Ponedjeljak, 08 Svi 2023 18:55

Domaća pobjeda Croatie, gostujući remi Parasana u 21. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Kako to obično biva nitko još ne zna koliko će klubova ispasti iz kojeg natjecanja pa tako i 1. ŽNL Požeško slavonske pa nakon 21. kola možemo konstatirati da će sljedeće sezone sigurno u niži rang Parasan i Croatia nakon međusobnog remija. Sve bliže smo konstataciji da će naslov prvaka sigurno osvojiti Croatia iz Mihaljevaca koja je preskočila veliku prepreku i sačuvala velikih 8 bodova prednosti u odnosu na BSK.

Kolo su nažalost obilježile i dvije intervencije hitne pomoći, u Obriježi se tokom utakmice srušio vratar i predsjednik Parasana Domagoj Mandić no sve je srećom dobro završilo, dok je u Mihaljevcima ozljedu glave zaradio Petar Pažin.

SLOGA – SLAVEN 2:1

Vrlo sadržajna utakmica u Trenkovu u kojoj je na kraju Sloga zasluženo došla do nove pobjede golovima Luke i Jure Banović u razmaku od samo četiri minute sredinom prvog poluvremena. Mogla je pobjeda Sloge biti i uvjerljivija jer su zapucali nekoliko izvrsnih prilika, no mogli su i gosti iz Gradca do boda, nakon što je Petar Jozić smanjio zaostatak imao je Slaven nekoliko dobrih prigoda, najbolju kapetan Robert Nović, no domaćin je sačuvao prednosti i ostavio nadu u ostanak živom. 

Opravdali smo ulogu favorita! Mogli smo i ranije završiti utakmicu s obzirom na broj nerealiziranih šansi te smo dozvolili protivniku da nam se približi u 72. minuti na samo jedan gol razlike i unese nervozu u naše redove. Čestitam ekipi na borbi do zadnje minute. Možda je dovoljno samo reći šta šta jee?! SLOGA! Gostima sretno u ostatku natjecanja, a mi se okrećemo gostovanju u Kuzmici – izjavio je Krešimir Mandić, dopredsjednik Sloge.

Čestitke Slogi na zasluženoj pobjedi, bilo je prilika na obje strane, oni su jednu više osvojili i zasluženo slavili. Nije nas ona pobjeda iz prošlog kola podigla iz pepela, ali nam je sigurno vrlo korisna. Okrećemo se domaćem ogledu protiv Kaptola, nadamo se da ćemo biti barem malo kompletniji – rekao je Lovro Aračić, predstavnik Slavena.

MLADOST – KUZMICA 1:2

Propustila je Mladost veliku priliku da iskorači prema mirnom ostanku među prvoligašima. Odigrali su izvrsno prvo poluvrijeme i iz njega izašli sa golom prednosti koju im je donio Tomislav Vinković. Za neiskorištene prilike kažnjeni su u nastavku kada je bolja bila Kuzmica koja je vrlo brzo izjednačila golom Mislava Brnčića, a 20ak minuta prije kraja gosti preko Fabria Novaka kreiraju i kompletan preokret i odlaze kući s maksimalnim ulovom.

U zanimljivoj i borbenoj utakmici pobijedili smo dobrog domaćina, čestitke mojoj ekipi, pogotovo mladim igračima koji su danas iskoristili dobivenu minutažu, a domaćinu sretno u nastavku prvenstva – rekao je kapetan Kuzmice Siniša Klasić.

CROATIA (DO) – PARASAN 2:2

Po bod svakom u derbiju začelja ekipa koje će sljedeće sezone igrati 2. ŽNL. Dva puta su gosti iz Golobrdaca imali prednost, oba puta ju je donosio Nikola Franikić, no nisu je sačuvali pa se moraju zadovoljiti bodom. Moraju se zadovoljiti i što se svi živi i zdravi vraćaju kući nakon što se u 25. minuti bez ikakvog kontakta srušio Domagoj Mandić na njihovom golu.

Nastala je poprilična panika, u akciju su se uključili i prisutni policajci, a sve se završilo tako da je Domagoj želio nastaviti utakmicu no to mu nisu dopustili ni suigrači ni glavni sudac pa je na gol stao Matej Ivanković. On je kapitulirao u samoj završnici prvog dijela kada je s bijele točke precizan bio Tonći Savi. Drugo i konačno poravnanje rezultata Croatiji je donio Mihael Andrijanić 15ak minuta prije kraja.

Odlično krenuli u utakmicu i ranim pogotkom povedemo. Nakon pogotka još 3 situacije 1 na 1 i ne postižemo pogodak. U 25. minuti naš golman gubi svijest i nastaje muk na terenu hvala. Bogu hvala sve se dobro završilo. Utakmicu nije nastavio i naš prvi napadač morao je stati na gol. Od tad nismo dobro reagirali i poluvrijeme završava iz opravdanog jedanaesterca 1:1. Drugo poluvrijeme krećemo odlično postižemo pogodak za 2:1 i promašujemo opet 5-6 stopostotnih situacija i dobivamo gol u 80. minuti za 2:2. Na kraju smo imali šansu za pobjedu, ali ništa od toga. Previše promašujemo da bi bodovi dolazili. Nadam se da će se i to popraviti u sljedećoj utakmici. Domaćinima čestitke na fer i korektnoj utakmici bez grubih startova – komentar je Marka Petrovića, trenera Parasana.

GRANIČAR – OMLADINAC 3:0

Rutinski posao odradio je Graničar na svom Glivnjaku protiv Omladinca koji sada već ima ozbiljnu seriju poraza koja definitivno kvari dojam vrlo uspješne sezone za društvo iz Čaglina. U otvaranju utakmice Dino Adžić donio je prednost Graničaru koju je u 26. minuti podebljao Stjepan Vasić. Iskusni napadač Graničara je u 55. minuti osigurao pobjedu svojoj momčadi drugim golom za konačnih 3:0.

Susjedski derbi na ljestvici koji je zasluženo otišao na nasu stranu. Rutinska pobjeda koja je morala biti i sa većom razlikom. Gostima sretno u nastavku, a mi se okrećemo dalekom gostovanju u Dobrovcu – rekao je trener Graničara Marko Krmpotić.

BSK – DOBROVAC 5:1

Očekivano i sigurno slavlje BSK-a na domaćem terenu, umor od kupa nije se osjetio pa su Žuti bili efikasniji u drugom dijelu. Poveli su Bučani golom Tomislava Tvrdya, prednost je u 15. minuti povećao Marko Aračić, a nadu gostima probudio Željko Popović. U nastavku domaća momčad odlazi do uvjerljive pobjede uz po jedan pogodak Ivana i Domagoja Buturca te Josipa Jakovljevića.

Treća utakmica u tjedan dana sve tri pobjede ostvarene, cilj smo ostvarili idemo dalje slijedi nam malo teže gostovanje u Vetovu, idemo se pripremiti za tu utakmicu što bolje. Čestitam ekipi Dobrovca na fer i korektnoj utakmici i želim joj sreću u nastavku prvenstva – riječi su Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

CROATIA (M) – GRAŠEVINA 3:0

Žustar je bio derbi u Mihaljevcima, dosta dinamike, duela pa i startova, no u konačnici je Croatia pokazala da je kvalitetnija i zasluženo došla do slavlja. Poveli su domaći golom Nikole Vasića u 15. minuti, a onda se dogodila ozljeda glave Petra Pažina pa su gosti morali mijenjati, a Croatia vrlo brzo preko Mateja Poljakovića povećava prednost. U 36. minuti Matias Šulc zabija za 3:0 i otklanja sve dileme oko pobjednika.

Čestitam svojim dečkima na pobjedi. Kada se sve zbroji zasluženo. Gost bolje otvara utakmicu i u početku ima mrtvu šansu koju ne koristi odnosno naš golman-igrač brani i ostajemo u egalu. Poslije toga se budimo i do poluvremena rješavamo utakmicu. Drugo poluvrijeme smo se ispromašivali, a i gost je imao svoje šanse koje nisu iskoristili. Ovim putem se zahvaljujem i sucima na dobrom suđenju kao i našim navijačima na bodrenju. Okrećemo se Dinamu iz Rajsavca koji je uvijek nezgodan na svom terenu. Hvala našem igraču- golmanu Josipu Biliću na vrhunskoj predstavi – komentirao je Ninoslav Parmaković, trener Croatije.

Dobra utakmica, visok rezultat za domaćina, ipak nas je kod 1:0 poremetila teška ozljeda našega igrača. Ružan i namjeran start koji nije sankcioniran. Našem Petru želim brz oporavak. Čestitam domaćinu na pobjedi. Složili smo se drugo poluvrijeme i bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani. Mojim dečkima čestitam od srca, dobro je to idemo dalje odraditi prvenstvo do kraja – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

KAPTOL – DINAMO 5:1

Uvjerljivo slavlje Kaptola u slavljeničkoj atmosferi, ponovno je titula prvaka sletjela u vitrine Crvenih, ovaj put ona juniorska. I seniori su se pridružili slavljeničkom raspoloženju pa su na pogon raspucanog Valentina Pranjića uvjerljivo slavili protiv Dinama koji je očito negdje izgubio dobru formu koja ga je krasila gotovo čitave sezone.

Pranjić je upisao hattrick, a započeo ga je već u prvoj minuti. Gosti iz Rajsavca su preko Zvonimira Metića u 37. minuti s bijele točke smanjili na 2:1, no u nastavku uz čitavo poluvrijeme s igračem više nakon isključenja Rafaela Penave uz Pranjića po pogodak zabijaju Mile Pavelić i Denis Iličić pa su bodovi mirno ostali domaćinu.

Kaptol ima prvaka!!! Prvo želim u svoje ime i u ime cijele uprave čestitati našim juniorima na čelu sa trenerom Alenom Havrdom na zasluženo osvojenom prvom mjestu. Čestitke dečkima na petoj pobijedi za redom. Iako smo danas igrali bez par standardnih igrača, to se nije osjetilo, jer dečki koji su ih zamijenili su odigrali odličnu utakmicu. Čestitam svim akterima na fer i korektnoj utakmici – rekao nam je Mile Pavelić, trener Kaptola.

– Čestitke Kaptolu na zasluženoj pobjedi. Prvo nekako, drugo nikako! Da bi ovo priveli kraju moramo sjesti i naći način kako da se dignemo – komentar je Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

U 22. kolu, u subotu, 13. 05. 2023. u 17,45 sati igrat će Dinamo - Croatia (M) i Kuzmica - Sloga, a u nedjelju, 14. 05. 2023. u 17,45 sati sastaju se Parasan - Mladost, Slaven - Kaptol, Graševina - BSK, Dobrovac - Graničar i Omladinac - Croatia (DO). 

(sportalo.hr) 

Pročitano 284 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Svi 2023 10:38