Četvrtak, 04 Svi 2023 08:55

Lipa i Slavonija ispali u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA - Četvrtfinalne utakmice Županijskog nogometnog kupa Požeško slavonske županije odigrane su jučer, nakon kojih su mjesto u borbi za finale izborili Slavija, Kutjevo, Hajduk i branitelj naslova BSK. Slično kao i nekoliko dana ranije u prvenstvenom ogledu BSK je vrlo rano načeo Omladinac i tako si olakšao put do pobjede, u četvrtoj minuti strijelac je bio Ivan Buturac, a uz njega jedini pogodak u prvom poluvremenu zabio je Ivan Bonić.

U nastavku su put do sigurne pobjede Bučanima osigurali svojim drugim golom Ivan Buturac te Gabrijel Marčinović koji je postavio konačnih 4:0.

U Staroj Lipi sedam ludih minuta Filipa Matijaševića bilo je dovoljno Hajduku da osigura prolazak u među četiri najbolja. Od 30. do 37. minute stasiti napadač gostiju iz Pakraca postigao je hattrick, nedugo potom David Šarić je je zatresao mrežu Hajduka, ostala je Lipa u igri do kraja, no ipak kvalitetniji i spremniji gosti su mirno priveli utakmicu kraju.

U Kutjevu na kraju uvjerljiva pobjeda domaćina, no konačni rezultat baš i ne odaje pravi dojam onoga što se događalo. Jakšić je jako dobro parirao trećeligašu, iako s osjetno manjim posjedom bili su u nekoliko navrata vrlo opasni, konačni zbroj obrana debelo je na strani Zuluage.

Prvi pogodak Kutjevo je postiglo u 74. minuti iz kaznenog udarca nakon kojeg su gosti prilično žustro prigovarali, no Nemec je bio nemilosrdan. I drugi gol Kutjeva stigao je nakon prekida, ovaj put kornera kojeg je u gol petom skrenuo Ivan Jakešević, a gol je upisan kao autogol.

Kada su Jakšićani krenuli na sve ili ništa složili su domaći krasnu akciju, od svog kaznenog prostora loptu je povukao Marko Karačić, lijepo poslužio mladog Mateja Iličića koji se pobrinuo za potez dana i sjajnim udarcem sa 20ak metara pogodio za konačnih 3:0.

Derbi polufinala, dvoboj trećeligaša na Rekreaciji u 90 minuta igre golova nije bilo, najvažniji detalj bio je crveni kartona za Hrvoja Ančurovskog u 83. minuti, do kraja su gosti iz Pleternice sačuvali mrežu pa je o pobjedniku odlučivalo izvođenje jedanaesteraca. Tamo su bolji bili nogometaši Slavije, bili su sigurni svih pet puta, dok je kod Slavonije jedini neprecizan bio mladi Martin Šubara.

(sportalo.hr)

Pročitano 306 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Svi 2023 09:03