuti, duga lopta na Ivana Antunovića koji pred svojim Kutjevčanima pokazuje kakav je majstor, spustio je savršenu loptu za Mateja Pehardu koji odlično gađa dalju malu mrežicu nemoćnog Zuluage.

Sve što se događalo do kraja nije dalo naslutiti da Slavonija može do poravnanja, a da je to tako potvrdio je Ivan Jakešević koji je u 89. minuti iskoristio još jednu zbunjenost gostujuće obrane, međusobna sudaranja i kriva postavljanja i na asistenciju gostiju sam sa 10-ak metara pogodio za konačnih 3:1.

Slavonija je napravila korak unazad kada je borba za naslov u pitanju, srećom po njih pomogla je Slavija, ali se ta ista Slavija i primakla Požežanima pa je pitanje je li to zapravo pomoć.

Županijski derbi je uvijek utakmica iznad ostalih i žao mi je što je baš takav datum odredio da se sastanemo kada su svi ostali također na terenima pa da posjeta bude još bolja no i ovako je bilo lijepo vidjeti solidno popunjene tribine i igrati na odličnom travnjaku utakmicu ovakve važnosti. Odigrali smo opet u skladu s očekivanjima, napadački, tražili pogodak od prve minute iako nas je malo poremetila viroza našeg najboljeg strijelca Karla Antunovića, ali momci su odigrali i bez njega angažirano odgovorno i na kraju upisali jako vrijedna tri boda koja nam jamče mir u završnici prvenstva i uoči gostovanja u Lipiku u kupu. Želim svim svojim igračima i suradnicima, navijačima i građanima Kutjeva ugodne i blagoslovljene blagdane, nadam se da smo i mi doprinijeli da se bolje osjećaju, a isto tako i svim čitateljima i redakciji Sportala predvođenoj najboljim sportskim novinarem s ovih prostora Mijom Jozićem. Zahvaljujem kolegama Krešimirima na fer i korektnoj utakmici, potencijal koji oni drže u rukama je jako obećavajuć, u toj mladosti doista ima puno potencijala kojega treba njegovati. Velike zahvale mojim igračima na ovom slatkom osjećaju pobjede, zaslužili ste ovaj blagdanski produženi vikend, doista je veliki užitak biti dio ovog kolektiva posebno ovih dana kada smo se po prvi puta ove sezone – nakon 22 kola probili u gornji dom prvenstvene ljestvice – prokomentirao je Petar Čuljak, trener Kutjeva.

– Čestitke Kutjevu na zasluženoj pobjedi, mi kao da smo došli na izlet obići kutjevačke podrume. Mi očigledno moramo puno raditi na koncentraciji i defanzivnim prekidima, neke stvari su nedopustive! Kutjevo je odigralo pametno, igrali su bez prave špice, a onda u drugom poluvremenu uvedu Majetića koji je odlično spuštao lopte i zadržavao, donio im je dodatnu vrijednost, iskoristili su sve naše nedostatke danas. Nositelji igre su potpuno podbacili, jedino čime sam zadovoljan je mali Vidović, odradio je dečko sjajnu utakmicu i sigurno ćemo mu do kraja sezone dati ozbiljnu minutažu – za Sportalo je rekao Krešo Poleti, trener Slavonije.

Rezultati 22. kola : Kutjevo - Slavonija 3:1, Slavija - Graničar 2:1,  Đakovo Croatia - Bedem 3:1, Sloga - Borac 0:0, Vuteks Sloga - Svačić 2:1, Omladinac - Oriolik 1:1, Čepin - NAŠK 2:0, Darda - Valpovka 2:1.

U 23. kolu, u subotu, 15. 04. 2023. u 17,00 sati sastaju se Slavonija - Darda, Valpovka - Čepin, NAŠK - Omladinac, Oriolik - Vuteks Sloga i Borac - Slavija. U nedjelju, 16. 04. 2023. u 17,00 sati igrat će Kutjevo - Đakovo Croatia, Svačić - Sloga i Graničar - Bedem. 


(sportalo.hr)

Pročitano 363 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Travanj 2023 08:59