Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 20:05

Požega i Dinamo poraženi u 18. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD -  U subotu je odigrano pet od šest susreta osamnaestog kola MŽNL SB-PŽ! Subotnji derbi Zadrugara i Sikirevaca pripao je domaćinu, s odličnom formom nastavili su Jakšić koji je dobio Dinamo i Mladost iz Sibinja, do novog slavlja stigao je Lipik u Požegi, a bodove su podijelili u Velikoj domaći Papuk i Psunj Sokol! U ponedjeljak su u Kapeli Slavonac i Tomislav odigrali neodlučeno. 

 

POŽEGA – LIPIK 1925 1:2

Uoči ovog kola jedanaestoplasirana Požega s dvadeset i dva boda iz šesnaest odigranih susreta ugostila je sedmoplasirani Lipik koji je uz ogled više od svog domaćina uprihodio i četiri boda više, ukupno dvadeset i šest. Požega je bolje ušla u susret te u 22. minuti dolazi do početne prednosti lijepim pogotkom Roberta Bojića te se s minimalnom prednošću domaćina otišlo na poluvrijeme.

U trećoj minuti drugog poluvremena Lipik izjednačuje susret preko Dalibora Rekavića, da bi Josip Šenija postigao u 88. minuti pogodak za 1:2 i novo prvenstveno slavlje Lipika.

“-Unatoč vodstvu prvo poluvrijeme u drugom igramo puno slabije da bi na kraju izgubili iz nesretno odbijene lopte.Čestitke Lipiku na hrabroj igri. Suđenje vrlo dobro.”- trener Požege, Željko Mitrović.

“- Utakmica fer i korektna, sudačka trojka dobro odradila svoj posao. Kad pogledamo realno zaslužili smo ovu pobjedu, bili smo bolji tijekom cijelog susreta i zasluženo uzeli tri boda. Očito nam gostujuće utakmice puno bolje leže, hvala i navijačima što nas prate na gostovanjima i daju ogromnu podršku.”- trener Mario Milašinović, NK Lipik.

JAKŠIĆ – DINAMO 3:0

Probuđeni Jakšić koji je u svoja dva posljednja susreta uprihodio šest bodova uz razliku pogodaka 10:0 htio je nastaviti s dobrom proljetnom formom, a iduća prepreka bio je gost Dinamo Vidovci/Dervišaga koji se bori za ostanak u MŽNL.

Stotinjak okupljenih gledatelja na Jajarama moglo je uživati u novoj predstavi domaćina koji su u vodstvo došli u sedamnaestoj minuti susreta kada Marko Grbeš pogađa za vodstvo domaćina. Već devet minuta kasnije Jakšić vodi 2:0, strijelac ponovno Grbeš. U 30. minuti uspostavit će se konačnih 3:0 postavio je Domagoj Kovačević.

“- Zaslužena pobjeda, gost bez šanse. Pripremamo se za kup koji je već u srijedu i za gostovanje u Okučanima. Očekujem dobro suđenje jer, kako sam najavio, idemo na prvo mjesto.“- trener Goran Vrgoč, NK Jakšić. “

- Nova utakmica ista priča, odluka uprave kluba da igraju mladi pokazuje se teška po rezultat ,ne možemo sa toliko neiskustva parirati u ovom rangu. Danas je domaćin bio bolji zasluženo osvojio tri boda. Čestitam i jednima i drugima na fer utakmici.”- komentirao je trener NK Dinamo Vidovci/Dervišaga, Krunoslav Podoljak.

Rezultati 18. kola :  Požega - Lipik 1925 1:2, Jakšić - Dinamo 3:0, Papuk - Psunj Sokol 0:0, Slavonac - Tomislav 2:2, Zadrugar - Sikirevci 2:1, Mladost - Slobodnica 2:0. Hajduk slobodan. 

U 19. kolu, u subotu, 15. 04. 2023. u 16,30 sati sastaju se Papuk  - Slavonac i Lipik 1925 - Zadrugar dok će u nedjelju, 16. 04. 2023. u 16,30 sati igrati Psunj Sokol - Jakšić, Dinamo - Hajduk, Slobodnica - Požega i Sikirevci - Tomislav. Slobodna je Mladost. 

(sportalo.hr)

Pročitano 359 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Travanj 2023 08:59