Nedjelja, 16 Travanj 2023 22:52

Lipa poražena u 8. kolu 2. ŽNL na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca u Brodskom Drenovcu

POŽEGA -  U 8. kolu 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske sve tri pobjede ostvarili su domaćini. I sve su ostale u sjeni tragičnog događaja. Kad smo pisali najavu prvog proljetnog kola požeških županijskih drugoligaša, prva misao bila je: “Tko bi mogao biti prvak, tko će se veseliti na kraju sedmog kola proljetnog prvenstva u ovoj ligi?”.

Danas, dok pravimo osvrt na ovo kolo, koje je rezultatski totalno nebitno s obzirom na događanja – nismo dobili odgovor tko će se veseliti, nego baš suprotno – svi tugujemo zbog nenadoknadivog gubitka. Po tko zna koji put, život nas je na težak način demantirao i pokazao da je s razlogom nogomet najvažnija SPOREDNA stvar na svijetu. Danas je svoju životnu bitku izgubio mladi dvadesetjednogodišnji igrač Jakov Bočkaj, koji je branio boje NK Eminovci. Obitelji pokojnika, svim prijateljima, poznanicima i ljudima koji na bilo koji način nose preminulog u svom srcu i sjećanju – izražavamo sućut.

NK GRANIČAR – NK SLAVONIJA 2:0

Subotnji susret u Bučju bio je kvalitetan, puno šansi na obje strane, odlični potezi i taktičko nadmudrivanje – no bodovi su ipak ostali kod domaćina. U prvom poluvremenu, unatoč velikom broju šansi – mreže su mirovale, a onda su Zlatko Đajić i Mirko Bošnjak u razmaku od 64. do 74. minute svojim pogocima riješili pitanje pobjednika. Ovom pobjedom igrači mladog trenera Josipa Vukelića nastavili pohod na trofej, dok gosti nastavljaju priču iz prošle polusezone – pružaju odlične partije, no bez bodovnog učinka.

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – NK LIPA 2:1 

U Brodskom Drenovcu došlo je do smjene lidera, nakon što je Lipa poražena – unatoč ranom vodstvu. Dario Petrović doveo je goste u vodstvo u 10. minuti i tako priredio “hladan tuš” domaćinu i njegovim simpatizerima. “Dragovoljci” ekspresno odgovaraju i u 22. minuti već je 1:1 jer je Matej Babić našao put do mreže Mihaela Čokrlića. Poluvrijeme puno događanja zaokružuje Karlo Mitrović, koji se na odličan način predstavio publici u Brodskom Drenovcu – pogotkom u 30. minuti doveo je domaće u vodstvo. U drugom poluvremenu nastavila je dobra i žustra igra, a od 70. minute “Dragovoljci” su brojčano inferiorni jer je Danijel Dražetić dobio drugi žuti karton. Unatoč tome, Marko Ilić i ekipa uspjeli su sačuvati prednost te tako si osigurati makar tjedan dana na tronu lige!

NK BSK – NK SULKOVCI 3:1

Ono što smo u najavi napisali, to se u određenoj mjeri i ostvarilo u Biškupcima – jer je domaćin uvelike otežao situaciju Sulkovljanima. BSK je krenuo furiozno te nakon samo 22 minute imali su tri gola prednosti, zahvaljujući Kristijanu Čoliću, Damiru Kožiću i Peri Vidoviću. Iskusna ekipa kao što je NK BSK, to je znala sačuvati i mirno privesti utakmicu kraju, a počasni pogodak za Sulkovljane postigao je Josip Šutić. Nije to velika utjeha za gosta, ali u borbi za naslov ništa nije izgubljeno – jer već u slijedećem kolu dočekuju aktualnog lidera, susjede iz Brodskog Drenovca!

Utakmica NK DINAMO BADLJEVINA – NK EMINOVCI odigrat će se naknadno.

Sve utakmice 9. kola igrat će se u nedjelju, 23. 04. 2023. s početkom u 17,15 sati, a sastaju se : Lipa - Dinamo, BSK - Graničar, Sulkovci - Hrvatski dragovoljac i Eminovci - Slavonija. 

(sporturro.com)

Pročitano 296 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Travanj 2023 13:05