Ponedjeljak, 08 Svi 2023 18:45

Požega poražena, Dinamo osvojio bod kod vodećeg Zadrugara u Oprisavcima u 22. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su utakmice 22. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. U subotu su nogometaši Požege uvjerljivo poraženi na svom terenu od Psunj Sokola dok je vidovački Dinamo dan poslije osvojio važan bod u borbi za ostanak na gostovanju kod vodećeg Zadrugara u Oprisavcima. 

 POŽEGA – PSUNJ SOKOL 3:7 (1:3)

Trenutno jedanaestoplasiranoj momčadi prvenstva s dvadeset i dva na kontu NK Požegi koja je s četiri uzastopna poraza ušla u kolo u subotnjem dijelu programa ugostila je uoči ovog kola drugoplasiranog Psunj Sokola iz Okučana s tri uzastopna slavlja i okruglih četrdeset bodova na kontu.

Gosti iz Okučana u dvadeset i trećoj minuti susreta došli su u početno vodstvo kada je precizan bio Marko Filipović, da bi tri minute kasnije isti igrač udvostručio vodstvo gostiju. Nadu Požegi vratio je svojim pogotkom u trideset i šestoj minuti Niko Čuljak, no već osam minuta kasnije svoj hat-trick kompletira Filipović te se s 1:3 gostiju odlazi na poluvrijeme.

U petoj minuti drugog poluvremena Požega prepolovljava vodstvo gostiju pogotkom Ronalda Hodaka s bijele točke, no tada se bude gosti iz Okučana te pogocima Matije Filipovića u 53′, 54′. i 56′ stiže na tri pogotka prednosti, 2:6 Dvije minute kasnije četvrti pogodak na susretu postiže Marko Filipović, da bi konačnih 3:7 postavio svojim drugim pogotkom i to ponovno iz jedanaesterca Ronaldo Hodak u 62. minuti ogleda.

“- Zaslužena pobjeda gostiju koja je mogla biti još izraženija. Mi smo odigrali sramotno loše,neodgovorno. Ne opravdavaju nas i brojni izostanak niti to što je prvo poluvrijeme branio juniorski golman. Kod rezultata 2-3 imali smo dvije stopostotne šanse ali onda je došla do izražaja individualna kvaliteta gostiju a mi smo se nakon primljenog četvrtog gola raspali.” - komentirao je za Sportalo trener Požege, Željko Mitrović.

“- Danas odigrana otvorena utakmica s pregršt prilika na obje strane. Gledatelji su vidjeli deset zgoditaka i bar još toliko izglednih prilika. Iako nam je i danas nedostajalo nekoliko prvotimaca, uknjižili smo bodove i najavili slijedeću utakmicu protiv odlične ekipe iz Oprisavaca. Čestitke igračima obje ekipe na fer i sportskoj igri, a mojim igračima na osvojenim bodovima i pobjedničkom nizu!” - riječi su trenera Psunj Sokola, Antuna Orešića.

 ZADRUGAR - DINAMO 0:0

Lider ljestvice s četrdeset i četiri boda Zadrugar iz Oprisavaca u susret dvadeset i drugog kola ušao je s učinkom od četrnaest pobjeda, dva remija i četiri pretrpljena poraza. Na Zvrtak im je stigao Dinamo Vidovci/Dervišaga koji se u posljednjem kolu osladio pobjedom u susretu s Požegom te tako došao do četvrtog prvenstvenog slavlja i četrnaestog boda.

Pred oko 150 gledatelja kojih se okupilo na stadionu moglo je svjedočiti susretu koji je prošao u dominaciji domaće momčadi, dok su se gosti orijentirali na kontre te vrebali kiks domaćina. U takvom odnosu snaga do vrijednog boda u borbi za ostanak stigao je Dinamo, dok se prednost Zadrugara pred konkurencijom nešto otopila, no i dalje drže sve u svojim rukama.

“- Kao prvo čestitam gostima na zasluženo osvojenom bodu.. Postavili su se čvrsto i odnijeli kući bod. Danas nismo bili pravi dobar dio utakmice, a na kraju kada smo se probudili lopta nije htjela u gol, jedna je,ali nam je gol poništen zbog ofsajda. Danas je bio takav dan gdje nam ništa nije prolazilo od noge, ali nema zamjerke mojim dečkima, jednostavno je bio takav dan. Idemo dalje.”- izjava je trenera Zadrugara, Braslava Ostojića.

“- Ovako se bori za opstanak . Do zadnjeg atoma snage. Domaćin korektan. Suđenje strava korektno i dobro. Sve pohvale svima.”.- kratak i jasan bio je trener Dinama, Ante Kozina.

Rezultati 22. kola : Požega - Psunj Sokol, Hajduk - Jakšić 5:1, Slavonac - Lipik 1925 4:3, Sikirevci - Slobodnica 1:0, Zadrugar - Dinamo 0:0, Mladost - Papuk 2:1. Slobodan je bio Tomislav.

U 23. kolu, u subotu, 13. 05. 2023. u 17,30 sati sastaju se Papuk - Požega, Hajduk - Slavonac i Jakšić - Mladost dok će u nedjelju, 14. 05. 2023. u 17,30 sati igrati Psunj Sokol - Zadrugar, Dinamo - Tomislav i Slobodnica - Lipik 1925. Slobodni su Sikirevci. 

 

Pročitano 344 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Svi 2023 10:36