Ponedjeljak, 17 Travanj 2023 08:53

Croatia uvjerljivo dobila Parasan u Golobrdcima u susjedskom derbiju 18. kola 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 18. kola 1. Županjiske nogometne lige Požeško - slavonske. Vodeća Croatia je osvojila sva 3 boda na gostovanju u susjednim Golobrdcima u gradskom derbiju protiv Parasana

Kako smo i najavljivali 18. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske proteklo je u dominaciji gostujućih ekipa, u subotu su gosti bili maksimalni osvojivši svih 6 bodova, dok su u nedjelju bodovi ipak dijeljeni. Nedjeljni dio programa protekao je pak u tužnom tonu za sve sudionike, smrt Jakova Bočkaja koja je zgrozila čitavu hrvatsku javnost, potresla je sve požeško slavonske nogometaše pa su i sve utakmice krenule minutom šutnje njemu u čast. 

SLAVEN – GRAŠEVINA 0:2

Novi poraz Gračana, nakon što su se bodovima u Gradcu osladili Omladinac i Dobrovac, kući su s bodovima otputovali i nogometaši Graševine. Iako je u porazu teško pronaći nešto dobro, ovaj put za razliku od utakmice s Dobrovcem u Slavenu mogu biti zadovoljni igrom i pristupom. To neće biti dovoljno za mirno privođenje sezone kraju, valja i osvojiti poneki bod da bi se bilo na sigurnoj udaljenosti od opasne zone. Graševina je u prvom dijelu iskoristila dvije greške domaće obrane koja je krivo procijenila let lopte, oba puta na pravom mjestu našao se Mario Janota koji je s dva gola bio junak Vetovčana koji su tako nastavili svoj odličan pohod po gostujućim terenima 1. ŽNL. 

Borili smo se koliko smo mogli s obzirom na brojne izostanke i nekoliko ozlijeđenih igrača u početnoj postavi, primili smo golove iz naših grešaka, u drugom poluvremenu smo napravili dobar pritisak, imali nekoliko situacija u kojima smo mogli učiniti i više no nedostajalo je malo mirnoće i koncentracije. Naša otvorena igra ponudila je Graševini puno prostora pa su imali i oni svoje šanse, na kraju im moramo čestitati na pobjedi. S obzirom na naša tužna iskustva potresla nas je vijest iz Eminovaca, sportskim prijateljima iz Eminovaca kao i obitelji pokojnog Jakova upućujemo iskrenu sućut – poručio je Lovro Aračić, predstavnik Slavena. 

Tvrda i teška utakmica. Domaćini puni volje i želje čestitam domaćinu na borbi. Bili smo danas bolja ekipa i opet nismo realizirali dvije tri šanse koje smo iz kontri stvorili. Čestitam svojim dečkima na borbenosti i igri moramo dalje nastaviti trenirati i raditi, jer nas već u subotu očekuje teško gostovanje kod odlične ekipe Dinama iz Rajsavca – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

DOBROVAC – DINAMO 2:1

Dobrovac sve ozbiljnije korača ka ostanku u 1. ŽNL, šest bodova iz posljednja tri kola ozbiljan su pokazatelj da su ozbiljan kandidat za ostanak iako je pred njima još dosta posla. Nakon nešto više od pola sata igre Luka Pavlović je donio prednost Dinamu, a pred sam odlazak na odmor za 1:1 pogađa Vjekoslav Benković. Čim se krenulo u nastavak Mateo Šugić zabija za preokret i vodstvo Dobrovca koje je ostalo na snazi do posljednjeg sudačkog zvižduka pa su tri vrijedna boda ostala u Dobrovcu.

Čestitke domaćinu na pobjedi. Mi poveli i do kraja prvog domaćin poravnava, a početkom drugog zabija za vodstvo. Mi smo pokušavali stići ali nismo uspjeli, nemam zamjerke mojim igračima odigrali smo što smo u ovom trenutku mogli. Nema kukanja nego se spremiti za komšijski derbi protiv Vetova – riječi su trenera gostiju Zlatka Botičkog.

OMLADINAC – KAPTOL 1:2

Pranjići su slomili Omladinac i pokvarili Dan općine Čaglin! Pavle i Valentin su zabijali u prvom poluvremenu i trasirali put ka pobjedi Kaptola, domaćin je u nastavku preko Matea Bluhe na vrijeme uspio prepoloviti zaostatak, no gosti su se do kraja uspjeli obraniti i kući otići pjevajući s vrijedna tri boda u džepu.

Naše najbolje prvo poluvrijeme ove polusezone. Igramo dobro i stvaramo puno šansi od kojih smo nažalost samo dvije iskoristili. Drugo poluvrijeme dosta rastrgano s jedne i druge strane. Domaćin u takvoj igri uspijeva postići lijepi gol. Na kraju zaslužena naša pobjeda. Čestitke svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju. Domaćinu hvala i na trećem poluvremenu – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

PARASAN – CROATIA (M) 0:8

Mihaljevčani su upisali novu uvjerljivu pobjedu, na najbližem gostovanju imali su skraćeni program nakon što su domaći u 68. minuti ostali s nedovoljnim brojem igrača na terenu. Naime, u 22. minuti Andro Brkić i Damjan Zdravković zaradili su isključenja nakon što su gosti dobili kazneni udarac, a u toj 68. zbog ozljeda su ostali “kratki” da bi se utakmica nastavila. Burno je bilo i pored klupe domaćih, najblaže rečeno nisu baš zadovoljni suđenjem. Što se strijelaca tiče, po dva su zabili Matias Šulc, Mario Rudar i Lovro Zeljko, a po jedan Matej Romštein i Nikola Miholić.

O utakmici nemam ništa za reći. Čestitke Mihaljevcima na pobjedi i sretno im dalje u prvenstvu. Obitelji preminulog Jakova želim iskreni sućut – poručio je trener Parasana Marko Petrović.

Prije svega čestitke mojoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Uvodni dio u egalu do jedanaesterca, a onda domaćini ostaju bez 2 igrača zbog crvenih kartona. Čestitke i domaćoj ekipi na borbi i svemu što su pružili, ali bez 2 igrača je bilo previše bilo šta očekivati od njih. Kasnije je bilo pitanje kojom razlikom će utakmica završiti. Usput ovo mi je prvi puta u životu da je utakmica trajala 65 minuta jer domaćini su bili na knap i još im se ozlijedila 2 igrača i utakmica je prekinuta. Suđenje odlično. Okrećemo se sljedećoj utakmici kada nam dolazi neugodna ekipa Čaglina. Zahvala i našim navijačima na fer i sportskom navijanju – komentirao je Ninoslav Parmaković, trener Croatije.

KUZMICA – BSK 3:5

Sjajna utakmica u Kuzmici, gledatelji su zaista mogli uživati u odličnoj partiji, posebice u drugom poluvremenu. U prvom dijelu gosti iz Buka su stvorili dva gola prednosti koju su im donijeli Gabrijel Marčinović i Marko Hruškar. U nastavku Mislav Brnčić smanjuje zaostatak, no Josip Jakovljević vrlo brzo ponovno diže na +2 za BSK. U 61. minuti Gabrijel Marčinovića dodatno povećava prednost Bučana, no dvije minute kasnije nadu Kuzmici budi Domagoj Brnčić, da bi u 75. Mislav zabio svoj drugi i potpuno otvorio utakmicu pogodivši za 3:4. Posljednjih 15-ak minuta bilo je vatreno, a odluka je pala u 88. minuti kada je Josip Jakovljević još jednom svladao Klasića i postavio konačni rezultat.

U zanimljivoj i borbenoj utakmici gost je zasluženo pobijedio, čestitke i mojoj ekipi, s obzirom na izostanke odigrana je odlična utakmica, čestitke pogotovo mladim igračima koji su dobili priliku danas, nadam se da su vidjeli da se može, samo rad, rad i rezultat će doći, gostima sretno u nastavku prvenstva i nastojanjima da se približe vodećoj Croatiji – rekao nam je Josip Banožić, igrač Kuzmice.

U jednoj mirnoj utakmici u kojoj imaš i rezultat i igru, na kraju sa tri naše katastrofalne greške dovedemo utakmicu u kojoj branimo tri boda. Na nekim stvarima moramo poraditi jer ovakve greške i igra se ne smije ponavljati, danas nismo bili kažnjeni ali negdje hoćemo. Čestitam i ekipi Kuzmice na fer i korektnoj utakmici – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

SLOGA – GRANIČAR 2:1

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Sloge koji su na svom terenu došli do pobjede nad Graničarom. Najavljivala je Sloga da se može nositi sa svima osim s dvije najbolje momčadi lige, dobro su parirali, osvojili bod protiv Dinama, a sada su i skinuli “skalp” favoriziranom gostu iz Zagrađa. Iskusno pojačanje Sloge iz Jettingena Stipo Senj donio je prednost domaćinu u samom otvaranju utakmice koje su čuvali sve do 60. minute kada Graničar u egal dovodi Stjepan Vasić. Nije taj egal dugo bio na snazi, devet minuta kasnije novo vodstvo Slogi donio je Niko Jurilj, a ovaj put su ga uspjeli sačuvati do samog kraja i upisati drugu pobjedu ove sezone.

Cijeli tjedan upozoravam da je ovo najteža utakmica što za igrati a što za pripremiti. Kao papiga sam bio no očito moji igrači nisu bili toga svjesni i moj neuspjeh jer nisam uspio motivirati ekipu da budu pravi i kompaktni. Nismo toliko niti bili loši no nismo bili unutra od prve minute. Ovaj poraz je moja odgovornost jer sam znao sto nas čeka. Domaćinima čestitam, dva puta su pucali po golu dali dva gola i želim im svu sreću u drugom rangu natjecanja sljedeće sezone. No nažalost ima nešto i vrijednije od sporta, od nogometa i mišljenja sam da se ove nedjelje nije smjela kotrljati lopta niti na jednom travnjaku u županiji. Reklamiramo se kao jedna velika obitelj, tražimo respekt, poštovanje, prema ljudima u crnom, prema navijačima prema drugim rasama, a kada isti taj savez treba pokazati poštovanje prema mladom čovjeku, prema jednom ugašenom mladom životu i njemu u čast zaustaviti na jedno kolo natjecanje kojeg je i on bio dio, dio te velike obitelji. NEMA NAS NIGDJE. Zašto? U ime uprave i igrača NK Graničar Zagrađe i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji, rodbni i prijateljima. Jakove ljudino počivaj u miru. Bila mi je čast što sam te poznavao – poručio je emotivni Marko Krmpotić, trener Graničara.

MLADOST – CROATIA (DO) 4:0

Nogometaši Mladosti upisali su očekivane bodove i napravili veliki korak ka ostanku u 1. ŽNL pobjedom na svom terenu nad Croatijom iz Donje Obriježi. Gosti su slomljeni u drugom poluvremenu, čim je krenuo nastavak prednost Mladosti donosi Matej Ćosić pa su domaći ipak imali lakši put ka pobjedi. U periodu od 63. do 74. crna rupa za goste što domaćin kažnjava s tri pogotka, tri različita strijelca bili su redom Tomislav Vinković, Nikola Đak te za kraj Robert Kovačević.

U 19. kolu, u subotu, 22. 04. 2023. u 17,15 sati sastaju se Dinamo - Graševina dok će u nedjelju, 23. 04. 2023. s početkom u 17,15 sati igrati Mladost - Slaven, Croatia (DO) - Sloga, Graničar - Kuzmica, BSK Buk - Parasan, Croatia (M) - Omladinac i Kaptol - Dobrovac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 382 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Travanj 2023 11:37