Srijeda, 03 Svi 2023 09:42

Danas se igraju utakmice četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa i ponovljena utakmica 18. kola 1. ŽNL : Parasan - Croatia (M)

POŽEGA - Sve utakmice četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa odigrat će se danas (srijeda, 03. 05.) s početkom u 17,30 sati. Na igralištu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom igrat će nogometaši Slavonije i Slavije, a to je sigurno i najjači četvrtfinalni par. 

Zanimljivo bi trebalo biti i u Kutjevu gdje će istoimeni domaćin ugostiti Jakšić, trenutno najbolje plasirani klub iz naše županije u Međužupanijskoj nogometnoj ligi koji se pet kola prije kraja sezone nalazi na petom mjestu na ljestvici. 

Najugodnije iznenađenje u kupu sigurno su igrači županijskog drugoligaša Lipe koji će na svom igralištu Ritki gaj u Staroj Lipi ugostiti međužupanijskog ligaša Hajduka iz Pakraca. Iako je razlika između ove dvije momčadi čak 2 ranga, Lipa je u 7., a Hajduk u 5. državnom rangu, iznenađenja su u nogometu uvijek moguća, a pogotovo u kup natjecanju. 

U Buku će se na tamošnjem igralištu "Hrvatskinja" igrati utakmica između dva županijska prvoligaša u kojoj će se sastati domaći BSK i Omladinac (Čaglin). 

Danas će se u Golobrdcima na igralištu "Pod selom" ponovno odigrati i utakmica 18. kola 1. Županijske nogometne lige između domaćeg Parasana i Croatie (Mihaljevci) što je i susjedski derbi. Ta utakmica već je igrana 16. travnja ali je pogreškom sudaca i delegata prekinuta u 68. minuti kod rezultata 0:8 za Croatiu.

Parasan je imao 2 isključena igrača i još 2 su se ozlijedila te je susret prekinut u 68. minuti kada je Parasan ostao sa 7 igrača dok se po Pravilima nogometne igre utakmica prekida kada jedna momčad ostane sa 6 igrača u terenu. 

Sudačka komisija je prijavila sudačku trojku disciplinskom sucu Zvonku Poliću, Žalbu je uložio NK Parasan i epilog svega je suspenzija službenih osoba na toj utakmici te ponavljanje ovog dvoboja. Glavni sudac Antun Vojtulek kažnjen je sa 5 mjeseci zabrane suđenja, njegovi pomoćnici Milan Paun i Tomislav Berger svaki sa po 4 mjeseca, a toliko je suspendiran i delegat utakmice Mato Uremović. 

Odluku o ponavljanju odnosno ne registraciji odigranih 68. minuta donio je povjerenik Valentin Raguž na temelju žalbe domaćina.

 

Parovi četvrtfinala (srijeda, 03. 05. 2023. u 17,30 sati) :

Slavonija – Slavija

Kutjevo – Jakšić

Lipa – Hajduk

BSK Buk – Omladinac

Pročitano 366 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Svi 2023 09:53