Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 08:09

Dinamo poražen na gostovanju kod Mladosti u Sibinju u 20. kolu MŽNL, Požega slobodna

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - U 20. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega vidovački Dinamo je poražen na gostovanju kod Mladosti u Sibinju dok je Požega bila slobodna. U narednom, 21. kolu u Vidovcima će se odigrati gradski derbi ove lige između Dinama i Požege. 

MLADOST – DINAMO 3:2

U derbiju donjeg dijela poretka u Sibinju zahuktala Mladost tražila je izlaz iz opasne zone u susretu s Dinamom iz Vidovaca kojima su nužno potrebni bodovi za barem zadržavanje uoči ovog kola pretposljednjeg mjesta na ligaškoj tablici. U susretu s tri udarca s bijele točke i jednim isključenjem Mladost iz Sibinja s 3:2 je svladala Dinamo.

Pavo Gudelj doveo je Mladost u vodstvo u petoj minuti susreta, a potom slijedi izjednačenje pogotkom Roberta Gurdona iz jedanaesterca za goste u 32. minuti te se s 1:1 odlazi na predah. Mreže su mirovale sve do 72. minute kada Antun Grgurević s udarca s bijele točke donosi ponovno donosi prednost domaćinu.

Trinaest minuta kasnije novo izjednačenje, ovaj put za Dinamo poentira Luka Vidić. I kada se već činilo da će obje momčadi uprihoditi po bod, novi jedanaesterac koji iskorištava Antun Grgurević u trećoj minuti sudačke nadoknade donio je tri boda Mladosti iz Sibinja.

“-Izuzetno teška utakmica, rano smo poveli, gosti izjednačuju. Drugi gol dajemo iz jedanaesterca opravdano dosuđenog, Gosti stižu na 2:2, stišćemo, gostujući vratar u skoku udara šakom našeg napadača,čisti nokaut ,sudac dosuđuje jedanaesterac koji po drugi put zabija Grgurević, na kraju gosti imaju slobodnjak na 16 metara ,naš vratar brani i dolazimo do tri vrijedna boda.”- komentirao je za Sportalo trener Mladosti iz Sibinja, Boris Brica.

- Iskreno ne znam što reći o utakmici a da ima smisla. Smatram da posljednji penal nije bio penal, pa bi bilo dobro da se vidi s kojeg je mjesta sudac vidio taj jedanaesterac. Šteta zbog velikog broja djece da djeca gledaju kako djeluju pojedini akteri ovog dvoboja. Ako se liga svela na kartoniranje jednog predstavnika kluba, ja vam i dalje stojim i raspolaganju. Ja tvrdim da sam izrekao rečenicu da je sramota da dođu ljudi i kradu djecu. Ali ni na koji način niti jednom jedinom riječju nisam spominjao sucima nešto prosto niti sam ih na bilo koji način vrijeđao. Ukoliko to iziskuje kaznu, ja je objeručke prihvaćam.” – izjavio je predstavnik Kluba, Ante Kozina.

Rezultati 20. kola : Hajduk - Psunj Sokol 0:2, Jakšić - Papuk 1:0, Slavonac - Sikirevci 2:2, Tomislav - Lipik 1925 6:0, Zadrugar - Slobodnica 3:0, Mladost - Dinamo 3:2. Požega - slobodna.

U 21. kolu, u subotu, 29. 04. 2023. u 17,00 sati igrat će Jakšić - Slavonac, Papuk - Hajduk i Lipik 1925 - Sikirevci dok se u nedjelju, 30. 04. 2023. sastaju Dinamo - Požega, Psunj Sokol - Mladost i Slobodnica - Tomislav. Slobodan je Zadrugar. 

Pročitano 274 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Travanj 2023 08:54