Ponedjeljak, 15 Svi 2023 08:29

Uvjerljiva pobjeda Požege u Velikoj, domaći remi Dinama protiv Tomislava u 23. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su utakmice 23. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. U Velikoj je protiv domaćeg Papuka momčad Požege došla do prve proljetne pobjede rezultatom 0:4 dok je Dinamo na svom igralištu u Vidovcima osvojio važan bod u borbi za ostanak odigravši 0:0 protiv Tomislava iz Donjih Andrijevaca. 

PAPUK – POŽEGA 0:4

Nakon što je vijest o oduzimanju bodova stigla u Veliku na veliku muku stavljene su trupe Dalibora Banovića te su pod imperativom pobjede nad Požegom ušle u susret kako bi se ponovno priključile u borbi za ostanak. S druge strane stajala je Požega koja bez obzira na solidnu prednost ispred posljednjeg dvojca stvari ne bi smjela prepustiti slučaju. 100-tinjak okupljenih gledatelja na Veličkoj ljepotici prvi pogodak vidjelo je u 16. minuti susreta kada su poveli su gosti pogotkom Tea Japarića, a već dvije minute kasnije Požega je uspjela udvostručiti vodstvo zgoditkom Ronalda Hodaka.

Do kraja poluvremena pogodaka više nije bilo te se na predah otišlo s dva pogotka prednosti Požege. Mreže se u drugom poluvremenu nisu tresle sve do 75. minute kada pitanje pobjednika u Velikoj za 0:3 gostiju rješava Robert Bojić, a isti igrač zaključio je odlično popodne Požege u Velikoj pogotkom za 0:4 u 86. minuti ogleda.

- “Čestitke Požegi na zasluženoj pobjedi mi bezvoljni, loši. Imamo još tri kola za odraditi i moliti Boga da samo Bukovlje ispada. Imamo još tri kola Borit ćemo se pa što bude. Čestitke gospodinu Adžijeviću i njegovim kolegama na odličnom suđenju.”- komentirao je za Sportalo trener Papuka, Dalibor Banović.

“-Mislim da smo danas zasluženo pobijedili. Konačno smo odigrali kako možemo. Papuk korektna mlada ekipa .Žao mi je Papuka tu sam proveo četiri lijepe godine kao trener u prvoj ligi. Nadam se da će ostati u ligi jer je stvarno lijepo igrati na prvoligaškom stadionu.”- zaključio je trener Požege, Željko Mitrović.

 

DINAMO - TOMISLAV 0:0

Dinamo je nakon vrijednog boda u Oprisavcima i nakon oduzeta dva boda Papuku iz Velike napravio ogroman korak ka ostanku u ligi te su se nadali da bi mogli zagorčati život i trećeplasiranom Tomislavu koji im je stigao u goste. S druge strane, Tomislav je ušao u susret nakon dvije uzastopne pobjede, domaćom nad Lipikom 6:0 i minimalnom gostujućom pobjedom u Slobodnici 0:1.

Kišno vrijeme obilježilo je susret u Vidovcima u kojem 80-ak okupljenih gledatelja nije vidjelo pogotke pa su tako obje momčadi nakon ovog susreta obilježile jedan bod koji Dinamu puno znači u borbi za ostanak.

“-Prava utakmica. Gost imao laganu inicijativu, ali mislim da su danas u nama imali dostojnog protivnika Mojim igračima puno hvala .Tko god što mislio mi smo prava ekipa .Hvala Vam dečki Mislim da su danas svi uživali u nogometu jer su sudci bili nezamjetni . Znači odlični .”- komentirao je susret trener Dinama, Ante Kozina.

- Utakmica na teškom terenu gdje smo mi imali malo više od igre ali nismo uspjeli zabiti gol. Protivnik koji se bori za ostanak tako je igrao, izrazito borbeno i tako došao do boda.- izjava je trenera Tomislava, Bernarda Brnjića.

Rezultati 23. kola : Papuk - Požega 0:4, Hajduk - Slavonac 1:3, Jakšić - Mladost 3:1, Psunj Sokol - Zadrugar 2:2, Dinamo - Tomislav 0:0, Slobodnica - Lipik 1925 2:1. Slobodni su bili Sikirevci.

U 24. kolu, u subotu, 20. 05. 2023. u 17,30 sati sastaju se Požega - Jakšić dok će od 19,30 sati igrati Slavonac - Slobodnica. Ostali susreti igraju se u nedjelju, 21. 05. 2023. u 17,30 sati, a sastaju se Sikirevci - Dinamo, Tomislav - Psunj Sokol, Zadrugar - Papuk i Mladost - Hajduk. Slobodan je Lipik 1925.

(sportalo.hr) 

Pročitano 573 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Svi 2023 13:59