Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 10:06

Pobjeda Croatie, poraz Parasana u 17. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA -Kompletno 17. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske odigrano je na Veliku subotu, a rezultati su uglavnom očekivani, baš svi su bodovi ostali domaćinima.

CROATIA (DO) – SLAVEN 2:1

Nastavlja se kriza Slavena koji u proljeće ima samo jedan osvojeni bod i mora se trgnuti da ne bi završio u ugroženoj zoni jer još je puno bodova u igri. Gračani su poveli u otvaranju utakmice golom Filipa Veletića, a stvari na početak vraća suigrač mu Stjepan Mišić koji je u 28. minuti zatresao vlastitu mrežu. Odluka o pobjedniku pala je u 69. minuti kada se u strijelce upisao najbolji igrač Croatije Marko Giacometti. 

GRANIČAR – MLADOST 3:1

Zagrađani su došli do novih bodova i oni mogu biti i više nego zadovoljni proljetnim učinkom. Nimalo laka pobjeda, Mladost je došla u Zagrađe po bod, odigrala jako dobro prvo poluvrijeme i golom Tomislava Vinkovića na odmor otišla s prednosti. U nastavku one man show Adama Srdarevića, postigao je prvi topnik Graničara hattrick i potpuno preokrenuo utakmicu.

Dva različita poluvremena moje ekipe. Prvo poluvremena gdje smo iz nekih čudnih razloga bili nervozni, rastrgani i s jako puno tehničkih grešaka. I kad smo nešto složili, što je bili rijetko, nismo bili mirni u završnici. Drugo poluvrijeme ulazimo u totalnoj drugoj energiji, ekipno se podižemo, puno smireniji, staloženiji, ubrzali smo protok lopte i protivnik jednostavno to nije mogao pratiti. I ekipa je ovaj puta izbacila našeg Adama koji nam je falio prošle jeseni. Znali smo da smo kvalitetniji, samo smo to morali potvrditi na terenu i to nam je uspjelo. Čestitam svojim dečkima. Nas očekuje kup utakmica i ovom prilikom zahvaljujem NK Hajduk iz Pakraca što je prihvatio naš poziv i složio se da se kup utakmica odigra na Uskrsni ponedjeljak. Pozivam sve žitelje Zagrađa i sve ljude koje vole sport, nogomet da dođu pogledati nadam se jednu kvalitetnu nogometnu utakmicu protiv ekipe koja je dva ranga iznad nas. Uprava, igrači i svi ljudi iz NK Graničar Zagrađe žele vama sretan i blagoslovljen Uskrs – izjavio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

Suđenje ne želim komentirati, a drugo nemam šta izjaviti – izjavio je Željko Lush, trener Mladosti.

BSK – SLOGA 7:1

Bučani su opravdali ulogu favorita, bodom s Hrvatskinje teško će se osladiti i momčadi puno kvalitetnije od sadašnje Sloge koja se pak predstavila u boljem izdanju nego li to konačni rezultat govor. Ponovno je napadački aktivan bio Josip Jakovljević koji je gostima iz Trenkova zabio tri komada. Odličnu napadačku formu ovog proljeća potvrdio je i Marko Aračić, dok je važan gol kojeg je postigao Matej Blašković koji se vratio nakon duge pauze zbog teške ozljede koljena. Preostala dva gola BSK-a djelo su Gabrijela Marčinovića, dok je počasni gol Sloge postigao Luka Banović.

– Utakmica koju smo zasluženo pobijedili, dobar i ozbiljan ulazak od prve minute u utakmicu daje nam lijepu prednost, opet smo imali nekakve rupu u igri i prvo i drugo poluvrijeme gdje njima dopuštamo da nam daju gol, no na kraju naše iskustvo, znanje i prije svega širina na klupi dolazi do izražaja i dajemo još koji gol i privodimo utakmicu kraju. Čestitam ekipi Sloge na fer i korektnoj utakmici svojima dečkima na pobjedi. A svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs – poručio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

CROATIA (M) – KUZMICA 1:0

Kuzmica je očigledno popravila formu sa samog početka i sada podsjeća na Kuzmicu kakvu očekujemo gledati. U ranoj fazi utakmice u Mihaljevcima domaćinu je prednost donio Matias Šulc, nedugo potom gosti su zbog teže ozljede ostali bez Domagoja Brnčića pa je u završnici ipak Croatia bila bliža drugom golu nego Kuzmica izjednačenju, no hrabro su se gosti borili i ako će imati ovakav pristup bit će bodova.

Čestitam mojim dečkima na zasluženoj pobjedi. Kako sam i najavio gosti su jedna dobra i kvalitetna ekipa vođena dobrim trenerom. Prvo poluvrijeme gosti imaju inicijativu, ali bez prave prilike. Drugo poluvrijeme mi bolji, stativa, prečka i još jedna matna situacija za rješenje utakmice ali ne zabijamo. Nema veze ne možemo mi svakoga pobijediti s 5 razlike. Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici, sucima na dobro obavljenom suđenju. Okrećemo se kupu u srijedu, a za vikend susjedski derbi u Golobrdcima. Hvala i navijačima i svima u klubu na sportskom navijanju, a svim čitateljima sretan i blagoslovljen Uskrs – riječi su Ninoslava Parmakovića, trenera Croatije.

Nažalost rano primljeni gol i teška ozljeda Dode je bilo sve što nismo htjeli za početak utakmice. Kasnije smo dobro i ravnopravno igrali u polju ali nije bilo snage u napadu da konkretnije ugrozimo vrata domaćina – izjavio je Josip Banožić, igrač Kuzmice.

KAPTOL – PARASAN 4:0

Na kraju vrlo uvjerljiva pobjeda Kaptola, ali zapravo je Kaptol slomio goste za samo 20ak minuta na početku drugog poluvremena, s ostatkom utakmice Parasan može biti zadovoljan, no na kraju ostaje bez bodova. Denis Iličić je u 49. otvorio a u 68. zatvorio seriju golova, u međuvremenu su gostujuću mrežu po jednom pogodili Mile Pavelić i Pavle Pranjić.

Prvo poluvrijeme ne uspijevamo iskoristiti svoje šanse koje smo stvorili. Drugo poluvrijeme ipak uspijevamo slomiti otpor gosta i doći do zaslužene pobijede. Čestitke svim akterima današnje utakmice – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

Prvo poluvrijeme utakmica egal. Jedna prilika sa svake strane. Drugo poluvrijeme zbog našeg predugog jezika raspadamo se i brzo primamo 3 gola i tu je utakmici bilo kraj. Čestitke Kaptolu na pobijedi, jači su igrački od nas. Imaju iskusnije igrače koji znaju svaku šansu iskoristiti. Svim igračima i čitateljima želim Sretan i Blagoslovljen Uskrs – rekao je Marko Petrović, trener Parasana.

DINAMO – OMLADINAC 2:1

Dinamo je pobjedom nad Omladincem ponovno otvorio borbu za treće mjesto, vodeći dvojac je predaleko da bi ga netko ugrozio, ali sada dosta klubova puca na mjesto koje još uvijek drži ekipa iz Čaglina. Na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Dinama koju mu je donio Zvonimir Metić. Omladinac je do poravnanja došao u 63. minuti preko, pogađate, Miroslava Lujića, a Metić svojim drugim golom u 90. minuti ostavlja sva tri boda u Rajsavcu. Zanimljivo, gosti su od osme do 88. minute skupili čak devet žutih kartona, sportskim čudom se može prozvati činjenica da nitko nije upario dva!

– Čestitke mojim igračima, vjerovali su da se može pobijediti i igrati svih 90 minuta to su i napravili. Svaka čast, tako se bori za dres koji se nosi. Sretan uskrs ljudima dobre volje a mome Zvoni posebno – riječi su Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

Čekamo Zeca! Iz Saveza smo sve kartone dobili” Sretan Uskrs svima – poručio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

GRAŠEVINA – DOBROVAC 5:3

Odlična, efikasna utakmica u Vetovu. Krenuo je domaćin furiozno, odigrao sjajno poluvrijeme i golovima Maria Janote dva puta i Mirka Solde jednom na odmor otišao s 3:0. Čim se krenulo s nastavkom gosti preko Tomislava Adžijevića smanjuju zaostatak, a u 62. Janota pogađa i treći put i činilo se odvodi utakmicu u mirne vode.

U 66. minuti došlo je do obračuna Patrika Šaura i Josipa Tutića, obojica su zaradila isključenje, pa je do kraja bilo više prostora za igru što je bolje iskoristio Dobrovac koji je još jednim golom Adžijevića i jednim Ivana Ivezića došao do samo jednog gola minusa, no takav odnos snaga trajao je samo četiri minute, u 84. Vinko Kljajić zabio je za 5:3 i otklonio sve dileme oko pobjednika i ostavio tri boda na Grotu.

Znali smo da će biti teška utakmica. Gosti su došli po bod, ali nisu uspjeli. Cijelu utakmicu smo dominirali opet promašili nekoliko šansi i nakon toga gosti nam dolaze na 4:3 iz dvije naše nespretne reakcije. Čestitam svojim igračima probili smo nekako barijeru domaćih utakmica i sada već imamo dvije domaće pobjede. Gostima sretno dalje. Promili su imali priliku vidjeti 8 golova i nadam se da su zadovoljni. Hvala im na potpori. Svima želim Sretan Uskrs!! – poručio je trener Graševine Dario Pažin.

U 18. kolu, u subotu, 15. 04. 2023. u 17,15 sati sastaju se Kuzmica - BSK Buk i Omladinac - Kaptol dok će u nedjelju, 16. 04. 2023. u 17,15 sati igrati Slaven - Graševina, Dobrovac - Dinamo, Parasan - Croatia (M), Sloga - Graničar i Mladost - Croatia (DO). 

(sportalo.hr)

Pročitano 333 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 15 Travanj 2023 15:19