Petak, 14 Travanj 2023 08:04

U Kutjevu odigrana humanitarna utakmica za svjesnost o autizmu između Udruge Mali princ i Humanih zvijezda Hrvatske

KUTJEVO - Dugo očekivani humanitarno nogometni spektakl oduševio je jučer mnogobrojne gledatelje na prekrasnom kutjevačkom nogometnom zdanju. Iako je teško procijeniti broj gledatelja, usudit ćemo se reći da ih je bilo oko 2000, pune tribine, puni prostori između tribina, puna “terasa” i puno gledatelja uz ogradu sa sve tri preostale strane!

Inače NK Kutjevo se potrudilo dodatno ušminkati ionako prekrasno zdanje, a posebno su nam se svidjele velike fotografije legendarnih ekipa Kutjeva na glavnoj tribini, dašak povijesti koji govori o kako je velikom klubu riječ. Uz pune tribine, izgledalo je to predivno, a na kraju se i nebo smilovalo pa nije bilo kiše, sve je bilo za najvišu ocjenu! 

Emotivan uvod u samu utakmicu u kojem su sudjelovali i mali članovi udruge Mali princ koji su već samom pojavom razgalili srca svih na stadionu i nadmašili sve govornike i sve sjajne nogometaše u oba dresa. Iako su svi pozdravljeni srdačnom dobrodošlicom,

Zlatna dolina je posebno pozdravila izbornika Dalića koji je zaslužio posebnu rečenicu. Dolaskom je definitivno uveličao ovaj događaj, ali strpljenje kojim je neumorno pristajao na bezbroj fotografija i autograma odaju nevjerojatno strpljivog i skromnog čovjeka, sve ono što je napravio na klupi Vatrenih samo je nagrada za njegovo ponašanje prema “običnim” ljudima.

A ako je Zlatko stigao pratiti ono što se događalo na terenu sigurno će dobro razmisliti kada bude slao pozive za završnicu Lige nacija, Ivica Olić je sjajnom partijom istaknuo kandidaturu da bude na popisu, ali u dresu Humanih zvijezda mogao je pronaći rješenje za sve napadačke probleme, kako Robert Špehar “pakuje” uz nekakve mini pripreme bio bi i te kako od pomoći u rješavanju neefikasnosti.

Nije bilo svejedno kako će to izgledati na terenu, bilo je dosta borbe s obje strane, sjajno su krenuli Olić i društvo, imali su velikih 0:3, ali u Kutjevu su domaći bili spremni na sve pa i na smicalice kako bi došli do pozitivnog rezultata pa su tako navijači namamili Olića na fotografiranje dok je trajala utakmica, Mali princ je to iskoristio i baš tada zabio prvi pogodak koji je okrenuo stvari na terenu. Slučajno ili ne, navijači su stajali iza “reklame” Grad Kutjevo, a strijelac je bio – gradonačelnik!

Utakmica je ipak završena miroljubivo, po 9 pogodaka u svakoj mreži, pa na drugoj strani valja istaknuti dvojac Jurica Bešlić – Josip Budimir, bili su nerješiva enigma za zvjezdanu obranu, gradonačelnik Kutjeva je zabio hattrick, a trener gradačkog Slavena uz jedan gol upisao i tri asistencije.

Suđenje ovaj put izvrsno, trojka je bila na visini zadatka ali moramo istaknuti glavnog suca Dobraša koji je iskazao iznimnu hrabrost i u posljednjoj minuti pokazao na bijelu točku za ekipu Mali princ. Ne bi to samo po sebi bilo ništa posebno da krivac zbog igranja rukom nije ni više ni manje nego – Željko Mavrović!

Među brojnim velikanima ipak ne treba nikoga posebno isticati, svi su odradili najbolje što su mogli, razveselili brojnu publiku, naigrali se nogometa i učinili jedno prekrasno djelo.

 

(Tekst : sportalo.hr)

(Foto ; rva.hr)

Pročitano 508 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Travanj 2023 08:30