Utorak, 02 Svi 2023 08:41

Lipa pobijedila Slavoniju u Prekopakri, u 10. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U nedjelju, 30. 04. 2023. su odigrana sva četiri susreta 10. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Sedmo prvenstveno slavlje uprihodili su Hrvatski dragovoljac i Lipa, do šeste pobjede stigao je Graničar iz Bučja dok u susretu u Badljevini nije bilo pobjednika!

U susretu u Brodskom Drenovcu uoči ovog kola prvoplasirani Hrvatski dragovoljac s dvadeset bodova ugostio je BSK Biškupce koji su u prethodnom kolu uprihodili deseti bod u domaćem remiju s Graničarom iz Bučja. Matej Babić u dvanaestoj minuti doveo je domaćine u vodstvo, a u četrdeset i četvrtoj tik prije kraja poluvremena prednost je za Hrvatski dragovoljac udvostručio Adrian Ečimović. Konačnih 3:0 djelo je Gorana Katića u sedamdeset i drugoj minuti susreta.

Trećeplasirani Graničar iz Bučja s osamnaest bodova nakon remija u Biškupcima ugostio je ekipu Eminovaca koja je u prethodnom kolu došla do jedanaestog boda nakon pobjede 5:1 nad Slavonijom. Pogodak odluke u ovom susretu pao je u 67. minuti susreta kad tri vrijedna boda za Graničar donosi Josip Šubara. Napomenimo i da su pred sam kraj utakmice gosti ostali s igračem manje nakon što je u osamdeset i devetoj minuti zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Dejan Baretić.

Dinamo iz Badljevine sa šest osvojenih bodova iz osam odigranih susreta ugostio je četvrtoplasirane Sulkovce koji su u susret doputovali sa šesnaest bodova nakon domaćeg neriješenog ishoda s Hrvatskim dragovoljcem. Oba pogotka u ovom susretu gledatelji su mogli vidjeti u prvih petnaest minuta susreta! Naime, Jozo Ilinović već je u šestoj minuti doveo domaći Dinamo u vodstvo, dok je izjednačujući pogodak za Sulkovce a uspostavit će se i konačan rezultat susreta 1:1 postavio Krešo Šutić iz jedanaesterca za goste u četrnaestoj minuti dvoboja.

Posljednjeplasirana Slavonija Prekopakra bez prvenstvenih bodova ugostila je uoči ovog kola drugoplasiranu Lipu koja je u proteklom kolu obilježila šestu prvenstvenu pobjedu svladavši s 4:1 Dinamo iz Badljevine. Lipa je riješila pitanje pobjednika već nakon jedanaest minuta igre kada su gosti imali čak tri gola prednosti! Prvo je Karlo Rabić pogocima u petoj i devetoj minuti doveo Lipu na dva pogotka viška, da bi dvije minute kasnije na plus tri povisio Josip Mijatović. Do kraja susreta domaćin je u četrdeset i devetoj minuti zgoditkom Domagoja Ajmana uspio samo smanjiti rezultat na 1:3 što je bio i konačan rezultat susreta.

U 11. kolu, u nedjelju, 07. 05. 2023. u 17,45 sati sastaju se : Lipa - Eminovci, Hrvatski dragovoljac - Graničar, BSK - Dinamo i Sulkovci - Slavonija. Lipa će prije toga, u srijedu, 03. 05. 2023. s početkom u 17,30 sati na svom igralištu "Ritki gaj" u Staroj Lipi protiv Hajduka (Pakrac) odigrati četvrtfinalnu utakmicu Županijskog nogometnog kupa. 

(sportalo.hr)

Pročitano 342 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Svi 2023 10:01