Utorak, 02 Svi 2023 08:40

Gostujuća pobjeda Croatie, domaći poraz Parasana u 20. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA -Utakmicom u Kuzmici gdje je u subotu gostovala Croatia iz Donje Obriježi otvoreno je 20. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske, u nedjelju je odigrano još pet utakmica, a kolo će se zaključiti prazničkim susjedskim derbijem Graševine i Kaptola.

KUZMICA – CROATIA 2:0

U subotu su svoj dio posla obavili Kuzmica i Croatia, nakon zanimljivih i dosta izjednačenih 90 minuta uz po nekoliko prigoda na svakoj stranu bodovima se veselila domaća momčad i njihova malobrojna publika. Na odmor se otišlo mirnih mreža, a u nastavku slavlje Kuzmici donijeli su Ante Banožić i Domagoj Brnčić. Kuzmica se ovom pobjedom učvrstila u gornjoj polovini ljestvice, dok je Croatia u situaciji iz koje se može izvući samo velikom serijom pobjeda što je gotovo pa nemoguća misija te će se izvjesno je u Obriježi sljedeće sezone igrati 2. ŽNL.

SLAVEN – DINAMO 2:1

Konačno slavlje u Gradcu, prva pobjeda u 2023. godini protiv uvijek neugodnog Dinama koji je redovito crna mačka za Slaven. Slutilo je na takav rasplet i ovaj put, po drugi puta u sezoni od četvorice registriranih vratara nije bilo niti jednog pa je rukavice na ruke navukao pouzdani stoper Antonio Hip i vrlo dobro odradio posao, no u 33. minuti nije imao odgovora na pokušaj Filipa Martinovića. U nastavak domaćin kreće odlučno i vrlo brzo kapetan Robert Nović donosi poravnanje koje je dalo krila Slavenu. Sredinom drugog poluvremena Dario Starčević na asistenciju Marka Blaškovića pogađa za preokret i pokazat će se pobjedu nakon koje gosti mogu žaliti za propuštenim prilikama, a domaći slaviti važna tri boda.

Nitko Slavena ne pobjeđuje pet puta za redom pa ni Slaven sam sebe, iako smo skoro i to uspjeli, vodili smo na poluvremenu i sve je mirisalo na još jednu utakmicu u našem proljetnom stilu, ali u drugom poluvremenu se ipak isplatio sav trud koji je čitava ekipa pokazala. Dva Čolaka, Blašković, Vučina, Šetka, Poljaković, Mišić, Pavleka i Peić, plus na terenu trojica koji su igrali ozlijeđeni, nismo brojali izostanke nakon poraza, pa da sada spomenemo situaciju, a u Trenkovo idemo bez još četvorice ili petorice, nadamo se da će nas se nakupiti 11 pa barem i na štakama. Ipak, kada smo koliko toliko kompletniji odmah to izgleda bolje, imali smo dosta šansi, nadigrali smo jako dobar Dinamo i pokazali da znamo i možemo samo kad nas ima, sve čestitke svima koji su danas dali sve od sebe, a hvala i našim navijačima koji su nas bodrili od početka do kraja. Isto tako, gostima hvala na korektnoj partiji i druženju nakon utakmice, čestitke i mladoj sudačkoj trojci na dobro odrađenoj utakmici – rekao je Lovro Aračić, predstavnik Slavena.

DOBROVAC – CROATIA 1:3

Teže od očekivanog, ali ponovno zasluženo i sigurno Croatia je napravila novi veliki korak ka tituli prvaka. Doživjela je Parmakovićeva momčad šok u samom otvaranju kada je najbolji igrač Dobrovca Željko Popović u samom otvaranju donio prednost Dobrovcu, nisu baš često igrači Croatije ove sezone bili u rezultatskom minusu, no nisu ni u Dobrovcu dugo imali deficit, u 17. minuti Matej Poljaković je zabio za izjednačenje, a na odmoru je već prednost bila na strani Mihaljevčana koju im je donio Nikola Vasić. U nastavku još jedan pogodak u domaćoj mreži, postigao ga je ovog proljeća raspucani i razigrani Matias Šulc.

OMLADINAC – BSK 1:7

Bučani su do nogu potukli Topalovićeve Omladince, sreća po trenera domaćih da je morao na Silbu pa nije uživo gledao tih 45 minuta, uštedio si je brojne sijede vlasi! Bučani su odigrali maestralnih 45 minuta i zabili čak šest komada! Po dva su postigli Ivan Buturac i Gabrijel Marčinović, po jedan dva Josipa, Hel i Jakovljević. U nastavku puno mirnija utakmica, domaćin je koliko toliko popravio dojam golom Ivana Blagojevića, a Bučani u 82. stavili točku na i golom Domagoja Buturca za konačnih 1:7.

Naše najbolje poluvrijeme ove polusezone. Od trke, otkrivanja, traženja lopte ulazaka u prostor sve je bilo na mjestu čak i predobro, pohvalio bi cijelu ekipu od prvog do zadnjeg igrača. Sve je to do dolazaka na trening gdje ih također moram pohvaliti jer u zadnje vrijeme stvarno smo pravi na treninzima. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj utakmici, vidimo se opet u srijedu u kupu, ali ovaj put kod nas – izjavio je trener gostiju Josip Jakovljević.

PARASAN – GRANIČAR 1:6

Za nijansu lošije poluvrijeme od BSK-a odradio je Graničar, Krmpotićeva momčad je u prvom dijelu u Golobrdcima zabila četiri, a od toga neumorni Adam Srdarević – tri. Jednog je dodao Stjepan Vasić koji je svoj učinak popravio još jednim u drugom dijelu, dok je u 58. minuti gostujuću golijadu završio Nikola Štimac. Počasni pogodak za domaćina postigao je Nikola Franikić kada su domaći izjednačili brojčano stanje na terenu. Naime, Parasan je u utakmicu krenuo s igračem manje, a od 56. u igru se uključio i predsjednik kluba Domagoj Mandić pa su posljednjih 30ak minuta bili brojčano izjednačeni.

Čestitke Zagrađu na pobijedi. Mi se skupljamo iz utakmicu u utakmicu i naša neozbiljnost se vidi po našim bodovima. Borili smo se koliko smo mogli. Nadam se da ćemo odraditi preostale utakmice ozbiljnije i da ćemo početi dolaziti na utakmice – izjavio je Marko Petrović, trener Parasana.

Zaslužena pobjeda protiv totalno nemoćnog protivnika – kratak je Marko Krmpotić, trener Graničara.

SLOGA – MLADOST 3:3

Sloga je definitivno u dobroj formi čitavo proljeće, a sada već redovito skuplja bodove i sigurno su probudili nadu da mogu izboriti ostanak, do kraja je još velikih 18 bodova u igri, ako nastave s ovakvim igrama nije isključeno da se vrate iz pravog ponora u kojem su bili na kraju jesenskog dijela sezone iako je bodovni zaostatak još uvijek vrlo velik. Dva boda su Trenkovčanima iscurila kroz prste u sudačkom dodatku, s njima bi borba za ostanak bila puno realnija. Tri puta je domaća momčad imala prednost, prvu je donio Luka Banović već u šestoj minuti, no ona je trajala samo dvije minute koliko je trebalo Tomislavu Vinkoviću za poravnanje.

U 19. minuti ponovno Sloga vodi, s bijele točke strijelac je Niko Jurilj, a ovaj put je prednost bila dugotrajna, vodstvo je na strani Sloge sve do 63. minute kada domaću mrežu pogađa Matej Markanjević. Nedugo potom treće vodstvo domaćinu donosi Luka Banović svojim drugim golo, nije treća bila sreća za Slogu nego za Mladost, igrala se treća minuta sudačkog dodatka kada je Leonardo Ilić zabio za konačnih 3:3 i za jako važan bod za Pavlovčane u borbi za ostanak.

Utakmica u kojoj ne možemo biti zadovoljni krajnjim ishodom. Tri puta smo vodili i na kraju dobili gol u 93. minuti. Ekipi čestitam na borbi i na trećoj neporaženoj utakmici zaredom, a gostima želim sreću u ostatku prvenstva – izjavio je igrač Sloge Stipo Senj.

U ponedjeljak je utakmicom u Vetovu između Graševine i Kaptola zaključeno 20. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske. 

GRAŠEVINA – KAPTOL 0:1

U lijepoj atmosferi s dosta gledatelja oko terena susjedski derbi je opravdao očekivanja i ponudio dobar nogomet. Prvi dio pripao je gostima koji su gađali okvir gola, natjerali domaćeg vratara Bilmeza na nekoliko intervencija, ali ga i ostavili bez odgovora u 40. minuti kada je Branko Sadilek na asistenciju Valentina Pranjića iz voleja pogađa donji lijevi kut ovaj put nemoćnog Bilmeza. U nastavku odlučniji domaćin, imali su i oni jedan na jedan situaciju, no iz dvoboja s Brankom Šaurom kao pobjednik izlazi gostujući vratar Mikić. Pokušavao je domaćin doći do poravnanja, no Kaptol se dobro branio i obranio te na kratak put kući otišao sa tri vrijedna boda. 

Dobra i zanimljiva utakmica, bez opterećenja i jedni i drugi. Čestitam gostima na pobjedi, a moji dečki su pokazali ovaj vikend kako se radi, brine i živi za klub. Bravo dečki!!! – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine. 

Prvo poluvrijeme mi bolji i zasluženo vodimo iako je i domaćin imao svoje šanse. Drugo poluvrijeme mi igramo dobro do protivničkih 16 metara a onda nam fali taj zadnji pas, a domaćin je opasno pripretio 2 puta gdje nas je spasio naš golman. Čestitam svojim dečkima na zalaganju. Svim akterima čestitke za fer i korektno ponašanje. Hvala Kati na podršci – rekao je Mile Pavelić, trener Kaptola.

Već u srijedu, 03. 05. 2023. s početkom u 17,30 sati u Golobrdcima će se odigrati ponovljena utakmica 18. kola između Parasana i Croatie (M). Sve utakmice 21. kola odigrat će se u nedjelju, 07. 05. 2023. s početkom u 17,45 sati, a sastaju se : Sloga - Slaven, Mladost - Kuzmica, Croatia (DO) - Parasan, Graničar - Omladinac, BSK Buk - Dobrovac, Croatia (M) - Graševina i Kaptol - Dinamo.  

(sportalo.hr)

Pročitano 268 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Svi 2023 09:27