Četvrtak, 13 Travanj 2023 08:04

Lipa i Slavonija prošli u četvrtfinale Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA - Nakon što je u ponedjeljak Hajduk sigurnom pobjedom izborio plasman u četvrtfinale Županijskog nogometnog kupa jučer su mu se tamo pridružili Jakšić, Lipa, Slavonija, Kutjevo, Slavija, BSK Buk i Omladinac.

Nekakvih velikih iznenađenja nema, možda dijelom to možemo konstatirati za prolaz Lipe protiv Parasana s obzirom da je prošla momčad iz nižeg ranga, no pogled na ljestvicu obje lige poništava nekakvo veliko iznenađenje. Nije to ni pobjeda BSK-a u Mihaljevcima, Bučani su branitelj naslova pobjednika Kupa, no konačnih 0:4 svakako jesu iznenađujući.

Furiozno je krenula Žuta podmornica, već u sedmoj minuti imali su dva gola prednosti, jednom je Romštein pogodio vlastitu mrežu, jednom je zabio Josip Jakovljević koji je svojim drugim golom u 18. definirao prolaz svoje momčadi u među osam najboljih što je u nastavku potvrdio Gabrijel Marčinović.

Najviše uzbuđenja bilo je na Jajarama, činilo se da će Požega među osam, već na odmoru Crveni su imali velikih 3:0, dva puta je zabio Luka Milosavljević, jednom Niko Čuljak i šanse za prolaz prošlogodišnjeg finalista bile su minimalne. Kako je vrijeme prolazilo šanse su se i smanjivale, stigla je i 90 i vjerojatno je dio gledatelja već i otišao s Jajara a onda je krenuo – spektakl! Željko Parubek zabio je za 1:3, činilo se počasni za Jakšić, no kad je u trećoj minuti sudačkog dodatka zabio i Dominik Dorić probudila se nada kod domaćih navijača koji su samo minutu kasnije doživjeli pravu erupciju sreće,

Parubek je zabio još jednom i donio Jakšiću – penale. Nakon takvog raspleta bilo je jasno da je sve na strani Jakšića. Kako su u prošlosezonskom finalu u sudačkom dodatku ostali bez prednosti i morali “pokisli” na penale, tako su sada bili euforični što su i pokazali pogodivši sva četiri udarca što Požegi nije pošlo za rukom. 

Parasan je odlično krenuo u Staroj Lipi, poveli su preko Marka Kelemena sredinom prvog dijela, no u nastavku Lipa radi potpuni preokret, Zoran Stanić je izjednačio u 62., a Antonio Vinković zabio za vodstvo u 73., da bi u 78. strijelac drugog gola Lipe zaradio isključenje i ponudio Parasanima dobru priliku da se vrate, no njegovi suigrači su bili koncentrirani i do kraja su sačuvali vodstvo te se kao jedini drugoligaš plasirali u četvrtfinale.

Uz 2-3 seniorska pojačanja juniori Slavonije su suvereno prošli kroz Vidovce i petardom se probili do četvrtfinala. 30ak minuta je Dinamo odolijevao, no nakon toga su gosti iz Požege odjurili do uvjerljivog slavlja. Dvostruki strijelac bio je Ante Novak, dok su po jednom zabijali Roko Anić, Karlo Kovre i Mateo Ivanešić, kratki zaključak, Slavonija ne treba strahovati za budućnost, ovako prave, ozbiljne generacije igraju seniorski nogomet!

Jednako raspucana bila je i Slavija koja je gostovala na stadionu Kamen Ingrada u Velikoj, sigurno su se razveselili kada su vidjeli da na terenu nema prvog čovjeka Papuka Josipa Solića, odmah su preuzeli inicijativu, domaćin je uspio parirati samo 6 minuta koliko je trebalo Ivanu Blatančiću da lobom poentira za početno vodstvo Slavije, u 22. na 0:2 diže Dino Bognar i tu su ugašene sve nade Veličana da mogu do nekakve senzacije.

Nakon što su se opekli na Hrvatskinji prošle sezone, sada su u svlačionici Slavije puno ozbiljnije shvatili zadatak pa su u nastavku zabijali i Vlado Lasić te Mario Šipura koji je svojima isporučio dva komada.

Uspješno kolo za goste dodatno su popravili Omladinac i Kutjevo.

Čuljkovi Zeleni su se dobro namučili u Lipiku, očekivano, Milašinovićevi su na svom terenu opaki, sigurno su bili i dodatno motivirani prošlosezonskim ispadanjem od istog protivnika pa su bili i te kako rastrčani, razigrani i neugodni. Prvo ime Kutjeva bio je Marin Majetić, zabio je za vodstvo koje je brzo anulirao Josip Jozipović, pa onda i za pobjedu 15-ak minuta prije kraja.

Topalovićevi maratonci spremni su i za dvije utakmice tjedno, a osim toga pokazali su da mogu pobijediti i bez golgeterskog učinka Miroslava Lujića i Tomislava Topalovića. Mladost je povela u samom otvaranju, strijelac za Pavlovčane bio je Robert Kovačević, no do odmora je Omladinac već bio dva gola u plusu, poravnao je Ivica Pavić u 33. minuti, a onda u samo dvije minute Mateo Bluha zabija dva puta i postavlja konačnih 1:3.

Utakmice četvrtfinala igrat će se u srijedu, 03. svibnja s početkom u 17,30 sati. Polufinalni susreti su na rasporedu u srijedu, 24. svibnja u 17,30 sati dok će se finale igrati 07. lipnja u 18,00 sati.

(sportalo.hr) 

(Foto : rva.hr) 

Pročitano 431 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Travanj 2023 08:25