Četvrtak, 20 Travanj 2023 06:52

Požega poražena na gostovanju kod Slavonca u Novoj Kapeli u zaostalom susretu 14. kola MŽNL

NOVA KAPELA - Pred stotinjak gledatelja u Novoj Kapeli je jučer odigran zaostali susret 14. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega između domaćeg Slavonca i gostiju NK Požege. Domaćin je stigao do slavlja rezultatom 3:1 te je s ovom pobjedom Slavonac stigao na drugo mjesto prvenstvene ljestvice!

SLAVONAC – POŽEGA 3:1 

U zaostalom susretu 14. kola uoči ovog susreta trećeplasirani Slavonac iz Nove Kapele ugostio je jedanaestoplasiranu momčad prvenstva Požegu. Slavonac iz Nove Kapele uoči ovog susreta skupio je trideset i dva boda uz učinak od deset pobjeda, dva remija i šest poraza, dok je Požega istovremeno uprihodila deset bodova manje, ukupno dvadeset i dva boda uz učinak od sedam prvenstvenih slavlja, jednog neriješenog ishoda te deset poraza.

Domaćini su u susret ušli s namjerom pobjede da preuzmu drugo mjesto ljestvice, dok gosti traže povratak dobrim rezultatima s obzirom na tri uzastopna poraza koja su prikupili u posljednja tri susreta i nešto lošiji ulazak u proljetni dio prvenstva. 

Pred 100-tinjak okupljenih gledatelja Slavonac je došao u dvadeset i šestoj minuti susreta kad domaćine u vodstvo dovodi Josip Gospočić. Mreže su mirovale sve do pedeset i četvrte minute kada za goste poentira Ivan Matanović.

Jedanaest minuta kasnije Hrvoje Mišić vraća prednost na stranu Slavonca, da bi potvrda pobjede i drugog mjesta za momke iz Nove Kapele stigla pogotkom za konačnih 3:1 Petra Mulca u 84. minuti dvoboja.

- “Utakmica odigrana na teškom, raskvašenom terenu. Prvo poluvrijeme mi bolji uz postignuti gol imali još dvije tri prave šanse da odemo i na poluvrijeme s većom razlikom, uz previd gdje nam nije suđen čisti jedanaesterac. Drugo poluvrijeme ulazimo opušteno gdje gosti dolaze u egal. Budimo se, stišćemo i na kraju mislim zasluženo dolazimo do vrijedna tri boda.Čestitam korektnom gostu i na fer utakmici, sucima na isto dobrom suđenju, a mojim dečkima skidam kapu za trud i volju, odlična smo klapa i onda to ide kako treba.Nema puno vremena za predah jer za tri dana je nova utakmica,ali prije toga sutra već novi trening.” - komentirao je za Sportalo trener Slavonca iz Nove Kapele, Matej Vlaović.

U 20. kolu, u subotu, 22. 04. 2023. u 17,00 sati sastaju se Hajduk - Psunj Sokol i Jakšić - Papuk dok će od 19,00 sati igrati Slavonac - Sikirevci. U nedjelju, 23. 04. 2023. u 17,00 sati sastaju se Tomislav - Lipik 1925, Zadrugar - Slobodnica i Mladost - Dinamo. Slobodna je Požega.

(sportalo.hr)

Pročitano 309 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Travanj 2023 07:06